czwartek, 12 listopada 2015

Przepis na gofry pyszne

Zaglądam szybciutko i szukam tu u Ciebie, przepis genialny, gofry pyszne :) Pół porcji dla nas wystarczające :) Ląduje do ulubionych, bo ciężko o dobry przepis na gofry. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.


Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Wystarczy jednak słoiczek domowej konfitury, by przeobrazić gofry w wyborny deser, nie mówiąc już o świeżych owocach, bitej śmietanie czy innych dodatkach. Możesz też wzbogacić przepis na ciasto na gofry, dodając do niego szczyptę wanilii, cynamonu czy jabłek. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki.


Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. Uwielbiam gofry, bo są pyszne oraz przypominają mi smaki dzieciństwa. Kiedy byłam małą dziewczynką, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich przechodniów.


Przepis na gofry z którego na pewno wyjdą smaczne i chrupiące jaja szklanki mleka szklanki mąki łyżek oleju łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy, lub łyżka cukru ( ja daję cukier trzcinowy) szczypta soli Wszystkie te składniki oprócz białek mieszamy razem za pomocą miksera, natomiast na sam koniec dodajemy białka ubite na sztywno i delikatnie mieszamy łyżką. No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu? Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz.


Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa. Z tego przepisu gofry smakują jak te z budki nad morzem. A tymczasem kulinarna masakra. Czuć mąkę, czuć proszek, tylko smaku pradzwdziwych gofrów nie czuć.


Przepis na gofry pyszne

Dodałam cukru, były trochę lepsze. Gofry podaje głównie z cukrem pudrem, dżemem lub bitą śmietaną i owocami. Pyszne są lekkie gofry, delikatne i chrupiące!


Zapraszam na mój przepis na ciasto na gofry, takie lekkie, że będziecie je robić bardzo często. Jaja, mleko, mąkę, cukier waniliowy, cynamon i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Doprowadzić do rozgrzania gofrownicy posmarować gofrownicę ol. Przesianą mąką umieścić w misce, podsypać solą, cukrem i proszkiem do pieczenia.


Przepis na gofry pyszne

Gofry kojarzą się najczęściej ze słodkim deserem serwowanym w turystycznych miejscowościach. Ten znany wszystkim przysmak możemy jednak wykonać w zupełnie inny sposób. Ciasto na gofry, jak zrobić? Oto przepis na zaskakujące, wytrawne gofry, do których mąkę przygotujemy z płatków owsianych górskich.


Gofry będą doskonałym pomysłem na śniadanie lub kolację, a dodatki, takie jak jajko sadzone, awokado. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić.


Najbardziej popularne są gofry brukselskie (gaufres de Bruxelles) oraz gofry z Liège (gaufres de Liège). Chrupiące gofry belgijskie są mniejsze niż tradycyjne gofry, zdrowsze, bo na drożdżach oraz mają ciekawszą strukturę - ich brzegi są chrupiące, a środek mniej miękki niż tradycyjnych gofrów na proszku. PRZEPIS NA GOFRY LEKKIE I CHRUPIĄCE.


Często używam do upieczenia gofrów gofrownicy, ale zdarza mi się je upiec w foremce w piekarniku (są bardzo dobre i wychodzą jak gofry z budki). Gofry domowe - sposób wykonania: Pyszny i sprawdzony przepis na gofry domowe. Miksujemy całość od momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Oddzielone żółtka należy zmiksować z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem oraz solą na jednolitą masę.


Kolejno ubijamy na sztywno białka i mieszamy z wcześniej przygotowanym ciastem. Przygotowanie dania gofry - lekkie i chrupiące - domowe, najlepszy przepis. Białka oddziel od żółtek. Dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli.


Zmiksuj na jednolite ciasto. Delikatnie wymieszaj z ciastem. Gofry wyszły wspaniałe w smaku, naprawdę pyszne.


Przepis na gofry pyszne

Pozostały chrupiące, ponieważ zostawiłam je na kratce a nie ułożyłam na talerzu. Potem schowałam je do pojemnika plastikowego i zamknęłam, na drugi dzień były mniej chrupiące, ale nie zrobiły się gumowate. Bardzo dobry i łatwy przepis. Gofry miękkie w środku a chrupiące z zewnątrz,do tego nutella,banany i bita śmietana i jest naprawdę pysznie.


Rewelacyjny przepis,gofry są pyszne#128522;. Nie wiem jak ten przepis może NIE WYJŚĆ, jest bardzo prosty. To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty