środa, 14 sierpnia 2019

Przepis na pyszne gofry chrupiące

Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-).


Pyszne z bitą śmietaną i owocami. Robię go od lat i zawsze jest dobry. Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry.


Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu. Poznaj słodką tajemnicę. Uwielbiam gofry, bo są pyszne oraz przypominają mi smaki dzieciństwa. No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu?


Przepis na pyszne gofry chrupiące

Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz. Kiedy byłam małą dziewczynką, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich przechodniów. Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa. Gofry lubią chyba wszyscy.


Chętnie wracam do tego smaku kiedy tylko mam okazję. Po wielu próbach i błędach powstał przepis na pyszne, lekkie, chrupiące gofry. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Dla mnie do smak dzieciństwa i wakacji.


Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Jedna z nich jest taka, że nie wolno zaglądać do gofrów w trakcie pieczenia.


Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. Jest to kluczowe przy przepisie na ciasto na gofry chrupiące. Inaczej gofry zaczynają się pocić a temperatura w grzałkach spadać. Po chwili dolewamy olej i miksujemy jeszcze chwilkę. W osobnej misce ubijamy białka na sztywną pianę.


Ubite białka dodajemy do ciasta na gofry i mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Zazwyczaj piekę gofry na średniej mocy aby na pewno były upieczone w środku. Dzisiaj podzielę się swoim sprawdzonym przepisem, który serdecznie polecam :). Podstawą udanego deseru są jednak dobre, puszyste i lekko chrupiące gofry. Dostałam na święta gofrownice Profi i teraz.


Delikatnie wmieszaj je do ciasta na gofry belgijskie, odstaw na minut w ciepłe miejsce, by drożdże zaczęły pracować. Zmiksuj tak, aby ciasto na gofry nie miało grudek. Rozgrzej gofrownicę, piecz w niej gofry przez 3-minut, aż będą złociste. Często używam do upieczenia gofrów gofrownicy, ale zdarza mi się je upiec w foremce w piekarniku (są bardzo dobre i wychodzą jak gofry z budki).


Przepis na pyszne gofry chrupiące

Przyznam, że gofry lubimy, ale nie robię ich w domu zbyt często. Długi czas szukałam naprawdę dobrego przepisu na gofry. PRZEPIS NA GOFRY LEKKIE I CHRUPIĄCE. Próbowałam tych z sodą, z proszkiem do pieczenia i drożdżami. Sprawdzone przepisy na pyszne, chrupiące gofry!


Poszukując sprawdzonego przepisu na gofry domowe, warto zajrzeć do Kuchni Lidla. Z niej dowiecie się, jak zrobić ciasto na chrupiące gofry, które będą smakować zarówno na słodko, jak i na słono. I wiecie co, chyba w końcu trafiłam na taki naprawdę super przepis, z którego otrzymamy pyszne gofry. To idealny pomysł na pożywne. Przepis na gofry jest bardzo prosty.


Chrupiące gofry belgijskie są mniejsze niż tradycyjne gofry, zdrowsze, bo na drożdżach oraz mają ciekawszą strukturę - ich brzegi są chrupiące, a środek mniej miękki niż tradycyjnych gofrów na proszku. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. Jak zrobić gofry - przepis i film.


Ciasto na gofry, jak zrobić? Udowadniam, że wychodzą nawet w urządzeniu typu 3w1. Przesianą mąką umieścić w misce, podsypać solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Nie wiem jak ten przepis może NIE WYJŚĆ, jest bardzo prosty.


To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty