środa, 12 listopada 2014

Jak zrobić domowe gofry

Jak zrobić domowe gofry ? Komu nie kojarzą się z wakacyjnym wyjazdem? Na szczęście przygotowanie ich w domu, w nieco zdrowszej wersji, okazuje się bardzo proste. Domowe gofry nie mają sobie równych! Proste w przygotowaniu, które możesz zrobić samodzielnie, a w dodatku do wyboru w dwóch wersjach - słonym i słodkim.


Poznaj sekret pysznych, chrupiących gofrów.

Przepis na gofry jest bardzo prosty. Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser.


Jaki jest przepis na gofry? Wytrawne gofry domowej roboty. Receptura zasadniczo nie różni się od podanej powyżej. Warto zrobić je na deser dla dzieci i dorosłych.

Jeśli szukasz przepisu na chrupiące gofry, które wychodzą za każdym razem to zapraszam po mój przepis na gofry. Pamiętaj, że domowe gofry to też świetny pomysł na śniadanie a nawet obiad. A skoro mowa o przepisach podstawowych i bazowych, to zobacz koniecznie jak zrobić idealny biszkopt oraz mój ulubiony przepis. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.


Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Na szczęście lub nieszczęście akurat przed świętami popsuł mi się opiekacz do kanapek i chcąc nie chcąc kupìłam urządzenie wielofunkcyjne z wymiennymi wkładkami gdzie m. To pytanie zadaje sobie każdy miłośnik tego typu pyszności. I już za chwilę poznasz przepis, dzięki któremu bez problemu przyrządzisz genialne smakołyki swoim bliskim o każdej porze dnia i nocy. Aby to zrobić, potrzebujecie jedynie dobrej gofrownicy i sprawdzonego przepisu.


Sprawdzone przepisy na domowe gofry. O to pierwsze musicie zadbać sami, ale wypróbowane receptury dostarczą wam użytkownicy Smakera. Wedle uznania można dodać również cukier, ale to już kwestia smaku - czy mają być słodkie same w sobie, czy też będziecie je dosładzać dodatkami typu dżem, czy bita. Kojarzą nam się z wakacjami, beztroską i czasem spędzonym z rodziną. Jednakże można je zrobić samemu i delektować się ich smakiem w domowym zaciszu, o każdej porze roku.


Potrzebujemy tylko odpowiedniego przepisu i gofrownicy. Przygotowanie dania gofry - lekkie i chrupiące - domowe, najlepszy przepis.

Białka oddziel od żółtek. Dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zmiksuj na jednolite ciasto. Delikatnie wymieszaj z ciastem.


Pulchne, miękkie i chrupiące na zewnątrz - GOFRY. Pyszne, domowe i szybkie w przygotowaniu. Obejrzyj idealny przepis na pyszne gofry.


Teraz nie musicie wyjeżdżać nad morze żeby zasmakować tego przysmaku. Podajemy prosty przepis na szybkie i smaczne domowe gofry, które możesz zrobić w domu. Czasami po przebudzeniu pojawia się ochota na coś smacznego i chrupiącego, dzięki czemu zwiększy się energia na cały dzień. W takiej sytuacji wiele osób zadaje sobie pytanie, jak się robi gofry w domowym zaciszu.


Jeśli nie posiadamy gofrownicy zawsze możemy zastąpić ją patelnią grillową, lub zainwestować w specjalne foremki silikonowe o kształcie gofrów i upiec je w piekarniku. Dowiedz się, jak krok po kroku zrobić gofry chrupiące. Zobacz jak zrobić gofry. Uwierz, że nie będą to zwykłe gofry, tylko idealne gofry na które zawsze będzie ochota. Czy to deser, czy po prostu taka chwila kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, gofry są zawsze dobrym rozwiązaniem.


Wlewać małymi porcjami masę na rozgrzane foremki i piec na złoty kolor. Gotowe gofry układamy na kratce od piekarnika by przestygły. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić.


Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty