poniedziałek, 16 kwietnia 2018

Ciasto na gofry konsystencja

Białka oddziel od żółtek, po czym ubij z nich sztywną pianę. Do miski przesiej mąkę i mieszając, powoli wlewaj mleko. Potem dodaj żółtka, cukier, proszek do pieczenia, sól i roztopione chłodne masło. Moje pierwsze gofry i wyszly naprawde super. Na poczatku wydawalo mi sie, ze ciasto jest troche za rzadkie, ale wyszly ok.


Z moja MPM Gofrownica MGO-metoda prob i bledow nastawiam moc na maximum i pieke minut (zalecenia producenta minut) - no i wychodza idealnie chrupiace gofry.

Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki.


Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki. Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące. Idealnie smakują z bitą śmietaną, owcami, dżemem, czy z lodami.


Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki.

Wlewamy ciasto, tak, żeby wypełnić dolny pojemnik, ale nie tak, żeby ciasto przelewało się poza brzgi. Weźcie sobie do tego większą łyżkę niż moja na zdjęciu – taką trwa to całą wieczność ;) Gofry pieczmy tak długo, aż będą rumiane, może to potrwać nawet kilka minut. Ciasto można odstawić aby odpoczęło (na około minut), ale nie jest to konieczne. Gofry piec przez około - minuty lub przez czas podany w instrukcji gofrownicy. Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni.


Gofry będą bardziej chrupiące, jeśli ciasto będzie gęste - ale musi jeszcze z łyżki spływać (!) 4. Ciepłe gofry nie powinny być układane jeden na drugim (nie będą wtedy chrupiące). Aby gofry były chrupiące, zamiast mleka użyć letniej wody (!) 6. Mleko powoduje, że gofry są miękkie i ciemne (!) 7. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam.


Ciasto na gofry ma konsystencje ciasta naleśnikowego, trochę gęstszego. Gofrownicę rozgrzewamy, przed pierwszym pieczeniem smarujemy oliwą, nakładamy porcję ciasta i pieczemy około 4-minut, do uzyskania złotego koloru. Gofry podajemy z ulubionymi dodatkami, cukrem pudrem, dżemem, czekoladą, masłem orzechowym. Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!


Dodajemy roztopione masło, mleko i jajka. Dokładnie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.

Rozgrzewamy gofrownicę, nie musimy jej niczym smarować. Wykładamy na nią ciasto i każdego gofra pieczemy około minuty na złoty kolor, uważamy, aby ich nie przypalić. Mogą być zarówno deserem, jaki i rozkosznym obiadem czy smakowitą kolacją.


W naszym zestawieniu znajdziesz różnorodne przepisy na gofry i naleśniki, w tym - na przykład - naleśnikowy tort. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry.


Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz! Mieszamy tak długo, aż ciasto będzie miało aksamitną konsystencję, następnie dodajemy białka. Na sam koniec możemy dodać alkohol. Przepis na gofry z którego na pewno wyjdą smaczne i chrupiące jaja szklanki mleka szklanki mąki łyżek oleju łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy, lub łyżka cukru ( ja daję cukier trzcinowy) szczypta soli Wszystkie te składniki oprócz białek mieszamy razem za pomocą miksera, natomiast na sam koniec dodajemy białka ubite na sztywno i delikatnie mieszamy łyżką.


Na koniec dodaj łyżką lub specjalną szpatułką ubite na sztywną pianę białka. Wymieszaj je z całością starannie, ale niezbyt gwałtownie. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.


Nie nakładaj go na gofrownicę w zbyt dużej ilości – gofry rosną w trakcie pieczenia i nadmiar ciasta może wypłynąć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty