wtorek, 9 czerwca 2015

Przepis na cheesburgera

Smakuje niemal identycznie! Szybkie i te bardziej wymagające. Każdy znajdzie coś dla siebie! Usmaż je na patelni na rozgrzanym oleju (po min. z każdej strony).


Włóż je do nagrzanego, do 180st. Nastepnie pod górną część każdej bułki włóż Majonez, liść sałaty i plasterek pomidora. Hamburgery podawaj od razu po przygotowaniu.


Zapraszam Was na szybki i prosty przepis, dzięki któremu stworzycie najlepsze domowe burgery z własnym sosem! PRZEPIS NA DOMOWEGO WOŁOWEGO BURGERA: 1. W serwisie Expressilustrowany. Na tłuszczu( powinno go być malutko) pozostałym na patelni po mięsie ,przez około minutę, obsmażamy bułki ( naturalnie nie od strony sezamu) a następnie wkładamy bułeczki do piekarnika na około minuty.


Wyciągamy bułki oraz mięso, na spód bułki kropla ketchupu, następnie mięso. Skomentuj poradnik Poradnik Jak zrobić cheeseburgera z MC Donalda skomentowało osób. Mięso doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.


Masę podzielić na części i zwilżonymi dłońmi uformować płaskie kotleciki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotleciki po minuty z każdej strony. Cebulę obrać, pokroić w cieńkie plasterki. Liście sałaty umyć, osuszyć. Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznego zapiekanego cheesburgera w nieco innej formie.


Nie ma baru szybkiej obsługi w którego menu nie znaleźlibyśmy tej potrawy. Mimo ogólnej jego dostępności w budkach i restauracjach fast food ten domowy cheeseburger z pewnością jest najzdrowszą formą w jakiej możemy go zjeść i uważam, że jest zdecydowanie. Sam cheesburger smakuje obłędnie, a dzięki odpowiednio wyselekcjonowanym składnikom jest bardzo pożywny. Można go serwować jako przekąskę lub danie główne. Dzieciaki będą zachwycone.


Taki domowy cheesburger można z powodzeniem zaserwować podczas przyjęcia w. Od dawna chodził za mną hamburger:) Niedawno w domu trafiła się świeża wołowina, więc szybko wziąłem się za przygotowania. Poniżej prezentuję przepis na hamburgera (cheesburgera) w moim wydaniu. Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on. Ten też robimy od zera – mamy na Stonerchefie przepis, z którym – z wyjątkiem Heinza – rzadko który ketchup może konkurować.


Ostatnia dwójka bohaterów to ogórki konserwowe i zwyczajna cebula. Jeśli czytaliście przepis na bułki, to wiecie, że wczoraj miałem nocny turniej w Fifę. No i jak się domyślacie przed takim turniejem lepiej zrobić dobry “podkład”. Chociaż i tak zazwyczaj kończy się tak, że mniej więcej w połowie rozgrywki zamawiamy pizze.


Cheesburger jak znalazł. Całośc polac ketchupem i majonezem. Często również kotleta przygotowuję sama w domu, dziś jednak, ze względu na brak czasu, wykorzystałam gotowe.


Warzywa kroimy na plasterki. Bułki przekrajamy i podgrzewamy na j patelni. Wrzuciłem dzisiaj wczorajsze frytki, to i nowy rodzaj burgera mogę wrzucić.


Miałem wczoraj małą wytwórnie burgerów (w sumie zrobiłem, mimo wszystko to wymaga pewnej koordynacji, bo tu burger, tam się bułka podgrzewa, a tu frytki dochodzą…), no i konsekwencje czuję do dziś. Każda gra opatrzona jest miniaturką, która przybliży jej idee. Ponadto na forum znajdziemy opinie innych użytkowników.


Na desce wykładamy folię spożywczą, a na niej formujemy mięso na kształt okręgu. Na stronie, możemy również pozdrowić bliską nam osobę. W misce przygotowujemy panierkę z mąki i przypraw. Z majonezu, śmietany, soku z cytryny, pieprzu i soli przygotowujemy sos. Hreczniaki - przepis na kresowe kotlety z kaszy i sera.


Pasta paprykowa do chleba - po prostu pyszna! Pyszna pizza na spodzie z wczorajszych ziemniaków. Atrakcyjne zawijane kanapki: pomysł na efektowne i niedrogie przekąski. Przepisy z tej kategorii. Formujemy malutkie kotleciki o średnicy podobnej do upieczonych bułek.


Przepis na cheesburgera

Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Sałatę i rwiemy na małe kawałki, ogórka kroimy w plastry. Bułeczki przekrawamy na pół, smarujemy musztardą, po czym układamy kolejno: kotlecik, ketchup, ogórka, sałatę. Kategoria: przepisy na szybkie dania.


Postanowiłem podzielić się z Wami moim przepisem na zdrowego cheesburgera a’la Wieśmac. Burger ten w wersji mac’owej ma w składzie sos chrzanowy. I to chyba jedyna wspólna cecha z moją wersją w wykonaniu kamperowo – domowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty