poniedziałek, 12 października 2015

Masa do sernika

Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Sprawdź nasze najlepsze przepisy! Nie jest to tradycyjny sernik jaki jadlam kiedys u babc czy u gosci ,niewiem niby okej jest ale jest za wilgotny , za niski , ale przede wszystkim jest nijaki w smaku,moze to zalezy do sera bo uzylam vitello z biedronki ktory przed upieczeniem byl o wielel epszy w smaku. Jestem zawiedziona bo chcialo mi sie tradycyjnego sernika jaki byl kiedys podawany przez moje obie babcie i przez roznych.


Robię go w różnych wariacjach, z dodatkiem czekolady czy owoców, ale masa zawsze jest ta sama, cudownie kremowa, bardzo słodka, absolutnie genialna.

Niestety, jest to też mega bomba kaloryczna. Pierwsza rzecz, do sernika używam tylko sera MÓJ ULUBIONY marki Wieluń, dostępnego w wiaderkach lub opakowaniach 200g. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Przepisy z kategorii masa na sernik na zimno. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.


Nie bój się, nie mam zamiaru rozsyłać spamu. Będę kontaktował się z tobą wyłącznie w związku blogiem. W każdej chwili będziesz mógł wycofać udzielone zgody odznaczajac pole na stronie polityki prywatnosci.

Desery tort marcinek z masa cukrowa. I nic wielkiego by w tym nie było, gdyby nie malutki drobiazg – piekłam u nich, podczas weekendowej wizyty. Chyba z racji na utrudnione warunki, sernik trochę popękał, ale kto by się tym przejmował? A co do sernika – jest banalnie prosty, przepyszny w smaku, bardzo delikatny i rozpływający się w ustach.


Przepyszny sernik pomarańczowy na cieniutkim ciasteczkowym spodzie. Znana i lubiana, tradycyjna masa serowa z dodatkiem skórki i soku z pomarańczy. Masa serowa jest delikatna, nie za słodka, lekko orzeźwiająca i aromatyczna, pachnąca cudownie pomarańczą.


Spód do sernika przygotowałam z herbatników. Pierwszy od wielu lat jest jednym z bardziej popularnych przepisów na serniki. Kruchy spód i kremowa masa sernikowa polana polewą z białą czekoladą.


Boki udekorowane wiórkami kokosowymi. Najlepszy sernik bez spodu, który zawsze się udaje. Zrobisz go z sera mielonego z wiaderka, co jeszcze bardziej ułatwi pieczenie sernika. Wspaniały sernik pieczony! Dodane przez ewulkaw: Tylko o kuchni.


Bez bakalii, bez aromatów (chociaż jeśli ktoś lubi to zawsze można dodać, np. aromat rumowy, czy waniliowy). Jeśli chcesz, do masy serowej możesz dodać skórkę startą z pomarańczy lub cytryny, a także 2-łyżki miękkich rodzynek.

Tak jak można podzielić szarlotki - chociażby ze względu na rodzaje ciasta użytego do ich wykonania - tak samo serniki można rozróżnić biorąc pod uwagę metodę przygotowania. Kiedy masa zacznie się gotować, jednym ruchem wlewamy roztwór budyniowy i mieszając intensywnie zagotowujemy do zagęszczenia masy. Do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia po cieście czarno białym, wkładamy pierwszy blat ciasta i wykładamy na. Do sernika na zimno nie używam twarogu z kostki, raczej ten z wiaderka, ale zawsze kupuję ser, a nie masę seropodobną.


Lista przepisów na sernik z masa budyniowa z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Jak się okazało połączenie klasycznego sernika z marcep Zobacz więcej. Wersja muffinowa polskiego sernika jest odrobinę mniej puszysta od swojego pi Zobacz więcej. Biszkopt z masą sernikową z polewą kakaową 238.


Obserwuj bloga Obserwujesz bloga coolinarny. Krem z bitej śmietany i mascarpone dołączy w tym roku do kolekcji moich przepisów z przymrużeniem oka z okazji 1-go kwietnia #128521; To przepis bardzo prosty i wydaje się, że każdy wie jak go zrobić. Ale paradoksalnie właśnie o ten krem dostaję najwięcej pytań. Uważamy, że takie okazje należy wykorzystywać, więc na pewno pieczemy (i zjadamy) sernik. No właśnie - przepisów jest multum, a który najlepszy?


Gotowany, a może wegański z kaszy jaglanej? Niektóre serniki można piec bez spodów, do innych polecam spód z ciasteczek, a jeszcze inne są najlepsze na klasycznym kruchym spodzie. Dzisiaj przepis na najlepszy kruchy spód do sernika. Taki spód radzę zapiec przed nałożeniem masy serowej, dzięki czemu pozostanie kruchy i nie nasiąknie wilgocią od sera.


Sernik na zimno, a może z nerkowców? Na efekt końcowy wpływa wiele czynników: spód sernika, masa, polewa, dekoracje samego ciasta i talerza, dodatki tj. Do sernika z rosą bardziej polecam jednak ser z Piątnicy oraz ser Mlekovita. Jest dość drogi i specyficzny. Ser Pilos z Lidla jest dość rzadki, ale też będzie dobry, ponieważ nie jest kwaśny.


Jak powstaje rosa w serniku z rosą? Rosa powstaje, gdy masa serowa jest mokra i zawiera tłuszcz. Za rzadka masa serowa do sernika! CrazyMary napisał w mniam, mniaRobie właśnie sernik z brzoswiniami według przepisu Lei.


Już robiłam go kiedyś i wyszedł pyszny, a teraz własnie zmiksowałam masę serową i wyszła mi strasznie rzadka. Nie ma szans żeby urzymały sie na niej brzoskwinie. Myślałam o dodaniu trochę kaszy manny - mogę? Masa powinna być gładka i jednolita.


Masę serową wylać na schłodzony spód z ciasteczek. Piec przez minut w temperaturze 180°C, następnie zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec przez kolejne minut. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i odczekać kolejne minut przed wyciągnięciem sernika z piekarnika. Makowiec kojarzy mi się tylko ze Świętami. Na tegoroczne Boże Narodzenie miałam powtórzyć tę struclę makową, która w zeszłym roku zniknęła w oka mgnieniu, jednak mama delikatnie zasugerowała połączenie z sernikiem i tak postwało to ciasto - połączenie mojego ulubionego, zawsze udanego sernika z ukochaną domową masą.


Największe plusy sernika to smak - nie jest słodki, tylko po prostu fajny serowy, druga sprawa to łatwość i szybkość wykonania sernika - każdy jest w stanie go upiec i nie ma opcji by się nie udał.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty