wtorek, 7 marca 2017

Lekkie gofry

Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Pyszne z bitą śmietaną i owocami. Lekkie gofry śniadaniowe. Często z tego samego ciasta robie po prostu placuszki.


Kombinuje z ciastem idealnym. Zaraz obok placuszków i naleśników, to nasz ulubiony pomysł na słodkie śniadanie albo podwieczorek.

Długo szukałam przepisu idealnego. Niesamowicie chrupiące, a zarazem lekkie i delikatne – a jj, na samo wspomnienie cieknie ślinka. Teraz takie gofry przygotowuję w domu i przyznam się Wam, że kocham robić gofry tak samo, jak kocham naleśniki! Udany przepis to połowa sukcesu, ale do chrupiących gofrów niezbędna jest również dobra gofrownica. Często używam do upieczenia gofrów gofrownicy, ale zdarza mi się je upiec w foremce w piekarniku (są bardzo dobre i wychodzą jak gofry z budki).


Przygotowanie dania gofry - lekkie i chrupiące - domowe, najlepszy przepis. Białka oddziel od żółtek. Dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli.


Zmiksuj na jednolite ciasto.

Delikatnie wymieszaj z ciastem. Każda gofrownica jest inna, więc musisz dobrze poznać swój sprzęt. Jedna gofrownice mają mniejsze kostki między płytkami grzewczymi, inne będą potrzebowały większej ilości ciasta. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.


Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Metodą prób i błędów udało się dojść do najlepszego przepisu na lekkie i chrupiące gofry.


Zaloguj się, żeby skomentować Podobne inspiracje Dodaj do swojej kolekcji Edytuj Lubię to Ustaw jako okładkę kolekcji Komentuj. Recepturę na ciasto już mam, odrobinę muszę tylko popracować nad cierpliwością przy wypiekaniu #128522;. Kiedy Twoja dieta jest poważnie zagrożona? Kiedy ulubionym deserem Twojego kochanego samca są gofry! Ciasto na gofry można przygotować w domu na kilka sposobów.


Zapraszam na mój przepis na ciasto na gofry, takie lekkie, że będziecie je robić bardzo często. Droga Pani, wypróbowałam wiele przepisów na gofry, sama też modyfikowałam cudze receptury i żadne nie były tak wspaniale jak tee. PRZEPIS NA OBIECANE NA INSTA PROTEINOWE GOFRY IDEALNE PRZED TRENINGIEM, PO TRENINGU ALBO W CZASIE ! Tak naprawde, żeby gofry się udały potrzebujemy nie tylko dobrego i sprawdzonego ciasta, ale również sprzętu, czyli gofrownicy.


Aby gofry wyszły nam lekkie, puszyste i chrupiące trzeba pamiętać o kilku rzeczach: - wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wiele osób to lekceważy, ja też kiedyś o to nie dbałam, jednak uwierzcie mi, to naprawdę robi różnicę! Przepis na najlepsze gofry jakie możesz sam przygotować w domu, lepsze od tych zbudki.

Są super chrupiące z zewnątrz, a w środku lekkie i bardzo puszyste. Ciasto jest stosunkowo rzadkie, ale tak ma być. Wszystkie skladniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę. Gofry - super lekkie i chrupiące.


Piec w gofrownicy na rumiano około 2-minut, podawać z bitą smietaną, owocami lub innymi. Ale jak przychodzi do jedzenia gofrów, to wymagań mamy przecież więcej - chrupiące, nie miękkie, lekkie, nie gumowate, nie za słodkie, by można je jeść z dowolnym dodatkiem. Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące. Idealnie smakują z bitą śmietaną, owcami, dżemem, czy z lodami.


Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki. Dla mnie - po prostu idealne! A do tego w latwy sposob mozna uzyskac rowniez ich zdrowsza wersje, ktora jest rownie. Nawet nie wiesz ile przepisów na gofry wypróbowałam, zanim znalazłam i udoskonaliłam ten – z którego gofry wychodzą idealnie chrupiące, lekkie, pyszne! Czasami eksperymentujemy z dodatkami, ale klasyka zawsze się obroni – Tosia i mąż najbardziej lubią chrupiące gofry z domowym dżemem truskawkowym z całymi truskawkami, a ja z cukrem pudrem.


Ola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga kuchcikola. Bialka ubic na sztywna piane i delikatnie wymieszac z ciastem. Szukałam jakiegoś przepisu , do którego mogłabym wykorzystać maślankę (została mi jeszcze od ciasta czekoladowego) , no i znalazłam ten oto przepis na gofry.


Zmniejszyłam tylko ilość soli (pół łyżeczki to stanowczo za dużo , jak na taką małą porcję) , ale poza tym niczego nie zmieniałam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty