środa, 28 października 2015

Babeczki cytrynowe

Cały czas pozostając w klimacie cytrynowym :-). Najsmaczniejsze cytrynowe babeczki z puszystym kremem z lemon curd. Pachnie nimi w całym domu. Najładniej - w niedzielny poranek.


Mi bardzo smakowały zaraz po wyjęciu z piekarnika, z kleksami gęstej śmietany i dżemem z owoców egzotycznych.

Składniki na muffiny cytrynowe należy tylko zmieszać i najlepiej zrobić to krótko, tylko do pierwszego połączenia się składników. Przepis na babeczki cytrynowe. Ciasto jest wilgotne, cytrynowe i nie za słodkie.


Na wierzchu lekka, kremowa i delikatnie cytrynowa warstwa kremu z serka mascarpone i śmietany. Do tego krem z serka mascarpone, białej czekolady i śmietany kremówki. Wspaniałe babeczki, były dziś do święconki i wszystkie zniknęły potem przy kawie!

Cytrynowe babeczki z kremem cytrynowym na serku mascarpone. Dobrze cytrynowe, lekko mokre w środku. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Też piekłam dłużej niż min, aż się ładnie przypiekły z wierzchu. Babaczki będą także ideale na urodziny lub imieniny najmłodszych domowników.


Babeczki cytrynowe to prosty i smaczny deser, który najlepiej smakuje z ciepłym kakao. Po przestudzeniu całość posyp cukrem pudrem. Przygotowuje się je równie szybko jak zjada.


Idealne na śniadanie w Dzień Dziecka. Sposób przygotowania przepisu: Szybkie babeczki cytrynowe. Dodajemy połowę mąki, sok z cytryn, oraz ścieramy skórkę z obu cytryn do ciasta.


Jajka z cukrem i margaryną ucieramy na puszysta masę,(ja użyłam miksera).

Rewelacyjne i bardzo słodkie. Wśród nich muffiny czekoladowe, marchewkowe, cytrynowe, jogurtowe, z owocami: śliwkami, malinami, porzeczkami i jagodami. Najlepsze przepisy na mini wypieki: muffiny, muffinki, babeczki. Pieczone w formie na muffiny smaczne małe deserki, idealne na przyjęcia, imprezy, spotkania ze znajomymi jak i na dziecięce uroczystości. Delikatnie cytrynowe, bardzo wilgotne a przy tym lekkie jak chmurka.


Właściwie nie mają żadnych wa a ich zrobienie naprawdę zajmuje minut. Na życzenie syna wyczarowałam babeczki cytrynowe , oczywiście bez mleka i jajek. Część z nich polukrowałam. Te babeczki zawsze wychodzą i są niesamowicie wilgotne w środku i chrupiące z zewnątrz.


Ten przepis na ciasto dopracowałam kilka lat temu i sprawdza się on w każdym przypadku. Z myślę jednak o „kopie energetycznym” zapakowałam lukrowaną babeczkę synowi do szkoły. Krem jest delikatnie cytrynowy.


Nutę cytrynową nadaje mu dodatek lemon curd. Wciąż będąc w klimacie cytryn, upiekłam cytrynowe babeczki. Babeczki zawierają niewiele cukru, lukier okazał się dla nas już za słodki.


Są puszyste, lekkie i bardzo proste do zrobienia. Piekę je dla dzieci do szkoły, wówczas są oprószone tylko pudrem. Najprostsze i najsmaczniejsze babeczki jakie kiedykolwiek udało mi się zrobić.


Kruche babeczki ze słodkimi, skarmelizowanymi kawałkami gruszek przykryte delikatnym kremem z serka mascarpone.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty