środa, 8 lipca 2015

Gofry na wodzie gazowanej przepis

Do pieczenia miałam do tej pory słabą gofrownicę, bo tylko 7W mocy i wypiekanie gofrów trochę trwało. Robię go od lat i zawsze jest dobry. Tutaj znajdziecie wszystkie zamieszczone na blogu przepisy na gofry #128578;. Teraz dołączy do nich przepis na gofry na wodzie mineralnej (użyłam wodę lekko gazowaną – zresztą taką też dodaję zawsze do ciasta naleśnikowego). DODAJ PRZEPIS DODAJ PORAD.


Ogórki te mają tę zaletę,że są gotowe o wiele szybciej jak nasze tradycyjne małosolne.

Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Jaki jest przepis na gofry? Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na gofry na wodzie gazowanej.


Lista przepisów na domowe gofry na wodzie gazowanej z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!

Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Zamarzyły mi się gofry, takie jak pamiętam z dzieciństwa.


Wiele stron i blogów przeszukałam zanim znalazłam ten właściwy przepis na blogu Modern Taste. Dokładnie takie, jakie można kupić w budkach z goframi :) Zapraszam do przygotowań! Wykonanie: Jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Testuje nowy sprzęt ;-) a póki co na pierwszy ogień poszedł przepis.


Przepisy na temat: gofry z wody gazowanej. Zamiast tradycyjnej mąki pszennej dodaj jaglaną, a zwykły cukier zastąp ksylitolem, aby je nieco „odchudzić”. Dzięki pianie z białek i wodzie gazowanej, będą puszyste i delikatne. Miksujemy całość od momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.


Idealne rozwiązanie na szybki, pyszny, chrupiący (dzięki wodzie gazowanej) i różnorodny (dzięki dodatkom) deser. Mam dla Was kolejny przepis na gofry, tym razem gofry na maślance. Często słyszałam opowieści o tym , że tradycyjne francuskie creps robi się na wodzie gazowanej i dlatego są takie miękkie i delikatne. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Takich jeszcze nie jedliście.


Wspaniała alternatywa dla alergików i osób unikających produkty mleczne i jajka.

Kasza jaglana stała się jednym z najczęściej polecanych produktów na fit śniadania. Mimo swoich dobroczynnych właściwości może się po pewnym czasie przejeść nawet jej największemu wielbicielowi. Dlatego warto użyć jej w gofrach. Wyszukaj też inne przepisy za pomocą wyszukiwarki przepisów.


Wydawałoby się, że przepis powinien znać każdy, ale wiem, że są i tacy którzy, muszą mieć dokładny przepis krok po kroku aby je przygotować. Do tej pory naleśniki przygotowywałam “na oko” i nigdy nie mierzyłam ilości dodawanych składników. Podając komuś przepis, przekazywałam raczej ogólny skład niż idealne proporcje. Kto wie jak zrobić gofry, ale tak, żeby były chrupiące?


W smaku są dobre, ale właśnie nie są chrupiące, wychodzą takie gumowate. Ja robię tak:mąka, mleko, jajko proszek do pieczenia. A tymczasem kulinarna masakra.


Ciasto owszem gładkie, jedwabiste, gofry wyglądają ładnie, ale w smaku tragedia. Czuć mąkę, czuć proszek, tylko smaku pradzwdziwych gofrów nie czuć. Dodałam cukru, były trochę lepsze. Ciasto na naleśniki będzie delikatniejsze, jeżeli do przygotowania go użyjecie mineralnej wody gazowanej.


Na patelni rozpuść masło. W drugiej misce wymieszaj jajka z wodą gazowaną. Do miski z suchymi składnikami dodaj masę z jajek i roztopione masło. Wymieszaj tylko do połączenia składników.


Wodzie - sprawdź w serwisie Targ Smaku! Informujemy, że z dniem 21. Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Czas pieczenia dostosować do posiadanego sprzętu. Zbyt krótkie pieczenie - gofry będą blade i gumowe, zbyt długie - będą twarde.


Wlewając ciasto do formy starać się robić to szybko, aby góra i dół gofra były tyle samo czasu pieczone. Po upieczeniu gofry studzić na kratce, nie układać ich jeden na drugim, aby nie zmiękły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty