czwartek, 25 grudnia 2014

Jak się robi gofry bez gofrownicy

Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Do wyboru mamy gofry biszkoptowe, drożdżowe, belgijskie, amerykańskie, smakowe i wytrawne, ale najpopularniejsze to tradycyjne z bitą śmietaną i owocami.


Oczywiście najlepsze i najzdrowsze są te przygotowane w domu.

W jaki sposób można je przyrządzić? Czy konieczna jest gofrownica? Podpowiadamy, jak zrobić gofry bez gofrownicy. Ciasto robi sie tylko pare minut 8-10.


Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni. Posypać cukrem pudrem i polać syropem klonowym. Ja mam ulepszony przepis - moje wychodzą fajne chrupiące - szkl mleka, szkl maki, budyń, jajka, łyżki cukry, płaska łyżeczka sody, łyżeczki proszku do pieczenia, szkl oleju.


Wlewać małymi porcjami masę na rozgrzane foremki i piec na złoty kolor.

Gotowe gofry układamy na kratce od piekarnika by przestygły. Wychodziły z niej gofry w czarne kropki – niejadalne. Być może trafił mi się kiepski produkt, ale zraziłam się i takiego urządzenia więcej nie kupię. Jeśli posiadasz już opiekacz do kanapek, masz ułatwione zadanie.


Domowe gofry to świetny pomysł na śniadanie lub na pyszną kolację. Jeśli lubicie gofry, to gwarantuję Wam, że znikną w kilka minut od razu po wyjęciu z gofrownicy. Jestem więc przezorna i zawsze szykuję wcześniej dodatki do gofrów, by każdy mógł sobie od razu zjeść gorącego jeszcze gofra z ulubionymi owocami, czy bitą.


Robi się go bardzo szybko właśnie w gofrownicy, a można podawać z dowolnymi dodatkami. Przepis podawałam Wam niedawno – znajdziecie go tu: „Hash browns – zapiekane ziemniaki„. Zazwyczaj zajadasz się goframi na wczasach, a potem zimą tęsknisz za ich smakiem. I to bez użycia gofrownicy! Jak zrobić gofry bez gofrownicy.


Można je perfekcyjnie przygotować za pomocą… patelni grillowej! Niezależnie od tego, czy nie masz miejsca na gofrownicę, czy po prostu nie lubisz podobnych gadżetów, metoda patelni grillowej działa doskonale! Gofry możesz zrobić samodzielnie w domu. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.


Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry.

To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Jeśli chodzi o to, jak się robi gofry w gofrownicy, to należy stwierdzić, że jest to bardzo prosty proces. Wystarczy przygotować urządzenie i podłączyć je do prądu. Kolejnym elementem jest rozgrzanie gofrownicy i posmarowanie jej olejem.


Następnie, należy wylać ciasto do formy w gofrownicy i piec przez 3-minut. How To Cook Boiled Eggs So They Peel Easy - Egg Shell Easier Peeling Boil Cooking Tips Video Jazevox - Duration: 6:42. Wlej ciasto na rozgrzana i naoliwioną płytkę gofrownicy, rozłóż je równomiernie po całej powierzchni.


Zamknij pokrywę i poczekaj chwilę, aż wafel będzie gotowy. Staraj się nie otwierać gofrownicy w trakcie pieczenia. Przepis na gofry z którego na pewno wyjdą smaczne i chrupiące jaja szklanki mleka szklanki mąki łyżek oleju łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy, lub łyżka cukru ( ja daję cukier trzcinowy) szczypta soli Wszystkie te składniki oprócz białek mieszamy razem za pomocą miksera, natomiast na sam koniec dodajemy białka ubite na sztywno i delikatnie mieszamy łyżką.


Ja też jestem po , mmoja uwaga, aby piec je na sucho, nie smarować gofrownicy olejem, wtedy będą takie jak na zdjęciu powyżej, posmarowanie olejem płytek powoduje, że na gofrze pojawiają się białe pęcherzyki, mało efektowne, i gofry wtedy nie są tak chrupkie , w składzie mamy olej, więc to wystarczy w zupełności. Dodane przez magdakw: Tylko o kuchni. Te tanie z marketow są do bani, robia gabczaste i miękkie gofry. A nie da się zjeść wszystkich naraz.


Będę próbować dalej, w każdym razie dzięki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty