czwartek, 26 kwietnia 2018

Przepis na naleśniki z jabłkami

Wymieszaj z rodzynkami i orzechami. Z mąki, mleka, jajka i szczypty soli (można szklanki mleka zastąpić wodą mineralną gazowaną) zrób ciasto naleśnikowe. Ciasto odstaw na minut. Po tym czasie usmaż naleśniki.


Każdy naleśnik smaruj farszem, zawijaj w rulonik i polej polewą czekoladową, posyp skórką pomarańczową. Te nalesniki kojarza mi sie z dziecinstwem i moim rodzinnym domem. Moja Mama je czesto robila gdy bylam mlodsza.


Na rozgrzaną patelnię nalać odrobinę masła. Wylać ciasto naleśnikowe (nie za cienko) i rozprowadzić po całej powierzchni. Patelnię najlepiej ściągnąć na chwilę z pieca).


Na naleśniku ułożyć kawałki jabłka. Smażyć naleśnik, aż od spodu będzie ładnie zrumieniony. Koniecznie już dziś wypróbuj nasze przepisy na naleśniki z jabłkami. Do tego dodać jeszcze jabłka i cynamon. Kto z nas nie uwielbia naleśników?


Przygotowanie takiej przekąski jest proste. Możesz zaserwować je zarówno na śniadanie, jak i kolację. Te pachnące jesienią i cynamonem naleśniki z jabłkami mo zna podać na każdy posiłek w ciągu dnia. Wypróbuj sprawdzone przez nas przepisy na naleśniki z jabłkami.


Naleśniki z prażonymi jabłkami. Warto przygotować je wieczorem i tylko podgrzać rano na śniadanie. Cudowna i prosta szarlotka oraz klasyka wśród ciast, czyli tradycyjny jabłecznik.


Zobacz też przepis na racuchy z dyni. Upraż je z syropem, przygotowanym z cukru i wody. Na koniec zagęść masę jabłkową, używając mąki ziemniaczanej. Do jabłek dodaj cynamon oraz rodzynki, które wzbogacą smak nadzienia. Na usmażone wcześniej naleśniki nakładaj po łyżce nadzienia i zwijaj w rulony lub koperty.


Podawaj posypane cukrem pudrem. Wykładamy je na suchą patelnię, wsypujemy cukier i smażymy do momentu, aż puszczą wodę. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy wszystko jeszcze przez minut. Aby naleśniki były bardziej puszyste, wykorzystaj wodę gazowaną.


Cienką warstwę ciasta wylewaj na rozgrzaną patelnię i smaż z obu stron na złoty kolor. Wczoraj takie naleśniki z jabłkami zagościły na naszym stole. Usmażyłam całą górę naleśników i przygotowałam do nich nadzienia. Na każdy naleśnik nakładamy porcję jabłek, składamy w trójkąt, gotowe naleśniki podsmażamy odrobinę (tylko aby się lekko zezłociły) na patelni z resztą masła. Dzieci prosiły, ja nie miałam wyjścia.


Gorące naleśniki przekładamy na talerze, polewamy śmietaną albo jogurtem i sosem karmelowym. Podajemy przybrane plasterkami pomarańczy i listami mięty lub melisy. Oraz pyszności dla dzieci, czyli naleśniki z jabłkami. Chociaż te racuchy z jablkiem są super i zachęcam, by zrobić je jako pierwsze. Racuchy z jabłkami bez drożdży są bardziej uniwersalne w smaku, niż te z drożdżami.


Mój przepis na racuchy z jabłkiem to hit nie tylko w naszym domu. Wielu znajomych od dawna szykuje z tego. Wlewamy wodę, dosypujemy cukier, gotujemy do konsystencji gęstego musu.


Niedawno na jesienny podwieczorek robiłam naleśniki z jabłkami - takie tanie jedzonko a rozkosz nie do opisania. Placki z jabłkami do smaki, jakie zapamiętałam z domu rodzinnego. Subskrybujcie po więcej! TUTAJ znajdziesz inne moje przepisy z jabłkami. Pamiętam to dobrze, wracałam ze szkoły, a wieczorem tata lub mama stali przy kuchence i smażyli jedne za drugimi placki z jabłkami.


Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na naleśniki z jabłkami i cynamonem. Przepisy, jak zrobić - Smaker.


Czas na dietetyczne naleśniki z jabłkami, które mają 1kcal w jednej sztuce – a porcja to naleśniki. Dietetyczne naleśniki z jabłkami – porcje po 2kcal. Wykonanie tego bezmięsnego dania nie zajmie ci zbyt wiele czasów. Poza tym przygotowanie tej przekąski jest bardzo proste.


Składniki, których potrzebujesz do wykonania ciasta na naleśniki: Mleko (jedna szklanka), Mąka pszenna (1gram), Woda (około mililitrów), Dwa jajka. Kliknij, aby zobaczyć przepis. Obrać jabłka i zetrzeć na dużych oczkach.


Jajka zmieszać z kefirem, woda i solą, dodawać maki aż osiągniemy odpowiednia konsystencję (trochę gęstsze od tradycyjnego ciasta na naleśniki). Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksować, ciasto nie powinno być zbyt gęste.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty