piątek, 9 października 2015

Przepis na omlet z jajek

Po nałożeniu na niego dowolnych dodatków, omlet składa. Jak zrobić omlet francuski, taki klasyczny omlet z jajek. Mój przepis jest odpowiedzią na pytanie jak zrobić omlet, łatwo i szybko.


Przygotowuje się go z jajek. Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni. Nabyłem ostatnio naczynie do sporządzania omletu w kuchence mikrofalowej, zrobiłem zgodnie z przepisem zamieszczonym do tego naczynia, ale wyszedł mi gumiasty,dla mnie nie do zjedzenia!

Omlet z jajek z dodatkami jest prosty do zrobienia. Zobacz jak przygotowuje się omlet z szynką. Dobrze smakuje zarówno w wersji na słodko, jak i na słono. OMLET to potrawa przyrządzana z roztrzepanych jajek z odrobiną mleka, które po doprawieniu wylewa się na nagrzaną patelnię z masłem i smaży do ścięcia się masy. Można przygotować omlet na słodko jak i na słono.


Bardzo szybko się go przygotowuje i można dodać do niego ulubione dodatki: szynkę, ser, paprykę. Przepisy z kategorii omlety-z-jajek. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.

Może być podawany zarówno na słono jak i na słodko. Omlet to danie, które świetnie pasuje na każdą porę dnia. Poniżej, przedstawiamy przepis na omlet z dodatkiem ulubionych owoców lub warzyw.


To czy zdecydujecie się na wersje z owocami lub warzywami zależy od was, smacznego! Bardzo smaczny omlet, natkę pietruszki możemy zastąpić szczypiorkiem. Pomidora i paprykę pokrój w grubą kostkę. Jajka roztrzep z łyżką mleka, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem, wymieszaj. Dodaj warzywa, dokładnie wmieszaj.


Na małej patelni rozgrzej olej, na gorący tłuszcz wylej mieszankę jajek i warzyw. Dostarczy nam energii na cały dzień. Nie ukrywam, że jest on kaloryczny, jednak jak wiadomo, śniadanie jest najważniejsze i powinno ono być najbardziej kalorycznym daniem zjadanym w ciągu całego dnia.


Poniżej przedstawiam przepis na puszysty omlet z szynką. Zastanawiasz się, co tym razem zaserwować na śniadanie? A może dobrze znane rozwiązanie - omlet? Nie tylko zapewnia uczucie sytości na długo, ale możliwości jego przygotowania jest mnóstwo, więc nigdy się nie znudzisz!


Dziś proponuję najbardziej znane połączenie smażonych jajek z szynką i serem. Omlety, często podaje się z wypełnieniem a mogą nim być: warzywa, ser, mięso (szynką lub boczkiem). Masę wlewamy na patelnię zostawiamy na około minuty, przekręcamy na drugą stronę na około minutę i fit omlet gotowy.

Polecamy go w wersji z masłem orzechowym. Całość naprawdę nie zajmie wam dłużej niż minut. Przed śniadaniem pamiętajcie o szklance wody z cytryną. Dlatego chciałabym się z wami podzielić moim sprawdzonym przepisem. Jest on bardzo prosty jednak jest najlepszy.


Omlet jest puszysty i wprost rozpływa się w ustach. Czyli biszkopt z patelni :-) Dobry na weekendowe śniadanie lub szybki podwieczorek dla dzieci. Słownik definiuje omlet jako danie wykonane z ubitych jaj smażonych na patelni z masłem lub olejem do czasu aż masa jajeczna się zetnie. Omlet wypełniony może być w zasadzie czymkolwiek, mogą to być warzywa, mięso, owoce morza. Jeśli tylko masz nieco więcej czasu o poranku na przygotowanie śniadania, koniecznie wypróbuj przepis na omlet z szynką, serem i pomidorami.


Jest to smaczny i bardzo sycący sposób na poranny posiłek. Na pewno przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi jajek. Omlet klasyczny pyszny i sprawdzony przepis. Jajka starannie roztrzepać, dodając pozostałe składniki - ciągle starając się aby wbić jak najwięcej powietrza do ciasta.


Masło rozgrzewamy na patelni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty