Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Robię go od lat i zawsze jest dobry.
Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry.
To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.
Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Przepis na gofry jest bardzo prosty.
Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków.
To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Jaki jest przepis na gofry? Do drugiej miski wsypać szklanki mąki i proszek do pieczenia, wrzucić żółtka i wlać szklanki mleka. Prosty deser, w dodatku szybki, a jeszcze lepszy, bo bez tłuszczu. Przyznaję, takie gofry trudniej odczepiają się od gofrownicy, ale nigdy nie miałam z nimi problemu, wystarczy podważyć je drewnianą łopatką, a wcześniej dobrze zapiec.
Gdzie ja znalazłam przepis na to ciasto? Jak Boga kocham, nie wiem. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.
Miksujemy całość od momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Wystarczy jednak słoiczek domowej konfitury, by przeobrazić gofry w wyborny deser, nie mówiąc już o świeżych owocach, bitej śmietanie czy innych dodatkach. Możesz też wzbogacić przepis na ciasto na gofry, dodając do niego szczyptę wanilii, cynamonu czy jabłek. No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu? Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz.
Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa.
Klasyczne i chrupiące gofry. Sprawdzony przepis na ciasto gofrowe, które zawsze wychodzi. Ciasto na gofry, jak zrobić?
Przesianą mąką umieścić w misce, podsypać solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Fasolka po bretońsku i kotlety mielone. Smaruję ją pędzelkiem zanurzonym w oleju.
Wyjmuję i podaję gorące. Jeśli mają być zimne, powinny studzić się jak wszystkie gofry na kratce, żeby się nie zapacały. Przygotowanie dania gofry - lekkie i chrupiące - domowe, najlepszy przepis. Białka oddziel od żółtek. Dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Zmiksuj na jednolite ciasto. Delikatnie wymieszaj z ciastem. Nie wiem jak ten przepis może NIE WYJŚĆ, jest bardzo prosty. To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę.
Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Długo szukałam dobrego przepisu na gofry. Piekłam różne, ale żadne nam nie odpowiadały.
Okazało się, że daleko nie trzeba było szukać, bo przepis znalazłam w instrukcji obsługi gofrownicy. Nie chcecie przegapić żadnego nowego przepisu?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.