wtorek, 24 stycznia 2017

Sernik amerykański

Sernik amerykański

Zrobiłam ten sernik z biedronkowego półtłustego twarogu zmielonego w malakserze z dodatkiem masła. Przy tradycyjnym serniku ważne jest połączenie masła z dużą liczbą żółtek, potem twaróg i ubita piana z białek. Przy amerykańskim ser, który musi mieć co najmniej proc. Nie ma też charakterystycznej wyrośniętej brązowej skórki. Klasyczny sernik w stylu nowojorskim, dość prosty w przygotowaniu.


Na spodzie z ciasteczek maślanych, wykończony białą warstwą śmietany i posypką kakaowo - cynamonową. Aby sernik nie popękał, najlepiej piec go w kąpieli wodnej lub z blaszką z gorącą wodą ustawiną na dnie piekarnika. Po tym czasie wyciągnij i ostudź. Ciastka kruszymy na drobno, masło roztapiamy i mieszamy z ciastkami do utworzenia mokrego piasku. Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia, następnie wykładamy masę ciasteczkową.


Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Tytułem dygresji, o której wspomniałam - kiedy robiłam ten sernik, zdałam sobie sprawę, przeglądając różne przepisy na american cheesecake, ze to trzecie moje amerykańskie ciasto, a tym samym trzecie, w którym nic z niczym nie ubijamy, a wyłącznie mieszamy. Gdy zrobi się kogel-mogel, połączyć z serkiem. Ten kremowy ser powinien być wcześniej wyjęty z lodówki (co najmniej dwie godziny przed przygotowaniem deseru), by łatwo utarł się z żółtkami. Następnie, w bardzo dużej misce, ubić.


Upieklam sernik z dygotem bo sie okazalo,ze po mimo,ze staralam sie dokladnie okrecic folia aluminiowa to wylala sie woda,ale po otworzeniu tortownicy w srodku byl super. Jedyne co bym dodala na przyszly raz to troche soku z cytryny zeby byl leciutko kwasniejszy. Tak jak pani napisala-jest kremowo-aksamitny,bajka. Na pewno bede jeszcze piekla.


Wtam, serniki są różne, ten należy do wilgotnych serników. Spód ma smakować jak ciasteczka maślane, więc nie trzeba spodziewać się innego smaku. Mnie jeszcze nigdy ten sernik nie opadł, może u Pani to kwestia piekarnika, lub zbytniego mieszania masy serowej.


Sernikow roznych pieklam duzo,ale. Nowojorski sernik to przepis, którego autorem jest: Magda Gessler. Newsletter smaków życia. Bądź z nami wszędzie tam gdzie jesteś i zapisz się do naszego newslettera. Przygotowanie: minut Pieczenie: godzina minut Oczekiwanie: godzin Porcja: 3KCAL Składniki na porcji.


Dodawało się mnie cukru i aromat waniliowy. Dziś zrobiłam ten z powyższego przepisu i co prawda nie ostygł ale jakoś wygląda gorzej. Desery Torcik serowy z musem malinowo - porzeczkowym. Pyszne ciasto bez pieczenia - idealne do kawy!


Sernik amerykański

Ten sernik jest prosty, szybki, bardzo łatwy, a jego sekret polega na tym, że nie używamy miksera przy jego robieniu, a do zrobienia używamy najlepszych składników – bardzo dobrego sera, świetnego masła i wiejskich jajek. Najlepszy sernik na świecie – podano do stołu! Wspaniały sernik amerykański bez mąki. Spód z ciasteczek wkładamy do lodówki na 30min. Ser mieszamy łyżką w misce, można troszkę pomagać sobie mikserem, na najniższych obrotach.


Wilgotna masa otoczona chrupiącą panierką z herbatników digestive, ze śmietankową wierzchnią warstwą. Tradycyjnie podaje się go bez żadnych owocowych dodatków. Jeśli macie ochotę na ciasto, które rozpłynie Wam się w ustach, to nie pozostaje Wam nic innego jak zerknąć na ten przepis i wygospodarować sobie chwilkę na przygotowanie pysznego, puszystego sernika. Będzie on dość mocno czekoladowy, i na pewno szybko zniknie z blaszki:). Gdy tylko tortownica z sernikiem lekko przestygnie, wyjąć z wody i przełożyć na deskę.


Gdy sernik będzie już chłodny, obkroić nożem, wyjąć z tortownicy i wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Inne przepisy inspirowane serialem Przyjaciele : - ciasteczka Phoebe - sernik z malinami Po przepis na sernik amerykański , czy inaczej nowojorski sięgnęłam do jednego z blogów, które polecam, czyli Delimammy - zajrzyjcie :) Jest naprawdę boski w smaku, a ta polewa z białej czekolady. Pozostałe składniki to jajka, masło lub śmietanka, cukier i dodatki smakowe.


Oprócz zmielonego twarogu możemy upiec sernik również z gotowych zmielonych serów, z cream cheese.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty