Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Wszystkie prawa zastrzeżone Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody kwestiasmaku. Nie jest sztuką zrobienie dobrych gofrów na profesjonalnej gofrownicy o dużej mocy, sztuką jest przygotowanie takich gofrów na najtańszej gofrownicy z supermarketu ;-) Ten przepis przetestowałam zarówno na gofrownicy z górnej półki jak i modelu zupełnie podstawowym i mogę Was zapewnić, że efekty były w obydwu przypadkach świetne.
W międzyczasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka na sztywną pianę. Nakładać porcję ciasta na rozgrzaną taflę gofrownicy i smażyć gofry przez około - minuty w zależności od mocy gofrownicy. A skoro mowa o przepisach podstawowych i bazowych, to zobacz koniecznie jak zrobić idealny biszkopt oraz mój ulubiony przepis na domowe pancakes.
Wracając jednak do gofrów. Jest wiele sposobów na to, by gofry wyszły świetne. Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad.
Wedle uznania można dodać również cukier, ale to już kwestia smaku - czy mają być słodkie same w sobie, czy też będziecie je dosładzać dodatkami typu dżem, czy bita śmietana. Zwyczajny przepis na gofry zamień na niezwykłą recepturę! Nasi Doradcy Smaku proponują ciekawe pomysły przygotowania tego przysmaku na słodko i na ostro.
Gofry lubią chyba wszyscy. Dla mnie do smak dzieciństwa i wakacji. Chętnie wracam do tego smaku kiedy tylko mam okazję. Po wielu próbach i błędach powstał przepis na pyszne, lekkie, chrupiące gofry.
Robię go od lat i zawsze jest dobry. Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, trzymają kształt. I pomyśleć, że ten przepis ma ponad 1lat! Przekąski Kubeczki smaku.
Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na gofry domowe wg kwestia smaku. Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej!
Sprawdź nasze przepisy na Polki. Gęste drożdżowe ciasto z dodatkiem dużych kryształków perłowego cukru, który w trakcie pieczenia się karmelizuje, pozostawiając gofry chrupiące, mocno słodkie, o smaku karmelu. Polecane przepisy: gofry przepis Zobacz więcej. Najsłodszy blog w sieci.
Najlepsze ciasta, ciasteczka, desery i pieczywo. Tradycyjne polskie przepisy na słodkości - znane i lubiane. Słodkości znane na całym świecie. Autorskie przepisy ze zdjęciami. Zobacz mój sprawdzony przepis na gofry kwestia smaku!
W tym przepisie podpowiadam, jak zrobić gofry kwestia smaku w domowy i pyszny sposób. Jak przygotować gofry kwestia smaku w szybki i prosty sposób? Idealnie odnajdą się jako drugie śniadanie lub ciepła kolacja.
Dodatki możemy zmieniać w zależności od tego na co akurat mamy ochotę. Forum - gofry kwestia smaku (936) Odp. Dodane przez marianna w: Tylko o kuchni. Jak zrobić gofry - przepis i film. A Twój przepis na gofry czeka na wypróbowanie i czas mniejszego zmęczenia:) pozdrawiam.
Belgowie mają inny smak, o. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Ciasto na gofry, jak zrobić? Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić.
Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.