czwartek, 12 listopada 2015

Pierniczki na choinkę

Pyszne, prześliczne, kruche i korzenne – pierniczki na choinkę. Dlatego świetnie nadaje się do pieczenia pierniczków choinkowych. Próbowałam wiele przepisów, jednak z tego wychodzą najcieńsze, bez odkształceń.


Czyli idealne pierniki na choinkę. Są twarde, można je oczywiście jeść, jednak zwykle ozdabiam je sporą ilością lukru, zatem dla mnie są one niezjadliwe (bez lukru są smaczne :) ).

Polukrowane pierniczki na choinkę idealnie zdobią choinkę, stroiki oraz prezenty wigilijne. Pierniczki na choinkę to świąteczny rarytas. Kiedy w domu unosi się słodki zapach miodu, cynamonu i goździków to znak, że Święta są blisko. Możemy je przygotować dużo wcześniej (podobnie zresztą, jak i samo ciasto).


Jeśli poleżą trochę w metalowych pudełku, zyskają tylko na smaku! Jeśli chce się wieszać pierniczki na choince, należy pamiętać by zrobić dziurki na sznureczek, najlepiej robić to słomką do napojów, koniecznie przed upieczeniem. Po upieczeniu zostaje nitka z igłą, ale pierniczki często łamią.


Zatem, przedstawiony poniżej przepis jest bardzo dalekim kuzynem prawdziwych pierników, których ciasto tygodnie leży w lodówce.

Dodaj pozostałe składniki i zagnieć ciasto. Jeśli jest bardzo klejące, dosyp więcej mąki. Gotowe ciasto zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na jakieś min. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkuj na stolnicy, w razie potrzeby podsypując mąką.


Mimo, że choinka klasyczna jest piękna to w swoim życiu nasłuchałam się wielu opowieści, co to dziecko zjadało i co zrobiło i jakie to miało konsekwencje. Od tego momentu wiedziałam, że choinka w moim domu będzie choinką bezpieczną, stąd właśnie pierniczki na choinkę. Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz! Stopić razemargarynę, mió cukier.


Na końcu wsypać kakao- wymieszać dokładnie. Na stolnicy połączyć razem wszystkie składniki. Wlać do masy zimne mleko, wsypać na końcu przyprawę. Wałkować na stolnicy na grubość - mm lekko podsypując mąką (grubsze pierniczki są bardziej miękkie po upieczeniu). Ciasto po wyrobieniu powinno być kleiste.


Wykrawać pierniczki o dowolnych kształtach i przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około - minut w temperaturze 1- 180ºC.

Zapach świąt to zapach sosny, kompotu z suszu i szarlotki. Takie smaki pamiętam od dzieciństwa. Dla mnie w Święta Bożego Narodzenia nie może zabraknąć pierników, szarlotki na gorąco i innych świątecznych przysmaków. Korzenne ciasteczka na choinkę (pierniczki) Jeśli szukasz wypieku, który można przygotować wspólnie z domownikami, korzenne ciasteczka na choinkę będą dla Ciebie doskonałym wyborem.


Do ciasta koniecznie dodaj: cynamon, imbir oraz kardamon, dzięki czemu ciastka będą nie tylko doskonale smakować, ale. Koniecznie przygotuj pierniczki z tego przepisu, które nie tylko wspaniale smakują, ale mogą również stanowić ozdobę choinki. Dziś wszystko jest możliwe. Upiecz pyszne pierniczkowe ciasteczka i powieś je na swojej choince.


Dzięki temu choinka nabierze pysznego wyglądu, a cały dom będzie pachniał piernikowo! Ciastka będą zdatne do zjedzenia nawet kilka tygodni po upieczeniu. Nie jedz jednak pierników z choinki, gdyż mogą być zanieczyszczone brudem i kurzem.


Kilkaset wzorów i kolorów pierników świątecznych oraz pierniczków świątecznych, jak również pierniki reklamowe. Wśród nich domek z piernika, pierniki na choinkę oraz ciasto piernikowe, a z nim przepis na pierniczki. Możemy ozdobić je lukrem i przełożyć do puszek z plasterkiem suszonego jabłka, aby twarde pierniczki na Boże Narodzenie nieco zwilgotniały, a potem zjeść pod choinką lub podarować. Choinki z pierników ozdobią świąteczny stół. Przepis na piernikowe choinki.


Nadają się również na prezent. Idealny wypiek na święta Bożego Narodzenia. Następnie wykrawać pierniczki ulubionymi foremkami.


Przed pieczeniem warto zrobić małą dziurkę za pomocą patyczka, dzięki czemu pierniczek będzie można zawiesić na choinkę. Tak przygotowane pierniczki pieczemy w temperaturze 1stopni przez ok. Surowe ciasto można również przechowywać w chłodnym miejscu i upiec. Mió cukier, masło i przyprawy korzenne podgrzać. Ostudzić, dodać do mąki wymieszanej z sodą.


Wyrobic ciasto na jednolitą i gładką masę. Piierniczki można długo przechowywać. Można je upiec nieco wcześniej i schować w blaszanej puszce, poprzekładane arkuszami pergaminu, aby się nie pokruszyły.


Mió który dodamy do ciasta, sprawi, że zachowają wilgotność i. Tradycyjne pierniczki świąteczne do zawieszenia na choinkę. Termin przydatności: dni Waga: 50g Minimalne zamówienie: sztuk. Tak, czy inaczej gorąco polecam Wam przepis na pierniczki na choinkę. Doskonale zachowują kształt i są idealne do dekoracji. WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).


Przedstawiamy łatwy przepis na pierniczki świąteczne z miodem. Kruche, o korzennym aromacie, świetne zarówno do herbaty, ale i do zawieszenia na choinkę. Sprawdź, jak zrobić pierniki na Boże Narodzenie, którymi można ozdobić drzewko.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty