wtorek, 27 sierpnia 2019

Sznycle przepis

Sznycle przepis

Kroki wykonania: Bułkę moczymy w misce z mlekiem aż bułka wchłonie mleko i będzie miękka,przeciskamy przez gażę z nadmiaru mleka,dodajemy do miski z mięsem mielonym. Cebulę obieramy i trzemy na tarce o najmniejszych oczkach ( jak na placki ),dodajemy jajko,przyprawiamy i wyrabiamy na jednolitą masę. Dzielimy na równe porcje,formujemy sznycle ,obtaczamy w bułce tartej. Przepis na sznycle, dzięki któremu mięso będzie wyjątkowo soczyste. Oceń przepis aby doradzić innym!


Robimy tak jak pulpeciki, tylko zamiast mąki do obtoczenia dodajemy bułkę tartą. Nie gotujemy w wodzie, tylko smażymy na patelni. Nie muszą być ciężkostrawne, wystarczy smażyć na dobrym oleju, nie dawać zbyt dużego ognia, nie palić tłuszczu i użyć patelni.


Dzisiaj przepis na tradycyjne polskie danie - duszone sznycle z szynki wieprzowej. Mistrzynią w ich wykonaniu była moja Mama. Ach te wspomnienia domu rodzinnego. Takie sznycle z indyka robiła moja mama. Jak dziś pamiętam takie dokładanie sznycle z indyka pyrkające na małym gazie, ciasno ułożone w garnku, których zapach zmieszany z masłem unosił się po kuchni i wychodził do przedpokoju.


Pojawiają się na polskich stołach nie tylko na niedzielny obiad. Ich przygotowanie jest proste, ale warto znać parę trików. Ania Starmach podpowiedziała, jakie mięso najlepiej wybrać do kotletów mielonych i jak je prawidłowo przyprawiać.


Pyszne sznycle czyli kotlety mielone, które są proste w wykonaniu. To rzeczywiście najlepszy - klasyczny przepis na mielony. Robię takie same, czasem dodam trochę curry (oprócz soli i pieprzu), tymi mielonymi wszyscy się zajadają.


Sznycle przepis

Mięso z indyka jest niezwykle cenne w diecie, ponieważ jest mięsem chudym, zawierającym wiele związków mineralnych i witamin. Można z niego przyrządzać wiele potraw, w bardzo różnych wersjach smakowych. Cebulę pokroić w pół krążki,pieczarki w plasterki.


Drzewiej jedzone nagminnie jakiś czas temu ustąpiły panującej modzie na burgery wołowe. A ja nie rozumiem, dlaczego mielibyśmy odrzucić nasze pyszne wieprzowe mielone. Do surowego mięsa dodawałam zawsze zimną wodę robiąc tatara (klik).


Sprawia ona, że mięso staje się delikatniejsze i bardziej miękkie. Ale jakoś nie wpadłam na to nigdy przy robieniu sznycli ;) Dlatego jak podpatrzyłam ten pomysł na Kwestii Smaku wiedziałam że się sprawdzi :) I nie pomyliłam się. Jeśli lubisz mięsa w chrupiącej panierce, koniecznie wypróbuj przepis na pyszne sznycle z pistacjami. Do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, m. Sznycle wychodzą super delikatne i pyszne.


Przepyszne sznycle z piersi kurczaka z masłem szałwiowym to łatwy przepis na elegancki obiad. Piersi kurczaka z masłem szałwiowym przygotowuje się szybko, a efekt jest niesamowity. Pyszne mięso o ciekawym smaku zachwyci każdego.


Posypać sola i pieprzem, panierować w mące. Zdjąć z patelni, odsączyć na ręczniku papierowym. Kotlety z piersi kurczaka w jogurtowej panierce to świetny przepis na soczyste sznycle.


Mięso z piersi kurczaka jest dość i należy zadbać, aby zamknąć jego soki we wnętrzu kotleta. Marynowanie w jogurcie o lekko kwaśnym odczynie czyni mięso smaczniejszym. Ten przepis w Waszym wykonaniuDodaj swoje zdjęcie.


Aromatyczne roladki z kurczaka z oscypkiem i sosem śliwkowym. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na sznycle rybne. Obtocz sznycle w mące, zanurz z obu stron w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Następnie sznycle oprósz z obydwu stron solą i pieprzem, zostaw na około minut.


Smaż sznycle na rozgrzanej oliwie po minuty z każdej strony, gdy będą rumiane, dodaj łyżkę masła i jeszcze chwilę dosmaż. Ziemniaki obrać i ugotować. Odcedzić, wystudzić i przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę ziemniaczaną oraz jajko i dokładnie wyrobić.


Uformować sznycle wkładając do środka trochę kaszanki (najlepiej wziąć porcję masy, rozpłaszczyć, nałożyć farsz, przykryć drugim kawałkiem i skleić). Opis przepisu: Autor: Beatris Przygotuj już dziś przepyszne sznycle z piersi kurczaka ze staropolskim akcentem. Na samą myśl o delikatnej, chrupiącej panierce zaczyna burczeć w brzuchu ;) Wykonaj przepis na pożywne sznycle w aromatycznej marynacie z ziół, soli czosnkowej, octu i słodziutkiego miodu dla równowagi zmysłów! Przepis jest tak łatwy i szybki do wykonania, że nie ma.


Posolone sznycle obtoczyc najpierw w mace, nastepnie w jajku i na koncu panierwowac w bulce tartej. Dusić na małym ogniu minut. Podawać z kluskami lub ryżem i zieloną sałatą. Do sosu można dodać łyżki utartego parmezanu.


W pozostałym tłuszczu przez około minut podsmażaj warzywa. Na patelni podgrzej olej. Wlej 2ml wody i śmietanę, wsyp POMYSŁ NA….


Ponownie dodaj sznycle z indyka i duś pod przykryciem na małym ogniu przez około minut. WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty