środa, 29 marca 2017

Do gofrów

Gofry wychodzą idealne :) Zawsze wychodziły mi gumowate, niesmaczne dlatego przez długi czas nie robiłam gofrów. Dzisiaj spróbowaliśmy znowu i bingo. Robiłam z mąki pszennej tortowej 4(szklanki) do tego dodałam mąkę krupczatkę (szklanki) - bo niestety nie miałam więcej pszennej tortowej, ale i tak wyszły idealnie.


Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, sól, cukier, cukier wanilinowy. Wszystko wymieszać a następnie dodać jajka, olej roślinny oraz mleko. Wracając jednak do gofrów.

Jest wiele sposobów na to, by gofry wyszły świetne. Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. Jedna z nich jest taka, że nie wolno zaglądać do gofrów w trakcie pieczenia. Jest to kluczowe przy przepisie na ciasto na gofry chrupiące.


Kompletna mieszanka do wyrobu gofrów biszkoptowych polskiego producenta Emix w opakowaniu kg. Wyjątkowo prosta w przygotowaniu – wystarczy dodać wodę i olej! Bardzo wydajna mieszanka o wysokiej jakości w odróżnieniu od standardowej mieszanki z ciasta przyrządzanej w tradycyjny sposób od podstaw.


Listę polskich produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi trafiły „gofry pruskie” wytwarzane na Warmii.

Do ich wyrobu używa się mąki, mleka, jaj, masła oraz drożdży. Zdjęcia Waszych Gofrów wykonanych według naszego przepisu. Dziękujemy za nadesłane zdjęcia i czekamy na więcej! Chwalicie nasz przepis, zajadacie się goframi i cieszy nas, że nasz wypróbowany przez lata przepis do dnia dzisiejszego cieszy się tak wielką popularnością.


Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz! Sposób przygotowania gofrów: Na kg mieszanki dodać 2gram oleju oraz 9gram wody. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać za pomocą miksera przez około 4-minut.


Ciasto wylewać na rozgrzaną do temp. Piec około minut do uzyskania złotego koloru. Dodaj do swoich gofrów bitą śmietanę, owoce czy przeróżne posypki, a być może przygotujesz zdecydowanie smaczniejsze niż te, które kupujesz w ulubionym lokalu. Do sukcesu potrzebujesz odpowiedniego ciasta i oczywiście nowoczesnej gofrownicy.


Zakup tego urządzenia wymaga zwrócenia uwagi na kilka ważnych funkcji, które może ono. Chrupiące gofry podawane z owocami, dżemem czy serkiem waniliowym to doskonały pomysł na weekendowe śniadanie lub słodki podwieczorek dla dzieci. W przeciwieństwie do gotowych, paczkowanych gofrów, które możemy kupić w każdym supermarkecie, przysmaki przygotowane za pomocą gofrowic są o wiele smaczniejsze oraz bardziej chrupiące. Na pewno ta patelnia wielu z was zaskoczy, ale musimy o niej wspomnieć, bo to model z najwyższej półki do prawdziwych zadań specjalnych.


Wykuwa ją amerykańska firma.

Atrakcyjne ceny Wysoka jakość Fachowy serwis Zakup profesjonalnych produktów na expondo. Jednocześnie gofry w rozm. Do gofrów dodawaj ulubione dodatki flickr.


Goframi z powodzeniem mogą zajadać się też wegetarianie i weganie. Mogą mieć kształt prostokątny, kwadratowy lub okrągły. Podaje się je najczęściej na śniadanie z dodatkiem syropu klonowego, masłem, cukrem pudrem, miodem oraz syropami owocowymi.


Oddziel żółtko od białka. Wymieszaj z mlekiem, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, olej, cukier, sól. Przepis na gofry z którego na pewno wyjdą smaczne i chrupiące jaja szklanki mleka szklanki mąki łyżek oleju łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy, lub łyżka cukru ( ja daję cukier trzcinowy) szczypta soli Wszystkie te składniki oprócz białek mieszamy razem za pomocą miksera, natomiast na sam koniec dodajemy białka ubite na sztywno i delikatnie mieszamy łyżką.


Przesianą mąką umieścić w misce, podsypać solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Placki przypominające gofry możesz także przygotować za pomocą patelni do gofrów. Wcale nie musisz sięgać po sklepowe gotowce.


Dlaczego nie warto tego robić. Mieszanka Gofrów Bąbelkowych to wysokiej jakości koncetrat w proszku do wypieku gofrów, które na innych kontynentach w języku angielskim nazywane są Bubble Waffles. Mieszanka zostala przez nas opracowana na podstawie wieloletnich doświadczeń przy produkcji koncentratów spożywczych w proszku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty