środa, 10 czerwca 2015

Idealne ciasto na gofry

CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam.


Mieszam powoli, zostawiam na minut. Przed nalewaniem na gofrownicę przemieszam raz i nalewam. Na zewnątrz chrupkie w środku miękkie, nie gumowate, lekkie. Jak zrobić idealne gofry (bezglutenowe). W pierwszej części wpisu kilka słów o tym, jak zrobić idealne gofry na mące bez glutenu.


A w drugiej – przepis na wspaniałe lekkie gofry na mleku kokosowym, z korzenną żurawiną i chrupkimi pistacjami (całość bez dodatku cukru). Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki.


Idealne ciasto na gofry

Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. GOFRY Z BITĄ ŚMIETANĄ I TRUSKAWKAMI – PRZEPIS NA GOFRY IDEALNE – przygotujcie ciasto na gofry z tych proporcji #128578; jest przepyszne! Nie ma chyba lepszego połączenia niż chrupiące gofry, bita śmietana i truskawki. Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu.


Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry. Poznaj słodką tajemnicę. Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę.


Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki. Warto zatem przygotowywać je samemu w domu – szczególnie, że nie jest to zbyt pracochłonne.


Sekretem dobrych gofrów jest przepis na ciasto, a zatePanie i Panowie przedstawiamy gofry idealne. Podstawą ciasta na gofry są jajka, mąka, cukier, mleko i tłuszcz. Przepis na Idealne chrupiące gofry. Na rozgrzane płytki gofrownicy nałóż (np. pędzelkiem) odrobinę oleju, wylej na każdy porcję ciasta. Zamknij gofrownicę i smaż, aż gofry staną się chrupiące- czas zależy od mocy urządzenia, u mnie trwało to ok.


W tekście, pod podanymi linkami, znajdziecie przepisy na gofry na słodko oraz w wersji wytrawnej. Gofry idealne – niezbędne narzędzia. Niestety – bez gofrownicy się tu nie obędzie. Na szczęście najprostszą możecie kupić już za mniej niż 10zł.


Wybierajcie te o większej mocy – wtedy ciasto szybciej się usmaży. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Ciasto powinno przypominać masę potrzebną do naleśników. Odstaw ciasto na około minut.


W tym czasie rozgrzej gofrownicę. Kilka łyżek ciasta powinno wystarczyć na jedną porcję. Złociste i pulchne gofry najlepiej smakują podane natychmiast po upieczeniu, ale można je zjeść również nieco później, po przestygnięciu.


Osobno ubijamy białka jajek z szczyptą soli. Ubite białka dodajemy do ciasta na gofry już nie używając miksera, delikatnie mieszając je z ciastem. Przygotowane ciasto wlewamy na dobrze rozgrzaną gofrownicę i od razu zamykamy. Ciasto można odstawić aby odpoczęło (na około minut), ale nie jest to konieczne.


Idealne ciasto na gofry

Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni. Długo kombinowałam zanim udało mi się stworzyć przepis na idealne ciasto na gofry. Domowe gofry albo wychodziły mi gumowate, albo zbyt twarde.


Zmianiałam proporcje składników za każdym razem, aż wreszcie gofry wyszły miękkie w środku i delikatnie chrupiące na zewnątrz. Długo szukałam idealnego przepisu na te gofry, które mogłyby konkurować z tymi z profesjonalnych budek – i znalazłam! Teraz takie gofry przygotowuję w domu i przyznam się Wam, że kocham robić gofry tak samo, jak kocham naleśniki! Sekretem chrupiących gofrów jest nie tylko dobre ciasto, ale i dobra gofrownica. Idealnie pasuje też dżem, sos czekoladowy lub toffi i wszelkiego rodzaju owocowe syropy.


Ta opcja jest zdecydowanie mniej popularna, jednak. Marta, te gofry to przepis, którego długo szukałam. Testowałam mnóstwo przepisów na idealne gofry ale one zawsze wychodziły gumiaste – nawet po dodaniu do ciasta tłuszczu. Dziękuję za ten przepis!


Dzisiaj przepis na gofry, który wyjdą w każdym tego typu urządzeniu, ciasto jest świetne a gofry wychodzą takie jak lubię: chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Do ciasta dodajemy porcjami ubite wcześniej białka i delikatnie łączymy za pomocą dużej łyżki lub. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić.


Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty