środa, 25 listopada 2015

Ciasto na pyszne gofry

Mam pytanie, na różnych stronach szukałam przepisu na pyszne gofry ostatnio czytalam, że gdy do ciasta doda się wody to będą chrupiące, czy to faktycznie prawda bo tutaj w przepisie nie ma wody i jestem ciekawa? Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu. Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry. Poznaj słodką tajemnicę.


CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.

Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry?


Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki. Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące.


Idealnie smakują z bitą śmietaną, owcami, dżemem, czy z lodami.

Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki. Upieczone gofry lubię układać na kratce do studzenia ciasta, żeby pozostały chrupiące. Oczywiście jest to opcja jeśli robicie większy zapas, a nie zjadacie ciepłego prosto z gofrownicy :) Jeszcze tylko dekoracja i gotowe! W sezonie na owoce jagodowe, nie wyobrażam sobie gofrów bez malin, truskawek czy borówek. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry.


To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.


Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania.


Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Zamów jedzenie online z Royal Gofry City na Pyszne.


Gofrownicę rozgrzewamy, przed pierwszym pieczeniem smarujemy oliwą, nakładamy porcję ciasta i pieczemy około 4-minut, do uzyskania złotego koloru. Gofry wyszły pyszne, następnym razem dodam nieco mniej cukru. Dziękuję za super przepis.

Domowe gofry albo wychodziły mi gumowate, albo zbyt twarde. Zmianiałam proporcje składników za każdym razem, aż wreszcie gofry wyszły miękkie w środku i delikatnie chrupiące na zewnątrz. Proste w przygotowaniu, które możesz zrobić samodzielnie, a w dodatku do wyboru w dwóch wersjach - słonym i słodkim. Dziś chciałam pokazać przepis na pyszne i proste gofry na słono, które ostatnio robiłam w DDTVN. Przesianą mąką umieścić w misce, podsypać solą, cukrem i proszkiem do pieczenia.


Przepisy na gofry - Pyszne i proste przepisy. Chrupiące gofry belgijskie są mniejsze niż tradycyjne gofry, zdrowsze, bo na drożdżach oraz mają ciekawszą strukturę - ich brzegi są chrupiące, a środek mniej miękki niż tradycyjnych gofrów na proszku. Przygotowane na różnych mąkach, na drożdżach, na proszku do pieczenia i na pianie z białek.


Ostatnio wpadł mi w ręce ten przepis i muszę przyznać, że go. Na końcu wlać stopniowo maślankę, miksując do połączenia. Gofrownicę rozgrzać i przed smażeniem posmarować olejem. Gofry smażyć na złoty kolor. Usmażone gofry najlepiej wyłożyć na chwilę na kratkę z piekarnika, wtedy zrobią się bardziej chrupiące.


Po upieczeniu ostudź je na kratce. Ciasto odstawić na minut. Tak przygotowane gofry będą delikatne i puszyste. Dodatki: śmietanę ubij z cukrem pudrem za pomocą miksera.


Na schłodzone gofry wyłóż pokrojone owoce, a na nie ubitą śmietanę. W międzyczasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka na sztywną pianę. Nakładać porcję ciasta na rozgrzaną taflę gofrownicy i smażyć gofry przez około - minuty w zależności od mocy gofrownicy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty