wtorek, 27 października 2015

Jak ugotować leczo

Jak ugotować leczo warzywne? Opisywaną potrawę przyrządzisz również bez dodatku mięsa. Przygotowanie takiego wariantu tej popularnej potrawy jest wyjątkowo łatwe.


Wystarczy, że mięso zastąpisz grzybami. Jesienią wybierz świeże boro, poza sezonem pieczarki.

Często poszczególne przepisy na leczo nieco różnią. Przepis na leczo jest banalnie prosty, trzeba jednak poznać małą tajemnicę, aby leczo własnej produkcji było idealne. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.


Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Przepisy na leczo są różne.


Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Leczo - danie proste i smaczne.

Niektórzy lubią dodać do lecza. Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować. This feature is not available right now.


Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne! U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna. Dusimy leczo do momentu, aż cukinia będzie miękka, ale nie rozgotowana, ok. Warzywa puszczą sok, ale jeśli leczo było by za i gęste możemy dolać jeszcze wody.


Osobiście lubię gdy w leczo jest sos, w którym można maczać pieczywo. Doprawiamy papryką słodką i wędzoną, solą, pieprzem. Nie długo mamy rocznice ślubu z męzem,może ma ktos pomysł co ugotować a nawet upiec na taka rocznice.


Chciałabym zaskoczyc czymś innym niz dotychczas podaje. Będe bardzo wdzieczna za każdą rade. Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym.


Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki.

Polak, Węgier, dwa bratanki… bądźmy nimi także w kuchni! Zaprośmy dziś na swoje stoły znakomite danie rodem z węgierskiego talerza. Przed Państwem jedyne i niezastąpione – leczo!


Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz wyjątkowego smaku tej potrawy, z pewnością szybko do niej powrócisz. Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy. Zobacz, jak ugotować smaczne klasyczne leczo.


To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy. O jedzeniu piszę, myślę i śnię! Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Przygotowuję go w bardzo prosty sposób i taki właśnie lubię najbardziej. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu.


Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury. Wakacje, wakacje, i po wakacjach. Zostają tylko wspomnienia. Czas wrócić do pracy, domu, kuchni i do tych garów Wróciłam z głową pełną nowych pomysłów, planów.


Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty