środa, 16 listopada 2016

Placki pizza

Jeżeli, podobnie jak ja, borykacie się z nadmiarem poświątecznej wędliny, idealnym rozwiązaniem będzie wykorzystanie jej jako składnik obiadu. Na przykład do pizzo-placków, które robię regularnie od kilku lat ;) Są pyszne i pozwalają świetnie „oczyścić lodówkę”, a do tego składniki można dobierać. Z podanych składników należy zrobić ciasto w naczyniu.


Dodać do niego pokrojoną w kostkę szynkę, ser żółty, paprykę, cebulę, pieczarki, utarkowaną na tarce jarzynowej o grubych oczkach marchew i posiekaną natkę pietruszki. Placki aapos;la pizza to świetna propozycja na szybki obiad.

Wystarczy podać je z ulubioną surówką. Znakomicie nadadzą się też na kolację, czy drugie śniadanie do pracy. Ich zaletą jest też to, że nie mus Zobacz więcej. Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Moje domowe kucharzenie.


Placki a la pizza By Mirabelka 10:Łatwe, Naleśniki i placki, Obiady z mięsem, Szybkie, Tanie. Niepowtarzalna restauracja w Katowicach oferująca naleśniki, placki i pizze z wykorzystaniem mąk premium. W naszej naleśnikarnio-plackarni udostępniamy Wam ponad gier planszowych oraz projektor multimedialny.


W ofercie również piwa Raciborskie.

Przygotowanie dania placki a’ la pizza 1. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól, cukier, drożdże, zioła i dokładnie mieszamy. Wlewamy ciepłe mleko i wyrabiamy dosyć luźne ciasto. Odstawiamy je w ciepłe miejsce, przykryte ściereczką na ok. Z wody,mąki,jajek zarabiamy ciasto. Paprykę,cebulę,kiełbasę,pieczarki kroimy w kostkę.


Ogórki,ser tarkujemy na tarku o dużych oczkach 3. Do przygotowanego ciasta dodajemy przyprawę do pizzy,pieprz,sól. A następnie pozostałe pokrojone składniki dokładnie wymieszać. Płaskie placki drożdżowe z mąki pszennej, pieczone na gorącej j patelni.


Podczas podgrzewania na patelni ciasto napusza się i tworzy w środku kieszonkę - idealne miejsce na farsz. Ciasto na pity przypomina ciasto na pizzę. Można piec w piekarniku lub na j patelni. Bardzo pyszne i szybkie danie obiadowe. Lubicie placki ziemniaczane?


Przekąski Zawijane pizze.

Dzisiaj mam dla Was (i dla siebie) placki ziemniaczane a’la pizza. Można je dowolnie dekorować, układać na wierzchu ulubione dodatki. Dokładnie tak jak przy komponowaniu pizzy. Cukinia pasuje nie tylko do leczo czy faszerowania!


Oto niezawodny przepis na ciasto na pizzę, wypróbuj go i ciesz się smakiem pysznej domowej pizzy! Placki z cukinii usmażone na patelni lub upieczone w piekarniku to pyszny sposób na to sezonowe warzywo. Na papierze do pieczenia lub folii aluminiowej (folię koniecznie wysmarować tłuszczem, żeby pizza dobrze odeszła po upieczeniu) formuję z gotowego ciasta placki (koło, kwadrat -wg uznania). Ja lubię na cienkim cieście, ale z tego przepisu wyjdzie także świetna pizza na grubym spodzie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.


Uwaga: aby masa ziemniaczana nie ciemniała niektórzy dodają do niej łyżkę śmietany lub gęstego jogurtu. Sposób smażenia placków zależy od upodobań – jedni lubią placki małe i grubsze, inni cieńsze „z koronką” czyli cieniutkim, chrupiącym brzegiem. Miejsce bardzo fajne, miła obsługa a pizza przepyszna!


Placki ziemniaczane śmiało można nazwać naszym, rodzimym wynalazkiem. Zrobienie placków ziemniaczanych nie jest ani trudne, ani czasochłonne – największe wyzwanie (i przedmiot niechęci) stanowi ucieranie ziemniaków na tarce o małych. Wyrób pizzy opanowaliśmy do perfekcji, ponad lat doświadczenia jest tego gwarancją. W naszej ofercie proponujemy Wam smaczne pizze prosto z pieca.


Nasz szef kuchni Tomasz, lub jak wolimy go nazywać Luciano pracował w najlepszej włoskiej pizzerii przez lata. Dziś jest u nas i kręci najlepsze pizze specjalnie dla Was. W dzisiejszym wpisie chciałabym zaproponować danie podobne a jednak, w moim osobistym odczuciu – przebijające placki z cukinii na głowę! Chodzi bowiem o placki ze starego, dobrego kabaczka! Kabaczek to dla mnie wspomnienie smaku sprzed lat i wspaniały pomysł na ciepłą, lekkostrawną kolację.


Zacznij od wyrobienia ciasta na pizzę. W jednej misce umieść razem wszystkie składniki na ciasto. Mąka pszenna do pizzy typ. Pizza z patelni przepis. I naprawdę wierzcie mi, pizza wychodzi cienka, chrupiąca, delikatna - idealna!


Jest to przepis bez drożdży!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty