poniedziałek, 1 czerwca 2015

Ciasto gofry chrupiące

Najlepsze gofry - chrupiące z wierzchu i lekkie jak piórko :-). Dzięki ubitym białkom delikatnie wmieszanym do ciasta gofry ładnie wyrastają i są bardzo puszyste. Pyszne z bitą śmietaną i owocami, idealne na deser! CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.


Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu. Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry. Poznaj słodką tajemnicę.


Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące. Idealnie smakują z bitą śmietaną, owcami, dżemem, czy z lodami. Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki. Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry?


Ciasto gofry chrupiące

Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki.


Ciasto można odstawić aby odpoczęło (na około minut), ale nie jest to konieczne. Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni. Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad.


Jedna z nich jest taka, że nie wolno zaglądać do gofrów w trakcie pieczenia. Jest to kluczowe przy przepisie na ciasto na gofry chrupiące. Inaczej gofry zaczynają się pocić a temperatura w grzałkach spadać. Gofrownicę rozgrzać na maksymalne obroty i wlewając ciasto chochlą, piec chrupiące gofry. Category Desery- Przepisy na słodko Przekąski.


Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Bardzo łatwe do przygotowania gofry chrupiące. Z tej porcji ciasta wyszło nam ok sztuk. PRZEPIS NA GOFRY CHRUPIĄCE Składniki na gofry chrupiące: jajka szczypta soli łyżki syropu klonowego Zobacz więcej.


Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Smak mojej kuchni. Ucieszą małych i dużych. Chrupiące gofry możemy jeść nie tylko na wakacjach. Tajemnica dobrych gofrów tkwi nie w przepisie, ale także w odpowiedniej maszynie. Przygotowane na różnych mąkach, na drożdżach, na proszku do pieczenia i na pianie z białek.


Ostatnio wpadł mi w ręce ten przepis i muszę przyznać, że go. Ciasto na gofry ma konsystencje ciasta naleśnikowego, trochę gęstszego. Przepis na gofry jest bardzo prosty.


To idealny pomysł na pożywne. Ten deser nigdy mi się nie nudzi i zawsze może przynieść nowe smaki, ponieważ wiele zależy od dodatków. Gofry domowe są smaczne i zdrowe.


Kocham każde zestawienie - z bitą śmietaną, z owocami, cukrem pudrem czy z dżemem. Podstawą udanego deseru są jednak dobre, puszyste i lekko chrupiące gofry. Delikatnie wymieszaj białko z ciastem. Mocno rozgrzej gofrownicę. Nakładaj chochlą porcje ciasta i smaż około 3–minut, aż ciasto się przyrumieni.


Gotowe, jeszcze ciepłe gofry podawaj z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami. Pianę delikatnie połączyć z ciastem przy pomocy kopystki. Nakładać na rozgrzaną gofrownicę i piec do zrumienienia.


Aby gofry były chrupiące należy po upieczniu układać je na kratce do przestygnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty