poniedziałek, 16 listopada 2015

Ciasto na naleśniki na słodko przepis

Już dziś przygotuj w swoim domu delikatne oraz puszyste ciasto naleśnikowe na słodko z miodem i cukrem waniliowym. Propozycja na zdrowe, smaczne i aromatyczne ciasto naleśnikowe z nutą wanilii i kokosa. Tak przygotowane naleśniki są delikatne i puszyste. Zobacz, w jak łatwy sposób możesz przygotować ciasto na naleśniki.


Ciasto na naleśniki słodkie 2g mąki 2ml mleka 1ml wody jajko łyżka cukru.

Na pierwszy ogień poszły proste naleśniki. Proszę bardzo tato :) Dziś robię naleśniki na słodko. Jeśli potrzebujecie zrobić naleśniki na krokiety łyżki cukru należy zastąpić łyżkami mąki pszennej. Może za mało rozgrzewam patelnię. Rzeczywiście najlepszy sposób, to patelnię smarować słoninką.


Ja zawsze robię na wodzie naleśniki. Ciasto nabieramy łyżką wazową, wlewamy na patelnię, podnosimy ją i powoli kręcąc rozprowadzamy ciasto po całym dnie – im cieńsze naleśniki tym lepsze.

Stawiamy na ogień i smażymy ok. Poznaj nasz sprawdzony przepis na idealne ciasto naleśnikowe i sprawdź, jak zrobić naleśniki dla całej rodziny w najprostszy z możliwych sposobów. Jak zrobić takie naleśniki?


Oto przepis na idealne ciasto naleśnikowe. Przeczytaj też: Jaki farsz do naleśników? Ulubiony przepis czytelników! Dzięki dodatkowi wody gazowanej naleśniki są bardziej delikatne. Jeśli mamy czas, ciasto można przygotować pół godziny wcześniej, aby odpoczęło, ale nie jest to konieczne i naleśniki można od razu smażyć po zmiksowaniu składników.


Rodzaj i gatunek mąki, a także innych dodatków wpływa na to, czy ciasto na naleśniki jest dobre, czy też nie. Moje ciasto na naleśniki od lat jest takie samo. Doskonałe na każdą porę dnia. Można je podać zarówno na śniadanie, jak również na obia podwieczorek i kolację. Naleśniki wyjdą również ze zwykłą wodą.


Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju w lewam wazówką ciasto naleśnikowe, w niewielkiej ilości, tak aby dno patelni było przykryte ci enką warstewką ciasta. Smażymy naleśniki z dwóch stron (obracając przy pomoc y drewnianej łopatki lub podrzucając patelnią) do lekkiego z arumienienia.

Na patelnię wlewam odrobinę ol eju po usmażeniu jedne go czy dwóc h naleśników. Wybrałam przepisy na naleśniki z owocami, czekoladowe, tradycyjny przepis mojej mamy (w moim domu od zawsze), z lodami, kokosowe, razowe z owocami, z budyniem i malinami, z jabłkami i waniliową bitą. NALEŚNIKI PRZEPIS IDEALNY – na słodko.


Wg mnie ten przepis na naleśniki jest najlepszy, czy to robimy naleśniki na słodko czy też naleśniki wytrawne. Moje składniki na ciasto naleśnikowe: szkl. Grube, puszyste, pulchne i delikatne naleśniki. Swoją puszystość zawdzięczają dodatkowi ubitej piany do ciasta.


Przepis na naleśniki puszyste. W zależności od preferencji smakowych można usmażyć grubsze lub nieco cieńsze naleśniki. Na samym początku należy ubić jajka, dodając do nich odrobinę soli. Następnie należy dodać mąkę, wlać odmierzoną ilość wody i mleka.


Kojarzą się z beztroskim czasem dzieciństwa, kiedy mama lub babcia serwowały nam naleśniki z dżemem lub serem, polane śmietaną i posypane cukrem. Dzisiaj często unikamy naleśników na słodko z obawy przed dużą ilością kalorii. To danie niezwykłe i super uniwersalne, ponieważ naleśniki możesz jeść zarówno na śniadanie, jak i na obiad czy też kolację. W wersji na słodko naleśniki będą cudowne na śniadanie i kolację.


Dla potrzeb mojego męża (który też teraz czasami smaży naleśniki) stworzyłam przepis, który zawsze się u nas sprawdza. Nie znamy, osoby, która by za nimi nie przepadała. Dlatego świetnie nadaje się na ekspresowy obiad! Ich smak z pewnością poprawi ci nastrój po długim dniu pracy, no i wprawi w zachwyt twoje dzieci!


Każdy zna jakiś przepis na ciasto na naleśniki. Lecz niewiele z nas wie, że może się. Niestety naleśniki zawsze płatały mi figle – przywierały do patelni i były zbyt grube, by je móc ładnie zwinąć w rulonik. Któregoś razu przed kolejną próbą trafiłam na filmik Tomka Lacha z zajadam. Cały sekret tkwi w grubości ciasta oraz jego elastyczności.


Im ciasto cieńsze i bardziej podatne na wygięcia, tym dla niego lepiej. Pomimo tego warunku, przygotowanie ciasta naleśnikowego to czynność o tyle banalna, co posmarowanie bułki masłem. Wystarczy dopilnować tylko odpowiedniej konsystencji zmieszanej. W osobnej misce mikserem mieszamy biały ser z cukrem, cukrem wanilinowym, żółtkami i śmietaną, musimy otrzymać gęstą puszysta masę. Gdy znudzą się nam dotychczasowe przepisy na naleśniki, warto spróbować czegoś nowego.


Oto ciekawy przepis na zapiekana roladę naleśnikową, czyli naleśnika podawanego w formie rolady. Roladę naleśnikową podajemy ze słodkim farszem lub w wersji wytrawnej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty