piątek, 10 lipca 2015

Przepis na krem do tortu

Pokazuję przepisy na krem do tortu w różnych wersjach smakowych, o bardziej zbitej konsystencji lub lżejsze, puszyste. Jasny albo z dodatkiem czekolady czy kakao, barwiony owocami lub barwnikiem – znajdziesz tu najlepszy krem do tortu dla siebie. Najlepszy krem do babeczek i deserów. Abyście nie musieli szukać, podaję przepis na najlepszy krem, czyli krem twarożkowo-czekoladowy, świetny do dekoracji babeczek, deserów i tortów.


To właśnie tym kremem dekorowałam muffiny.

Przygotowanie wyśmienitego kremu do tortu wcale nie jest trudne i pracochłonne. Poznajcie sprawdzony przepis na podstawowy krem do ciast i tortów! Ten bardzo prosty przepis na krem malinowy sprawdzi się do lekkich, letnich deserów i tortów. Jego zapach mocno kojarzy się z ciepłymi wieczorami, a jego smak uwielbia każdy bez względu na wiek.


Zobacz jak przygotować ten krem w bardzo łatwy sposób, a jedyne składniki jakich potrzebujesz to śmietanka kremówka, maliny i galaretka. Jak zrobić krem do tortów i ciast? Poniżej kilka znanych mi przepisów, które w zależności od smakowych dodatków, dostępnych składników i fantazji, w szybki sposób zamienią każdy biszkopt, bezę, kruche ciasto czy nawet zwykłego murzynka w dostojny i elegancki wypiek na specjalną okazję.


Przepisy, jak zrobić - Smaker.

Prosty i szybki przepis na krem do tortów dla dzieci i nie tylko. Gorąco polecam mój krem do tortu z bitej śmietany i mascarpone, który zrobisz w kilka minut. Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone. Krem truskawkowy – prosty, szybki i pyszny. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb.


Możesz zaakceptować pliki cookies albo możesz wyłączyć je w przeglądarce, dzięki czemu nie będą. Czy krem do tortu można przygotować w minut? Tak, i na dodatek pyszny oraz lekki. Krem na bazie bitej śmietany z dodatkiem galaretki będzie puszysty, ale zwarty.


Znakomicie nada się zarówno do przełożenia blatów tortu, jak i do dekoracji. Sprawdzone przepisy na kremy do tortów. Tutoriale, porady, opisy krok po kroku, jak zrobić krem do tortu. Ten krem zrobicie małym nakładem sił i czasu, a efekt będzie pyszny! Krem jest idealny do przełożenia tortu, jako dodatek do ciast, lub podany w pucharkach w formie deseru!


Do przygotowania tego kremu wystarczy śmietanka kremówka, serek mascarpone i sos karmelowy, do którego przepis znajdziesz w Akademii Tortu TUTAJ. Ten słodki krem nada się nie tylko do przełożenia tortu, ale także do wielu letnich deserów z sezonowymi owocami.

Krem cytrynowy do tortu to klasyczne rozwiązanie – kwaskowaty smak dobrze komponuje się ze słodkimi owocami lata, przynosząc miłe orzeźwienie. W sieci znajdziecie niejeden przepis na krem cytrynowy, np. Podstawowy przepis na najprostszy krem maślany do tortów, z wanilią, sokiem z cytryny lub rumem i likierem pomarańczowym. Na końcu dodać małymi porcjami spirytus.


Masę podzielić na połowę. Do jednej połowy wmiksować lub wmieszać kakao. Składniki na poncz wymieszać, aż do rozpuszczenia się cukru.


Każdy biszkopt przekroić na pół tak, aby powstały po dwa blaty. Jako pierwszy położyć na paterze ciemny blat. Następnie wszystko delikatnie mieszamy.


Krem czekoladowy do tortu możemy przygotować także na bazie masy jajecznej. TORT Z KREMEM – składanie tortu: Pierwszy blat kładę na desce do krojenia, rozsmarowuję na nim ¼ części kremu, następnie kładę drugi i trzeci blat i ponownie rozsmarowuję krem, po ¼ część kremu na każdy. Na górę kładę czwarty blat i na nim rozsmarowuję krem równo na powierzchni oraz na bokach.


Posypuję mielonymi orzechami. Beż gotowania, bez ucierania. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na łatwy krem do tortu. Jeżeli krem ma być z nuta alkoholu – na samym końcu, po połączeniu masy maślanej i jajecznej, dodajemy powolutku spirytus i miksujemy malakserem do wyrównania się aromatu.


Przed przełożeniem tortu wstawiamy krem do lodówki, aby zgęstniał. Orzechy zalać mlekiem, zagotować, mieszając co jakiś czas, aby masa się nie przypaliła. Masło utrzeć z cukrem pudrem do puszystości.


Stopniowo dodać ostudzoną masę orzechową. Miksować do uzyskania jednolitego, gładkiego kremu. Tak przygotowany krem można użyć do tortu.


Bardzo często na liście życzeń pojawia się prośba o kremy do tortów. Dzisiaj zaczynam od mojego ulubionego kremu, jest to budyniowy krem do tortów, delikatny, puszysty i smaczny. Dzisiejszy krem jest w wersji bazowej, waniliowej, ale do takiego gotowego kremu wystarczy dodać różne składniki, by uzyskać krem smakowy (poniżej kilka moich sprawdzonych propozycji).


Krem wyszedł super:-) Nie musiałam dodawać mascarpone więcej ani rozpuszczonej czekolady:-)Dzisiaj po wyjęciu z lodówki krem nie był bardzo gęsty, ale po dodaniu odpowiedniej ilości mascarpone wyszedł idealny do tortu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty