Apetyt na gofry dopada mnie często późnym wieczorem, wtedy z szafki wyciągam gofrownicę i piekę chociażby z połowy porcji, tylko dla nas, na zabicie łakomstwa. Dzisiaj przepis na gofry, który wyjdą w każdym tego typu. Każdy jednak chciałby zrobić w domu takie gofry, które są sztywne, chrupiące i nie uginają się pod ciężarem dodatków. Jednak na zwykłych, domowych gofrownicach o słabej mocy, taki efekt jest ciężki do osiągnięcia.
Kluczem do sukcesu jest dodanie do ciasta wody zamiast mleka. Zachęcam więc do spróbowania przepisu.
Robię go od lat i zawsze jest dobry. Gofry pieczemy w mocno rozgrzanej gofrownicy (można posmarować odrobiną oleju przed pieczeniem pierwszej partii) przez kilka minut, w zależności od używanego sprzętu. Im dłużej gofry będą pieczone, tym będą bardziej chrupiące. Upieczone już gorące gofry kładziemy na kratkę (nigdy jeden na drugi). Dodane przez magdakw: Tylko o kuchni.
Te tanie z marketow są do bani, robia gabczaste i miękkie gofry. Wracając jednak do gofrów. Jest wiele sposobów na to, by gofry wyszły świetne.
Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. Jedna z nich jest taka, że nie wolno zaglądać do gofrów w trakcie pieczenia. Jest to kluczowe przy przepisie na ciasto na gofry chrupiące. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.
Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić.
Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.
Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Do wyboru mamy gofry biszkoptowe, drożdżowe, belgijskie, amerykańskie, smakowe i wytrawne, ale najpopularniejsze to tradycyjne z bitą śmietaną i owocami. Oczywiście najlepsze i najzdrowsze są te przygotowane w domu.
W jaki sposób można je przyrządzić? Czy konieczna jest gofrownica? Podpowiadamy, jak zrobić gofry bez gofrownicy. Gofry do słabej gofrownicy, przepis z kategorii Desery.
Poznaj słodką tajemnicę ich wypiekania w domowej gofrownicy, przekonaj się, że nie zawsze ciasto na gofry musi zawierać mleko, margarynę czy jajka i przede wszystkim, że ciasto na gofry może mieć różne smaki! Jako że gofry podaję najczęściej na słodko, np. Przepis na ciasto na gofry do gofrownicy. Zobacz mój sprawdzony przepis na ciasto na gofry do gofrownicy!
W tym przepisie podpowiadam, jak zrobić ciasto na gofry do gofrownicy w domowy i pyszny sposób. Przecież nic nie smakuje lepiej niż domowe ciasto na gofry do gofrownicy przygotowane samemu. Gofry serduszka (przepis na słabą gofrownicę) 3Jeśli macie w domu gofrownicę o słabej mocy, warto zrezygnować z dodawania do gofrów mleka. Ja mam ulepszony przepis - moje wychodzą fajne chrupiące - szkl mleka, szkl maki, budyń, jajka, łyżki cukry, płaska łyżeczka sody, łyżeczki proszku do pieczenia, szkl oleju.
Do użycia ciasta na gofry potrzebujesz niemal takich samych składników, jak do przygotowania naleśników. Przygotuj: jaja, wodę, olej, mleko, mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Domowe gofry to pyszny deser, który ucieszy zarówno dzieci, jak i dorosłych, a ciasto na gofry nie jest wcale trudne do przygotowania. Sprawdź, jak zrobić gofry samodzielnie i poznaj przepis na gofry. Wymieszaj dokładnie mleko, żółtka i stopione masło.
Wlej tę mieszaninę do suchych składników i wymieszaj (mieszaj od środka wgłębienia na zewnątrz). Białka ubij na miękką pianę, a następnie dodaj je do ciasta. Nalej porcję ciasta do rozgrzanej gofrownicy i piecz, aż gofry będą gotowe.
Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na z gofrownicy. Wspaniały przepis na gofry domowe Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje! Oto oryginalny przepis na gofry z programu Ewy Wachowicz. Ten Pin został odkryty przez użytkownika Kitek. No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu?
Odkryj pomysły na temat Chleb. Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz. Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa. Szpatułką dodawaj sztywną pianę z białka do ciasta. Mieszaj tylko do połączenia składników.
Nakładaj porcje ciasta do nagrzanej gofrownicy i piecz po kilka minut na złoty kolor (długość pieczenia zależna jest od mocy Twojej gofrownicy).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.