czwartek, 24 września 2015

Gofry domowe proste

Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Przepis na gofry jest bardzo prosty.


Jaki jest przepis na gofry?

Należy wymieszać tylko wszystkie składniki, bez oddzielania jajek, czy topienia tłuszczu. Prosty przepis na domowe gofry. Poznaj sekret pysznych, chrupiących gofrów. Domowe gofry nie mają sobie równych!


Jak zrobić gofry w domowym zaciszu, aby smakowały jak te z wakacji? To pytanie zadaje sobie każdy miłośnik tego typu pyszności. I już za chwilę poznasz przepis, dzięki któremu bez problemu przyrządzisz genialne smakołyki swoim bliskim o każdej porze dnia i nocy.


Na rozgrzaną gofrownicę wylewać ciasto, zamknąć pokrywę i piec około minut.

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Porady Co jakiś czas warto silikonowym pędzelkiem nasmarować płyty olejem. Wypróbuj również przepis na. Na szczęście lub nieszczęście akurat przed świętami popsuł mi się opiekacz do kanapek i chcąc nie chcąc kupìłam urządzenie wielofunkcyjne z wymiennymi wkładkami gdzie m. Przygotowanie dania gofry - lekkie i chrupiące - domowe, najlepszy przepis. Białka oddziel od żółtek.


Dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zmiksuj na jednolite ciasto. Delikatnie wymieszaj z ciastem. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.


Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Podajemy prosty przepis na szybkie i smaczne domowe gofry, które możesz zrobić w domu. Teraz nie musicie wyjeżdżać nad morze żeby zasmakować tego przysmaku. Komu nie kojarzą się z wakacyjnym wyjazdem?


Możesz je zrobić praktycznie z każdej mąki a dzięki ubiciu piany z białek nie potrzebujesz dodawać do ciasta proszku do pieczenia.

Podawajcie z dodatkami takimi, jak bita śmietana, dżem, syrop klonowy. A Ty z czym najbardziej lubisz gofry?

Na szczęście przygotowanie ich w domu, w nieco zdrowszej wersji, okazuje się bardzo proste. Bardzo łatwe, tanie, proste i sprawdzone potrawy. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.


Jeśli lubicie gofry, to gwarantuję Wam, że znikną w kilka minut od razu po wyjęciu z gofrownicy. Takie domowe gofry z cukinią można piec podczas kuchennej rozmowy i „wydawać” na ciepło zaraz po upieczeniu (jak w budkach z goframi) lub układać upieczone na raszce (w pionie) i podać wszystkie razem. Jeśli nie posiadamy gofrownicy zawsze możemy zastąpić ją patelnią grillową, lub zainwestować w specjalne foremki silikonowe o kształcie gofrów i upiec je w piekarniku. Jestem facetem i od lat robię tylko to ciasto.


Gotowe gofry wyjmuję, odkładam na raszkę do odparowania i robię kolejną partię, aż skończy się ciasto. To przepis na najlepsze gofry! Ciasto przypomina trochę to na placki, jest gęste i wolno rozpływa się po gofrownicy.


CHRUPIĄCE GOFRY - IDEALNY PRZEPIS - przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. W brew pozorom moc urządzenia nie zależy od ceny, moja kosztowała niewiele a robi pyszne i chrupiące gofry. Duży wpływ na to czy gofry się nam udadzą ma moc gofrownicy. Ponadto jej przygotowanie jest naprawdę proste. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem.


Nie wiem czy istnieją lepsze ciasta, ale jest ono tak niewiarygodnie świetne, że nie potrzebuję lepszego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty