Zaglądam szybciutko i szukam tu u Ciebie, przepis genialny, gofry pyszne :) Pół porcji dla nas wystarczające :) Ląduje do ulubionych, bo ciężko o dobry przepis na gofry. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.
Dowiedz się, jak upiec biszkopt krok po kroku. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry.
To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.
Z żółtek, margaryny, cynamonu, mąki zmieszanej z proszku do pieczenia, cukru i mleka zrobić ciasto. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta. Jabłko utrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do masy, delikatnie wymieszać.
Ciasto wlewać porcjami do gofrownicy.
Gofry smakują doskonale z dodatkiem bitej śmietany. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na gofry bez mleka. Woda sprawia, że gofry wychodzą bardziej chrupiące, więc nie polecam zamieniać jej na mleko. Polecam nie tylko alergikom!
Wszystkie składniki sypkie wymieszać, dodać tłuszcz i jaja, wymieszać, dolać mleko i zmiksować. Wlać do nagrzanej gofrownicy, piec aż nabiorą złotego koloru. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam.
W sumie nie ma się czemu dziwić, dzieci za goframi przepadają. Gofry bez jajek przepis klasyczny Gofry bez jajek przepis klasyczny składniki. Pyszne są lekkie gofry, delikatne i chrupiące!
Zapraszam na mój przepis na ciasto na gofry, takie lekkie, że będziecie je robić bardzo często. Pyszne, chrupiące – można przygotować je na mleku roślinnym i świetnie się udadzą! Przepis na gofry bez mleka dla alergików. Nie wiem jak ten przepis może NIE WYJŚĆ, jest bardzo prosty. To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę.
No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu?
Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz. Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa. Dodane przez Afrulu w: Tylko o kuchni.
Gofry – przepis na chrupiące gofry- Wykonanie: Białka jajek ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Wszystkie składniki (tj. mąkę pszenną tortową, cukier zwykły (opcjonalnie jeśli robimy gofry bez słodkich dodatków), cukier waniliowy, proszek do pieczenia) połączyć ze sobą. Właśnie zrobiłam drożdżowe gofry typu belgijskiego, bardzo dobry smak, ale zdecydowanie za słodkie mimo, że cukru dałam mniej niż w przepisie.
Uważam, że połowa ilości cukru w zupełności wystarczy, tym bardziej, że gofry można później dosłodzić dodatkami. Gofry bez mleka można przygotować, zastępując je maślanką, kefirem, jogurtem naturalnym lub mlekiem roślinnym, albo wodą czy sokiem owocowym, np. Gofry bezglutenowe, zamiast mąki pszennej, zawierają moją najlepszą, uniwersalną mąkę bezglutenową.
Gofry wegańskie można przygotować bez cukru, i zastąpić jajka łyżkami siemienia lnianego zalanego 8. Gofry przepyszne, odkąd znalazłam ten przepis to tylko z niego je robię:) Gdy ciasto zostanie, wstawiam do lodówki i następnego dnia moje dzieciaki pałaszują na śniadanie. Przesianą mąką umieścić w misce, podsypać solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Gofry orkiszowe (bez cukru) Gofry to sposób na szybki podwieczorek. Robiłam je tego dnia razy, najpierw dla dzieci a potem dla męża. To chyba najprostszy przepis na gofry.
Nie zawierają cukru ponieważ z założenia miały zostać podane z Kremem Daktylowym oraz Domowym Dżemem. Gofry powinny wyjść puszyste i miękkie – aby to osiągnąć, oddziel żółtka od białek. Te ostatnie ubij na sztywną pianę, którą dodasz do masy na ciasto gofrowe dopiero na samym końcu, delikatnie mieszając wszystkie składniki.
Złocisty kolor gofry zyskają dzięki wcześniejszemu utarciu żółtek z cukrem waniliowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.