piątek, 16 listopada 2018

Kruche gofry

Jeden z moich ulubionych (i sprawdzonych!) przepisów to ciasto naprawdę bardzo gęste, ale i tak gofry wychodzą rewelacyjne. Dla mnie te gofry są również dobre, choć nie trzymałam się ściśle przepisu: zmiejszyłam ilość proszku do pieczenia zastępując część mleka wodą gazowaną. Wszyscy zajadali się i nikt nie narzekał.


CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Osobno ubijamy białka jajek z szczyptą soli.


To znaczy, że coś jest mega super. Właśnie te Twoje gofry są nie z tej ziemi! Skoro podobno robię „najlepsze gofry na świecie”, które są dodatkowo „nie z tej ziemi”, to koniecznie muszę się z Wami podzielić przepisem. Testowałam wiele przepisów, ale ten jest zdecydowanie najlepszy. Gofry są kruche i chrupiące.


Uwaga: Po upieczeniu warto ustawić gofry pionowo (np. między dwiema szklankami) i dać im odparować - będą bardziej kruche i chrupiące. Podstawowe ciasto na gofry samo w sobie jest tak słodkie i smaczne, że może stanowić pyszny deser. Wystarczy jednak słoiczek domowej konfitury, by przeobrazić gofry w wyborny deser, nie mówiąc. Chrupiące gofry o smaku cynamonu. Możesz oprószyć je cukrem pudrem, nałożyć ulubione owoce lub bitą śmietanę.


W każdej wersji smakują wspaniale ;-) Czas przygotowania: minut Czas pieczenia: minut Ilość porcji: 7-sztuk. Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące. Idealnie smakują z bitą śmietaną, owcami, dżemem, czy z lodami. Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki. Zupełnie nie jak gofry, konsystencją bardzie przypominają kruche ciasteczka i tak też można je podawać.


Tradycyjne gofry przypominają tylko wyglądem, bo daleko im do lekkości i puszystości tych tradycyjnych. To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę. Pół szklanki mleka więcej a gofry wyjdą przepyszne. A żeby były chrupiące opieram gotowe gofry o coś np.


Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę.


Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki.


Pyszne krucho- maślane gofry które można zjeść z dżemem i bitą smietaną. Przejdź na stronę główną. Ciasto na gofry ma konsystencje ciasta naleśnikowego, trochę gęstszego. Gofrownicę rozgrzewamy, przed pierwszym pieczeniem smarujemy oliwą, nakładamy porcję ciasta i pieczemy około 4-minut, do uzyskania złotego koloru. How To Cook Boiled Eggs So They Peel Easy - Egg Shell Easier Peeling Boil Cooking Tips Video Jazevox - Duration: 6:42.


Im słabsza moc gofrownicy tym dłużej trzeba na nie zaczekać. Oprócz tego, że dobrze przypieczone gofry są smaczniejsze, bo mają chrupiącą skórkę, to dodatkowo takie dużo łatwiej wyciągnąć z gofrownicy. Dotychczas korzystałam z przepisu z Kuchni polskiej , z którego wychodziły smaczne, ale dość ciężkie gofry. Dzisiaj postanowiłam wypróbować przepis Bajaderki z forum cincin. Bajaderka pisze, że są lekkie jak piórko - i ja się pod tym podpisuję.


Miksujemy całość od momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Kruche babeczki z kremem truskawkowym Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy zimne masło. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry.


To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty