piątek, 6 stycznia 2017

Pulchne gofry

Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Uwielbiam gofry, bo są pyszne oraz przypominają mi smaki dzieciństwa. Kiedy byłam małą dziewczynką, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich przechodniów.


CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry.

To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.


Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.

Ciasto na gofry, jak zrobić? Zwykle prostokątne lub kwadratowe, z charakterystyczną kratką. Najczęściej jemy je latem, w wakacyjno-urlopowych okolicznościach, podawane z bitą śmietaną i owocami.


Przyznaję, że poświęciłam niezliczone ilości czasu i składników, ale w końcu metodą prób i błędów udało mi się upiec coś, co w pełni mnie zadowala! To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę. Pół szklanki mleka więcej a gofry wyjdą przepyszne. A żeby były chrupiące opieram gotowe gofry o coś np.


Chrupiące i pulchne wafle, podawane najczęściej z bitą śmietaną i owocami. Tak właśnie jawią się gofry. Wielu kojarzą się głównie ze słodkim przysmakiem spożywanym letnią porą, np.


A przecież goframi można delektować się przez cały rok, wystarczy tylko dobry przepis. Złociste i pulchne gofry najlepiej smakują podane natychmiast po upieczeniu, ale można je zjeść również nieco później, po przestygnięciu. W trakcie pieczenia poszczególnych porcji możesz przygotować ulubione dodatki.


Startą na dużych oczkach mleczną lub deserową czekoladę, dżem, świeże owoce – truskawki, maliny, borówki. Prezentujemy przepisy na gofry tradycyjne. Niestety gofry, mimo dokładnego trzymania się przepisu, wyszły gumowe.

Nie są złe, ale daleko im do pysznych, chrupiących gofrów. Piekłam je i tak dłużej niż w przepisie, bo po 3-minutach wyglądały jeszcze na niedopieczone. Moj starszy syn, przejal ode mnie paleczke i najlepsze gofry wychodza wlasnie spod jego reki. Bo najlepsze gofry to te pulchne , chrupiace. Dodane przez Plum0w: Tylko o kuchni.


A ja od kiedy trochę masełka rozpuszczam i pędzelkiem smaruję cieniutko gofrownicę mam gofry chrupiące. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na pulchne gofry. Wyrażam zgodę na używanie przez Grupę OLX sp. SMS) przez Grupę OLX sp.


Różnią się trochę składem, trochę kształtem, ale tak naprawdę to od nas zależy czy nie będą przywierały do formy i czy będą pulchne. Tajemnicą pulchności gofrów jest dobrze ubite białko z odrobiną soli, a tego aby nie przywierały do formy posmarowanie jej delikatnie od. Pulchne pierniczki na pewno sprawdzą się na wigilijnym stole. Gofry najnowsze ogłoszenia na OLX.


Aby je przygotować, w osobnych naczyniach wymieszaj , przesiane przez sito składniki, m. Zapisz przepis w ulubionych. Różnią się trochę składem, trochę kształtem, ale tak naprawdę to od nas. Ja zaserwowałem sobie na śniadanie bezglutenowe gofry z truskawkami i syropem klonowym. Witam Kochani, dziś przygotujemy sobie taratuszki czyli pulchniutkie rosyjskie faworki na kefirze. Przepis ostatnio zapisali.


Są szybkie, łatwe i przepyszne. Idealne na rodzinne spotkania, czy tłusty czwartek. Jeżeli się chce, aby były chrupiące nie należy kłaść gorących gfrów jeden na drugi, ale ja tak zawsze robię i mimo wszystko są smaczne tylko nie chrupiące. Zgoda, domowe gofry również mają sporo kalorii (w zależności od dodatków) i nie są najzdrowszym z możliwych posiłków.


Ale ich świeżość, smak, zapach, świadomość tego, z czego są zrobione znacznie ułatwia zapomnienie o tych wszystkich regułach. Czasem można (a nawet trzeba!) zjeść coś po prostu dla przyjemności!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty