środa, 3 czerwca 2015

Jak zrobić ciasto na pizze domową

Właśnie zabieram się za pizze z Twojego przepisu. Nie chcę prawdziwej włoskiej pizzy na cieniutkim cieście. Chcę pizze domową na grubym z kupą dodatkow! Dlatego trafiłam właśnie na Twój przepis :) widzę wiele pozytywnych komentarzy i wierze,że mi też się uda zrobić tak pyszną!


Dodane przez Fretka0w: Tylko o kuchni. Potrzebuję przepis na pizzę, która mi trochę wyrośnie, żeby miała puszyste ciasto.

Ciasto na pizzę jest sekretem dobrej pizzy. Przygotowanie ciasta na pizzę wbrew pozorom jest proste. Sprawdź, jak je przyrządzić!


Wypróbuj nasz przepis, a pizza na stałe wejdzie do domowego menu. Przepisy, jak zrobić - Smaker. Jak zrobić ciasto na pizze. To najlepszy przepis, aby zrobić cienkie lub grube ciasto na pizze. Tego, jak zrobić ciasto na pizze nauczyłam się wiele lat temu.


Często zadajecie mi różne pytania w komentarzach i mailach.

Możesz na pizze ułożyć wszystko. Od rodzajów sera po ananasa. Jak widać masz pole do popisu :) Składniki przygotowane? Po przeczytaniu tego artykułu bez problemu przygotujesz ciasto na pyszne i chrupiące pizze. Choć bardzo lubię pizzę z ciasta wyrastającego w lodówce (link) to domowe realia są często takie, że pizza ma być na już.


Myślę, że wiecie o czym mówię ;-) Warto zatem przypomnieć ten prosty przepis na ciasto, który nie wymaga zbyt wiele czasu na przygotowania a efekty są mimo tego znakomite. Domowy przepis na ciasto na pizzę Wielu z nas często szuka pomysłu na szybki i smaczny obiad lub kolację, czy też odpowiednie danie na domowe przyjęcie. Jednym z prostszych, a na pewno zadowalających większość osób daniem jest pizza. Zrobiona z przepisu domowego ma swoisty charakter.


Dodatkowo, opiszę piec do pizzy, który na stale zagościł w mojej kuchni i szybko jej nie opuści. Przypuszczam, że większość imprez ze znajomymi będzie opierała się na przygotowywaniu domowej pizzy! Przecież to przepis na domową pizze, nawet są zdjęcia i dokładnie spisane proporcje, więc jak może być kupiona? Odpowiedz na ten komentarz.


Domowa pizza : zrób swoją własną domową pizze. Pokażemy Ci krok po kroku jak zrobić szybko i łatwo ciasto na pizze i sos do pizzy. Pizza wykonana samodzielnie jest zdecydowanie zdrowsza.


Masz pewność, że wiesz co jesz. Pizza to włoskie danie znane i uwielbiane przez wszystkich!

Każdy miłośnik tego przysmaku powinien wiedzieć jak zrobić dobre ciasto na pizzę, które jest jej prawdziwą podstawą. Może być cienkie i chrupiące lub grube i puszyste. Dowiedz się jak wyrobić ciasto do pizzy, a także właściwie je rozwałkować i wypiec. Przedstawiam więc przepis na klasyczne ciasto bez nocnego czekania, z którego otrzymacie pyszną pizzę na cienkim cieście jak z włoskiej pizzerii. Kluczem do naprawdę dobrej pizzy jest oczywiście ciasto.


Robi się je w kilka minut i nie trzeba czekać, żeby wyrosło. A co do grubego ciasta moze akurat autor zdjęć lubi pizze na grubym cieście. Do przesianej na stolnicę mąki dodaj odrobinę oleju, soli i wyrośnięte już drożdże. Postaraj się zrobić to dokładnie, by nie powstały grudki z mąki. Wyrobione ciasto nakryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.


Po tym czasie przełóż ciasto na stolnicę i rozwałkuj je. Pizza domowa – czyli jak samemu zrobić pizzę. Dawno, bardzo dawno temu, kiedy człowiek mógł imprezować całą noc, a rano zebrać się na wykłady, pracowałem w Pizza Hut. Prosty przepis na pizzę i ciasto. Na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia uformować z ciasta spody do pizzy w kształcie koła, rozciągając i rozpłaszczając ciasto na boki.


Ja rozciągam ciasto mocno, aby uzyskać cienki spód). Boki najlepiej zrobić troszkę grubsze. Można oczywiście nie dzielić ciasta, tylko wykleić całość na jednej, całej blasze). Najlepiej piec pizze na dołączonej do piekarnika metalowej półce. Moje wyrośnięte ciasto na pizze zazwyczaj przedstawia się jak poniżej.


Jeżeli ciasto na pizzę będziesz wykładał na blachę, to nie zapomnij o posmarowaniu jej delikatnie masełkiem lub oliwą – nie będziesz miał potem problemów z jej oddzieleniem od blachy. Ciasto, na które przepisy miałam wcześniej jakoś mi nie smakowało. Teraz robię ją częściej bo ciasto jest bardzo dobre, szybko się robi i szybko rośnie.


To jest przepis na dużą blachę, taką z wyposażenia piekarnika, ale można zrobić z połowy porcji czy jeszcze mniejszej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty