poniedziałek, 25 marca 2019

Przepis na szybki chleb

Szybki i prosty przepis na chleb. Podpatrzony u teściowej, więc siłą rzeczy – musi być dobry :) Całe wykonanie jest naprawdę łatwe i nie wymaga od nas posiadania żadnych zaawansowanych sprzętów kuchennych. Do jego wyrobienia wystarczy tylko miska i łyżka, więc jak się człowiek uprze, to nie zabrudzi nawet paluszka. A Ja przesylam wielkie dzieki za w miare szybki i prosty przepis ktory sie sprawdzil. Bardzo dobry przepis , chleb przepyszny.


Ja jednak make pszenna mieszam z maka do pieczenia chleba, mozna kupic takie w sklepach, w stosunku: 4g maki pszennej i 1g maki chlebowej. Faktycznie chleb jest szybki i łatwy do zrobienia. Przyjemnie się wyrabiało, ładnie trzymał kształt przy przenoszeniu do foremki.


Przy krojeniu trochę się kruszył. Nie miałam mąki pszennej chlebowej i użyłam zwykłej. Czy to mogła być przyczyna? Sprawdź nasze przepisy i smakowite historie. Pokazujemy, że pieczenie domowego pieczywa nie jest trudne.


Oto przepis na chleb, który robi się niemal sam. Nawet można zrobić na wakacjach! Nie planowałam piec chlebów podczas naszej miesięcznej podróży, ale gdy dojechaliśmy wieczorem do Splitu to po prostu w piekarni już nie było pieczywa. Najbardziej spodobał mi się przepis na blogu Veggieola na “szybki chlebek włoski, który uda się każdemu” i to zdanie przesądziło sprawę. Chleb faktycznie udał mi się za pierwszym razem, do tej pory pamiętam, jak skakałam z radości, a było to ponad lata temu.


Najprostszy przepis na chleb pszenny na drożdżach suchych. To super szybki przepis na chleb, który zawsze się udaje. Chlebek jest prosty do zrobienia i smakuje jak wiejski chleb z pieca. Chleb mieszany łyżką, bułka, która szybko wyrasta i wiele innych prostych przepisów na domowe pieczywo.


Proste przepisy na chleb. To jest chleb doskonały – nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności, zakwasu, talentu, ani nawet idealnych proporcji składników. Wychodzi na mniej więcej, na słowo honoru oraz na oko.


Do tego ma genialnie chrupiącą skórkę. I nie pytajcie jak długo można go przechowywać, bo nigdy nie dotrwał nawet do wieczora. Oraz nie pytajcie ile to jest „filiżanka”. Kliknij, aby zobaczyć przepis Smaczny chlebek, a w dodatku bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Składniki: szklanki ciepłej wody, łyżeczka miodu, g. Jeśli wahacie się czy taki chlebuś zrobić, powinno Was przekonać, że rośnie tylko minut!


Jest bardzo smaczny i wyjątkowo prosty. Dodane przez kryska w: Tylko o kuchni. A chleb z tego przepisu jeszcze na trzeci dzień jest świeży. Kto raz upiekł chleb w domu ten wie, że domowy jest bez porównania lepszy od sklepowego. Oczywiście to jest przepis podstawowy a możemy z nim kombinować na różne sposoby.


Piekarnik rozgrzać do 230ºC i piec bochenek przez minut. Następnie zredukować temperaturę do 200ºC i piec kolejne - minut. Gotowy chleb powinien być wyrośnięty, brązowy i brzmieć głucho po uderzeniu od spodu.


Każdy ma swój ulubiony przepis na coś. Ja mam swój ulubiony przepis na prosty chleb z ziarnami. Smakuje wszystkim, długo zachowuje świeżość i jest naprawdę pyszny. Nie jest to chleb bezglutenowy, ale robię go często, bo jest naprawdę szybki w wykonaniu i smakuje moim znajomym, którzy na diecie bezglutenowej nie są.


Przygotowanie dania szybki chleb 1. Do naczynia nr przesiewamy mąkę, dodajemy ziarna oraz sól. W naczyniu nr wlewamy wodę (ja daję ciepłą kranówkę), dodajemy cukier oraz drożdże, mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia drożdży. Chleb wstawiam do zimnego piekarnika, który nastawiam na temp. C, przykrywam bochenek folią aluminiową i tak dopiekam aż do czasu upłynięcia minut.


Przepis na szybki chleb z ziarnami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty