wtorek, 17 stycznia 2017

Gofry lekkie i chrupiące

Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Pyszne z bitą śmietaną i owocami. PRZEPIS NA GOFRY LEKKIE I CHRUPIĄCE. Często używam do upieczenia gofrów gofrownicy, ale zdarza mi się je upiec w foremce w piekarniku (są bardzo dobre i wychodzą jak gofry z budki).


Niesamowicie chrupiące, a zarazem lekkie i delikatne – a jj, na samo wspomnienie cieknie ślinka. Teraz takie gofry przygotowuję w domu i przyznam się Wam, że kocham robić gofry tak samo, jak kocham naleśniki!

Dzisiaj mam dla Was Kochani najprostszy i najlepszy przepis na pyszne gofry. Zaledwie kilka podstawowych składników, wystarczy aby w domowych warunkach przygotować świetne gofry, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Tak naprawde, żeby gofry się udały potrzebujemy nie tylko dobrego i sprawdzonego ciasta, ale również sprzętu, czyli gofrownicy.


Zaloguj się, żeby skomentować Podobne inspiracje Dodaj do swojej kolekcji Edytuj Lubię to Ustaw jako okładkę kolekcji Komentuj. Metodą prób i błędów udało się dojść do najlepszego przepisu na lekkie i chrupiące gofry. Długo szukałam przepisu idealnego. Przygotowanie dania gofry lekkie i chrupiące Rozgrzac gofrownice. Wszystkie skladniki oprocz bialek ubic mikserem na gladka mase.


Bialka ubic na sztywna piane i delikatnie wymieszac z ciastem.

Piec w gofrownicy na rumiano- okolo 2-minut, podawac z bita smietana lub ulubionymi dodatkami. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.


Lekkie i chrupiące gofry to punkt obowiązkowy w naszym menu : ) Są bardzo szybkie i proste do przygotowania. Udany przepis to połowa sukcesu, ale do chrupiących gofrów niezbędna jest również dobra gofrownica. Białka oddziel od żółtek. Dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zmiksuj na jednolite ciasto.


Delikatnie wymieszaj z ciastem. Już kolejny raz muszę podziękować, za podanie super tematu! To były moje pierwsze gofry i na pewno nie ostatnie. Korzystałam ze znalezionego w necie przepisu, z drobnymi zmianami, bo mleko zastąpiłam kefirem i wodą gazowaną. Powiem nieskromnie, że wyszły obłędne, lekkie i chrupiące.


Kiedy ulubionym deserem Twojego kochanego samca są gofry! Dlaczego gofry nie zawsze wychodzą takie jak powinny – nie są ani lekkie, ani chrupiące? Dla mnie do smak dzieciństwa i wakacji. Chętnie wracam do tego smaku kiedy tylko mam okazję.


Po wielu próbach i błędach powstał przepis na pyszne, lekkie, chrupiące gofry.

Gofry lubią chyba wszyscy. Przepis na pyszne, delikatne i chrupiące gofry. Wrap Ground Beef Around Babybels – Just Wait Until You See What Happens Next! Od Stylowa Kuchnia Obserwuj.


Są lekkie, pyszne i chrupiące. Doskonale smakują z dodatkiem dżemu, świeżych owoców lub bitej śmietany. A do tego w latwy sposob mozna uzyskac rowniez ich zdrowsza wersje, ktora jest rownie.


Są super chrupiące z zewnątrz, a w środku lekkie i bardzo puszyste. Ciasto jest stosunkowo rzadkie, ale tak ma być. PUSZYSTE I CHRUPIĄCE GOFRY.


Osobno ubijamy białka jajek z szczyptą soli. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty