środa, 10 czerwca 2015

Gofry na śmietanie

Durszlak - gofry na kwaśnej śmietanie. Gofry na śmietanie Istnieje wiele rodzajów ciasta na gofry. Dzięki temu robiąc je w domu, można urozmaicać śniadanie czy podwieczorek próbując wciąż nowych przepisów. Dziś wam prezentuję ciasto w którym zamiast mleka dodajemy śmietany - dzięki temu ciasto jest bardziej puszyste. Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie - poznaj najlepszy przepis.


Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla.

Pasują zarówno na śniadanie, podwieczorek, kolację czy smakołyk do kawy. Desery Domowe Gofry Churros na maślance. Napisane przez cukiereczek. Witam, Mam na imię Kasia. Bardzo miło mi gościć Cię na mojej stronie.


Jeśli jesteś głodny nowych przepisów zaglądaj do mnie częściej. Co tydzień zaskakuję nowymi pomysłami na tradycyjne dania, a w weekend częstuję. Gofry (na śmietanie) Wypróbowałam już kilka różnych przepisów na gofry - te są najlepsze - zdecydowaliśmy jednogłośnie. Składniki: dl mąki pszennej 3.

Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ciasto na gofry na śmietanie. Przepisy na gofry na śmietanie w wyszukiwarce kulinarnej - przynajmniej idealnych przepisów na gofry na śmietanie. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!


Ile kalorii mają gofry z bitą śmietaną? Przepis na gofry (na śmietanie) z bloga smaczne-opowiesci. Przygotuj to danie we własnym zakresie i podziel się swoja opinią!


Podstawowe ciasto na gofry samo w sobie jest tak słodkie i smaczne, że może stanowić pyszny deser. Wystarczy jednak słoiczek domowej konfitury, by przeobrazić gofry w wyborny deser, nie mówiąc już o świeżych owocach, bitej śmietanie czy innych dodatkach. Gofry miały być serwowane rano w pracy, a tam nie ma żadnych sprzętów kuchennych, dlatego by nie brać ze sobą miksera, misek i składników rozważałam możliwość przygotowania ciasta w domu wcześniej. Zobacz, jak przygotować sprawdzony przepis na GOFRY DOMOWE Z BITA SMIETANĄ I OWOCAMI. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem.


Wszystkie składniki zmiksować mikserem. Posmarować olejem gofrownicę i nalewać masę do gofrownicy. Rozprowadzić drewnianą łopatką. Smarować gofry śmietaną. Więc zdeterminowana sięgnełam po ten przepis.


Muszę przyznać że bardzo mile mnie zaskoczył. Tak brzmi w oryginale, ale ja go troche zmodyfikkowałam.

Gofry zrobiłam częściowo na mące pełnoziarnistej, dzięki czemu choć odrobinkę fit były, ale domowej bitej śmietany sobie nie odmówiłam. Do tego sezonowe owoce, czy ktoś przejdzie obojętnie? Klasyka kuchni polskiej - lin w smietanie.


Ponoc zadna inna ryba nie pasuje do sosu smietanowego jak lin wlasnie. Ma bardzo smaczne,delikatne ,biale i raczej chude mieso. Ryba bardzo podobna w smaku do karpia,choc nie tak tlusta i jeszcze delikatniejsza,traci jednak mulem tak jak karp. Pokryta okropnym ,w duzej ilosci sluzem z bardzo drobna luska.


Na szczescie ryby nie musisz skrobac,bo najlepiej. Na inne sałatki śledziowe i nowoczesne dodatki było miejsce w kolejnych dniach świąt. W ten sposób każdy dostaje ładnie podaną swoją porcję śledzi. Gofry są pyszne, z zewnątrz chrupiące, w środku mięciutkie.


Choć sporo też zależy od dobrej jakości gofrownicy. Od razu przygotowałam ciasto z podwojonej ilości składników, by nie wyciągać gofrownicy na gofrów ;-). Tym razem przygotowałam śledzie według przepisu nadesłanego przez czytelniczkę Kwestii Smaku - Małgosię :) W moim rodzinnym domu królowały - jako danie wigilijne - proste śledzie w oleju z cebulką. Odsącz dokładnie na cedzaku.


Tylko te największe przekrój na połówki. Obraną cebulę pokrój na drobną kostkę. Gofry wegańskie – sprawdź, jak je przyrządzić.


Kuchnia Lidla pokaże wam również, jak zrobić gofry wegańskie bez użycia mleka krowiego i oczywiście bez jajek. Zamiast tych składników dodajecie do ciasta mleko migdałowe lub sojowe oraz. Gotuję minut na parze lub w wodzie z dodatkiem soli i cukru, po czym odcedzam.


Przygotowanie dania brokuły w śmietanie z marchewką Brokuły myję dokładnie, dzielę na małe różyczki, a grubsze części kroję w kostkę. Teraz czas na gwóźdź programu, czyli mięso z indyka. Pokrój je w kawałki średniej wielkości, a następnie wsyp do rondla z warzywami i kremowym sosem. Aby podkreślić smak potrawy dodaj kremowy sos pieczarkowy z cebulką Knorr. Gotowego indyka w śmietanie podawaj z ryżem, kaszą lub ziemniakami, posypane posiekaną natką pietruszki.


Dodać łyżką pianę z jajek i delikatnie wymieszać. Mój przepis jest łatwy w wykonaniu i przy zachowaniu właściwych proporcji gwarantuje, że gofry wyjdą chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku. Można je podawać z cukrem pudrem, konfiturą owocową lub tak jak ja z bitą śmietaną i owocami.


Bitą śmietanie można zastąpić jogurtem greckim, w takim wydaniu gofry są równie smaczne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty