piątek, 6 kwietnia 2018

Sernik ze śmietaną 18

Sernik ze śmietaną 18

SERNIK ZE ŚMIETANY NA KRUCHYM CIEŚCIE Ten sernik to taki niby-sernik:) Prawdziwego twarogu w nim nie znajdziecie ani deka,. Ważne , aby dokładnie rozmiksować cukier w białkach i delikatnie połączyć ze śmietaną. Istotne jest też, żeby nie dać za dużo kruchego ciasta na wierzch,tylko tyle ile w przepisie i zetrzeć je. KRUCHE CIASTO : Wyrobić ciasto, wstawić do lodówki. Opcje są dwie: iść do sklepu i go kupić:)) albo wypróbować sernik według przepisu, który Wam pokażę.


Ma konsystencję Ptasiego mleczka. Zagnieść ciasto, podzielić na części. Białka ubić na sztywną pianę, dodać szklankę cukru, budyń, i mąkę ziemniaczaną.


Przepyszne ciasto przypominające z wyglądu i smaku sernik, jednak bez grama sera ;o) Składniki: szkl. Przepyszny sernik na ciemnym spodzie ,rozpływa się w ustach Bardzo łatwy do przygotowania ,nie potrzeba tu specjalnych umiejętności. Bardzo smaczny i niebywale delikatny sernik z bitą śmietaną. Mnie zawsze zostają białka więc uwielbiam ten przepis:) SKŁADNIKI Zobacz więcej.


Siedzę sobie i myślę, że zrobię nowy sernik. Będzie z jagodami i bita śmietaną. To na pewno Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Poezja-smaku.


Przepisy na sernik ze śmietaną w wyszukiwarce kulinarnej - przynajmniej 1idealnych przepisów na sernik ze śmietaną. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Jest lekki jak chmurka, aksamitny, bardzo wysoki, rozpływający się w ustach, no po prostu rewelacja :) Nic dodać, nic ująć – jeśli jest jeszcze ktoś, kto nie próbował sernika ze śmietaną, to koniecznie musi wypróbować właśnie. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na sernik smaki ze śmietany. Puszysty sernik z bitą śmietaną.


Po mniej więcej godzinie pieczenia przykrywamy sernik folią aluminiową. Ogolnie uwielbiam serniki. I tez mam ten problem,ze po wyjeciu z piekarnika sernik opada. A Twoj taki wspanialy;-). Większą wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki(można na spód wykorzystać wszystko ciasto).


Dodaj do ulubionych Wybierz listę: Zapisz. Jednak zarówno w konsystencji jak i smaku ciasto przypomina trochę sernik, więc niech tak już zostanie. Przepisy ze śmietaną Śmietana ma przeróżne funkcje w sztuce kulinarnej – nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, ciast, ciasteczek, podstawa sosów i dań głównych. Sernik z kaszą jaglaną i. Wyciśnij na powierzchni sernika poziome paski curdu w równych odstępach. Wykałaczką przeciągnij pasy na serniku, aby powstał wzorek.


Do rękawa cukierniczego nałóż ananasowy curd. Stężały sernik wyjąć z lodówki, wylać na niego ok. Poukładać w galaretce truskawki, włożyć do lodówki, żeby galaretka zastygła, a truskawki się nie poruszały.


Teraz delikatnie wlać na sernik pozostałą galaretkę. Więcej niż 2przepisów. Składniki na pyszny, kremowy sernik ze śmietany: na formę o wym. CIASTO: 3g mąki płaskie łyżeczki do pieczenia 2g masła żółtka Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy zimne, pokrojone w kostkę masło, żółtka i miksujemy około 1-minuty, aż otrzymamy kruszonkę, następnie odkładamy mikser i szybko zagniatamy.


Sernik ze śmietaną 18

Należy uważać, żeby nie przypiec wierzchu ciasta za bardzo. Dekoracja według uznania, ja polałam sernik roztopioną czekoladą i lukrem. Opadł nieznacznie - pewnie dzięki temu, że stygł powolutku, zgodnie z przepisem. Jako, że ze względów wizualnych nie przepadam za takim surowym wykończeniem, a właściwie jego brakiem, to zdecydowałam się na polewę z czekolady gorzkiej pół na pół ze śmietaną. Podgrzałam, pomieszałam, coś tam pomaziałam na wierzchu.


Idealny dla wszystkich lubiących tego typu serniki. Warunkiem uzyskania takiej konsystencji jest pieczenie ciasta w kąpieli wodnej, zmniejszenie temperatury pieczenia po minutach, dodanie śmietany kremówki oraz pokojowa temperatura wszystkich składników. Masę serową wykładamy na podpieczony spó wygładzamy wierzch. Piekarnik nagrzewamy do 1stopni, wkładamy ciasto, pieczemy około - minut, sernik ma w tym czasie urosnąć na całej powierzchni.


Potem obniżamy temperaturę do 1stopni i pieczemy jeszcze około minut, do delikatnego zezłocenia wierzchu ciasta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty