Jeśli chcecie podjąć swoich gości tradycyjnym i okazałym sernikiem, wybierzcie właśnie ten przepis. Sernik wiedeński - puszysty, duży i wyrośnięty. Pięknie prezentuje się podczas rodzinnych uroczystości czy na świątecznym stole. Wystarczy posypać go cukrem pudrem, choć świetnym dodatkiem może się też okazać sos czekoladowy.
Zdecydowanie najlepszy i sprawdzony przepis na sernik wiedeński. Prawdziwy, puszysty sernik wiedeński bez spodu pieczony z mielonego twarogu i dużej ilości jajek.
Tradycyjna receptura to gwarancja sukcesu! SUPER PUSZYSTY JABŁECZNIK – NAJLEPSZY PRZEPIS. SERNIK WIEDEŃSKI – przepis na klasyczny sernik pieczony.
Możemy cieszyć się pysznym smakiem pieczonego sera. Dodatek do tego sernika mogą stanowić rodzynki czy skórka. Pierwszy przepis na sernik wiedeński przywędrował do Polski prawdopodobnie wraz z Janem III Sobieskim, powracającym ze zwycięskiej bitwy pod Wiedniem. Jeśli sernik wyszedł to z pewnością nie był tak puszysty.
Puszysty jak chmurka, delikatny i bardzo szlachetny w smaku sernik wiedeński. Sernik jest niezwykle puszysty i chyba najlepszy jaki do tej pory upiekłam!
Ratuje go zawsze scianajac nierowne krawedzie i polewam polewa czekoladowa. Rzeczywiscie powierzchia sernika jest rowna a sam sernik bardzo puszysty i znakomity w smaku. Znakomity przepis na sernik wiedeński, czyli klasyczny sernik bez kruchego spodu. Im więcej sera w serniku i mniej ciasta - tym przez nas bardziej lubiany :-).
Użyjmy wysokiej jakości sera półtłustego, najlepiej zmielonego własnoręcznie przez maszynkę. Deser ten nazywany jest także serownikiem, a w przeszłości również serowcem. Oryginalny przepis na sernik wiedeński uwzględnia użycie sera twarogowego mielonego, masła, jajek i rodzynek. Jest wilgotny, puszysty, delikatny, a do tego łatwy i szybki do przygotowania. Można przygotować go na klasycznym twarogu, twarogu z wiaderka lub quarku.
Przepis na puszysty sernik bez spodu. Można wzbogacić jego smak dodając startą skórkę z pomarańczy, rodzynki lub ulubiony aromat. Sama pyszna masa serowa z rodzynkami i kandyzowaną skórką pomarańczową. Polecam piec sernik w kąpieli wodnej, aby pozostał równy, ale nie jest to konieczne. Jeśli chcemy upiec sernik bezglutenowy to należy zrezygnować z likieru.
Kolejny klasyk w moim blogu, tak tradycyjny, że już bardziej nie można :-). Wiele osób czuje przed nim respekt, że niby taki trudny i kapryśny, a moim zdaniem nie jest bardziej chimeryczny niż inne tradycyjne serniki. Istnieje wiele rodzajów serników np.
Wśród wielu przepisów na sernik, śmiało można wyróżnić sernik wiedeński.
Ja dziś robilam i klapa. W piecu nawet ładnie wyrosł ale. Mój jest taki niski, ponieważ użyłem prostokątnej formy.
Proponujemy przepis na sernik wiedeński z wykorzystaniem Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY. Jako dodatek wykorzystaj rodzynki i posiekane migdały, jeśli jednak chcesz podać wiedeński przysmak na święta, śmiało możesz dodać. Jest to jeden z najsmaczniejszych. Mokry, delikatny i puszysty sernik bez spodu.
Idealny nie tylko na świąteczny stół. Naprawdę warto, bo sernik jest wilgotny, delikatny i pachnący skórką pomarańczową, smakuje wyśmienicie. Porcja na prostokątną foremkę (12xcm). Pomimo, że przeważnie jesteśmy fanami zwartych i zbitych serników, puszysty sernik na czekoladowym cieście zawsze jest u nas mile widziany : ) Prosty do zrobienia, przypomina mi beztroski smak dzieciństwa i spotkania z przyjaciółką, której mama była mistrzynią w jego przygotowaniu : ) Najlepszy kolejnego dnia, kiedy schłodzi się przez noc w lodówce.
Puszysty i bardzo delikatny sernik wiedeński stanie się ozdobą Twojego stołu :) – Ania Starmach. Klasyczny, puszysty, pełen bakalii i bez kruchego spodu, czyli sernik wiedeński. Masę serową przygotowuje się błyskawicznie (do tego sernika użyłam gotowy ser w wiaderku z Piątnicy), wystarczy zmiksować składniki wg kolejności i gotowe (masa serowa jest bardzo rzadka, ale dzięki temu sernik wychodzi puszysty i delikatny). Pyszny, polecam do wypróbowania :-). Pieczenie też nie jest długie jak na sernik, trwa minut.
Mogę powiedzieć, że ten przepis jest w mojej rodzinie od kilku pokoleń. Od siebie dodałam polewę czekoladową oraz spód z ciasteczek - bo mąż uwielbia:). Sernik ten wypatrzyłam już jakiś czas temu na tym blogu i było tylko kwestią czasu kiedy go zrobię. Super że mogę podzielić się.
Zmobilizowała mnie do zakasania rękawów wypowiedź jednej z Czytelniczek, która napisała, ze szuka przepisu na puszysty i delikatny sernik, w końcu miałam dodatkową motywację.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.