poniedziałek, 3 listopada 2014

Gofry ziemniaczane przepis

Miałam nie pokazywać przepisu na gofry ziemniaczane, ale doszłam do wniosku, że może ktoś go nie zna. Przepis na gofry, placki ziemniaczane. Fasolka po bretońsku i kotlety mielone.


Gofrownica użyta do poprzedniego przepisu (gofry z jabłkiem) dała mi pomysł na placki ziemniaczane upieczone przy jej użyciu. Placki ziemniaczane z gofrownicy są fantastyczne i jak powiedział mój mąż dużo lepsze niż z patelni.

Placki są bardzo chrupiące delikatne no i bez tłuszczu! Do wykonania gofrów ziemniaczanych można użyć ugotowanych ziemniaków, które zostały nam z obiadu z dnia poprzedniego. Dodatek podsmażonej cebulki i sosu tzatziki sprawia, że można je jeść i jeść bez końca. Idealnym dodatkiem do gofrów jest jeden z poniższych sosów, warto je wypróbować.


Lubicie placki ziemniaczane? Uwielbiam przepisy które poważnie można wykonać w min i zapakować jako drugie śniadanie roczniakowi, super. Muszę koniecznie zaopatrzyć się w Waszą trzecia książkę, dwie już mam i na bieżąco stosuje część przepisów, są ekstra;).

Do ich wykonania można specjalnie ugotować ziemniaki tego samego dnia lub wykorzystać ziemniaki z dnia poprzedniego, któ Zobacz więcej. Słodka Babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga KulinarnePrzeboje. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.


Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Robię go od lat i zawsze jest dobry.


W naszej gofrownicy sprawdzamy czy się już upiekły po około minutach i najczęściej dodajemy jeszcze minuty. Po czym mamy pyszne, chrupiące gofry na śniadanie zamiast pieczywa. Ten przepis to jedno z moich ulubionych dań.


Starte ziemniaki po opieczeniu w gofrownicy są pyszne i chrupiące, tworząc coś na kształt gofro-placka (ale przyjmijmy, że będę na nie mówić gofry ziemniaczane). A limonkowy sos z awokado ma nie tylko świetny smak, ale też lekko majonezową konsystencję sprawiającą, że gofry nie będą za i można je jeść bez końca. Możecie przygotować je w wersji na słodko i na słono, w zależności od tego, jak zazwyczaj jecie placki ziemniaczane. U mnie w domu preferencje są podzielone, dlatego gofry ziemniaczane przygotowuję neutralne w smaku. Szybkie i te bardziej wymagające.


Każdy znajdzie coś dla siebie!

Gotowe gofry ziemniaczane możesz podać z ketchupem. Ziemniaki, pyry, kartofle. Możemy je dowolnie przyprawić. Znowu kurki… Ale co ja poradzę, że mam do nich słabość? Po ostatniej niby-pizzy (kilik), przyszła pora na gofry ziemniaczane z sosem kurkowym.


Można z nich wyczarować wiele świetnych, niebanalnych posiłków. Bardzo lubię wytrawne gofry. Puszyste, chrupiące gofry w sam raz na letnie desery dla całej rodziny. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry.


To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser.


Jaki jest przepis na gofry? Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Ciasto na gofry można przygotować w domu na kilka sposobów. GOFRY przepis: Ciasto na gofry. Zapraszam na mój przepis na ciasto na gofry, takie lekkie, że będziecie je robić bardzo często.


Pyszne są lekkie gofry, delikatne i chrupiące! Uwielbiam placki ziemniaczane, ale niekoniecznie dobrze się po nich czuję. Oprócz wyeliminowania mąki pszennej z ciasta ziemniaczanego pora na zmniejszenie tłuszczu, na którym smażymy. Tak więc dziś przepis na pyszne placki ziemniaczane, ale w formie smakowitych, chrupiących gofrów. Do masy ziemniaczanej dodajemy obie mąki, proszek do pieczenia, jajko, olej i przyprawy.


Mieszamy razem na jednolitą masę. Rozgrzewamy gofrownicę i smażymy na niej gofry ziemniaczane. Gorące gofry podajemy z sosem tzatziki.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na gofry ziemniaczane. Gęste drożdżowe ciasto z dodatkiem dużych kryształków perłowego cukru, który w trakcie pieczenia się karmelizuje,.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty