piątek, 15 marca 2019

Przepis na chrupiące gofry z gofrownicy

Przepis na chrupiące gofry z gofrownicy

CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam.


Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Osobno ubijamy białka jajek z szczyptą soli. Metodą prób i błędów udało się dojść do najlepszego przepisu na lekkie i chrupiące gofry. Do mąki dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli, zmiksuj na jednolite ciasto. Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie wymieszaj ją z ciastem.


Porcje ciasta nakładaj do gofrownicy i piecz 3-minuty na złoty kolor. No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu? Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz. Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa. Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry.


Poznaj słodką tajemnicę ich wypiekania w domowej gofrownicy, przekonaj się, że nie zawsze ciasto na gofry musi zawierać mleko, margarynę czy jajka i przede wszystkim, że ciasto na gofry może mieć różne smaki! Jako że gofry podaję najczęściej na słodko, np. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.


Przepisów na gofry jest naprawdę dużo, szukając tego idealnego przetestowałam kilka i znalazłam przepis na bardzo chrupiące, smaczne gofry. Ucieszą małych i dużych. Chrupiące gofry możemy jeść nie tylko na wakacjach. Tajemnica dobrych gofrów tkwi nie w przepisie, ale także w odpowiedniej maszynie. Przedstawiam przepis, z którego ja często korzystam.


Z porcji wychodzi 8-gofrów min łatwe tanie. Gofry są smaczne i chrupiące. Dzisiaj przepis na gofry, który wyjdą w każdym tego typu urządzeniu, ciasto jest świetne a gofry wychodzą takie jak lubię: chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Przepis na gofry jak z nadmorskiej budki, a nawet lepsze :). Zawsze podejrzewała, że idealne chrupkie gofry wyjdą z takiej gofrownicy o mega mocnej mocy- jakże, się myliła!


Tak na prawdę Zobacz więcej. PatK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga pat-elnia. Podawajcie z dodatkami takimi, jak bita śmietana, dżem, syrop klonowy. A Ty z czym najbardziej lubisz gofry? Prosty przepis na chrupiące, domowe gofry - jak z nad morza!


W mocno rozgrzanej gofrownicy pieczemy gofry na chrupko. Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. Na rozgrzane płytki gofrownicy nałóż (np. pędzelkiem) odrobinę oleju, wylej na każdy porcję ciasta. Zamknij gofrownicę i smaż, aż gofry staną się chrupiące- czas zależy od mocy urządzenia, u mnie trwało to ok. Wspaniały przepis na gofry domowe Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje!


Sprawdź, jak zrobić chrupiące gofry z bitą śmietaną lub owocami, lekkie i pyszne, które rozpłyną się w ustach. Oto oryginalny przepis na gofry z programu Ewy Wachowicz. To był pierwszy przepis na gofry jaki wypróbowałam po kupieniu nowej gofrownicy.


Te ostatnie ubij na sztywną pianę, którą dodasz do masy na ciasto gofrowe dopiero na samym końcu, delikatnie mieszając wszystkie składniki. Złocisty kolor gofry zyskają dzięki wcześniejszemu utarciu żółtek z cukrem waniliowym. Smaruję ją pędzelkiem zanurzonym w oleju.


Ciasto nakładam do gofrownicy i piekę do czasu aż gofry staną się złote lub ciemniejsze jeśli ktoś takie preferuje. Wyjmuję i podaję gorące. Jeśli mają być zimne, powinny studzić się jak wszystkie gofry na kratce, żeby się nie zapacały.


Te gofry belgijskie są super chrupiące na zewnątrz i delikatne wewnątrz - przepyszne! Unikajcie wyjmowania ich zbyt wcześnie z gofrownicy - powinny być złotego koloru. Podaję je tylko z owocami, ale moja rodzinka dodaje jeszcze bitą śmietanę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty