Gofry przepis podstawowy. Bardzo fajny przepis i na pewno go także wypróbuje. Tym bardziej że nie wydaje się przesadnie skomplikowany. A im coś łatwiej zrobić tym lepiej. Jeszcze z kiwi nie jadłam gofrów, trzeba będzie popróbować z różnymi owocami, a ciasto na gofry też wyszło super.
Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu. Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry. Poznaj słodką tajemnicę. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.
Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Idealne na chałkę na wielkanocne śniadanie lub małe chałki i brioszki, maślane bułeczki drożdżowe lub inne wymyślne drożdżowe zaplatańce. Nie wiem dlaczego sądzi się, że ciasto drożdżowe jest trudne. Na pewno dużo łatwiejsze od zwykłego ucieranego, tu przynajmniej nie upieczesz zakalca.
Następnie gofry smarujemy dowolnym dżemem, ja lubię bardzo z czarnej porzeczki. Dodatkowo schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier puder, chwilę miskujemy. Ubitą pianę wykładamy na gofry z warstwą dżemu. W tym czasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka z odrobiną soli na sztywną pianę.
Rozgrzaną gofrownicę natłuszczamy olejem przy pomocy sylikonowego pędzla, a następnie chochlą nalewamy ciasto. Pieczemy do momentu, aż nasze gofry się zarumienią. Jeżeli chcielibyście spróbować innych przepisów na gofry, zapraszam na gofry na bazie kefiru oraz.
To chyba najbardziej chrupiące gofry, jakie mi kiedykolwiek wyszły! Jednocześnie bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Z wierzchu gofry sa rumiane i chrupiące, a wewnątrz lekkie i napowietrzone. Robię go od lat i zawsze jest dobry.
Przepisy, jak zrobić - Smaker. Przygotuj to danie we własnym zakresie i podziel się swoja opinią! Wszystkie składniki mieszamy w misce (nie za długo). Smażymy porcjami (zawsze smażę gofry trochę dłużej, lekko je przypiekając), a usmażone gofry układamy na kratce! Ciasto ma mieć dość gęstą konsystencje.
Podajemy z ulubionymi dodatkami. Inne przepisy z Di gotuje. Na święta dostałam od siostry gofrownicę. Nie jest to sprzęt z najwyższej półki, ale daje radę i to się liczy! Kilka dni temu pojawił się przepis na gofry czekoladowe (klik).
Dzisiaj przepis podstawowy, elementarny. PODSTAWOWY PRZEPIS NA GOFRY. Rozgrzewamy gofrownicę, nie musimy jej niczym smarować. Jak zrobić domowe gofry? Wykładamy na nią ciasto i każdego gofra pieczemy około minuty na złoty kolor, uważamy, aby ich nie przypalić.
Gdy masa będzie idealnie gładka – sos gotowy! Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki.
Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.