wtorek, 25 listopada 2014

Chrupiace gofry bez proszku do pieczenia

Jeden z moich ulubionych (i sprawdzonych!) przepisów to ciasto naprawdę bardzo gęste, ale i tak gofry wychodzą rewelacyjne. Dla mnie te gofry są również dobre, choć nie trzymałam się ściśle przepisu: zmiejszyłam ilość proszku do pieczenia zastępując część mleka wodą gazowaną. Wszyscy zajadali się i nikt nie narzekał. Najlepsze gofry, jakie jadłam.


Leciutkie jak chmurka i chrupiące.

Bez proszku do pieczenia. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.


Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Naturalne gofry, chrupiące i miękkie w środku, wcale nie muszą zawierać proszku do pieczenia ani sody. Ta prosta receptura nie zawiera żadnych polepszaczy, a wyrobione ciasto można przechowywać w lodówce do godzin. Chrupiące gofry bez proszku do pieczenia.


Wszystkie składniki (tj. mąkę pszenną tortową, cukier zwykły (opcjonalnie jeśli robimy gofry bez słodkich dodatków), cukier waniliowy, proszek do pieczenia) połączyć ze sobą.

Przekąski Pizzowe gofry z pieczonym kurczakiem. W takim razie napisz proszę czego używasz zamiast proszku do pieczenia? CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry.


To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Są zrobione ze składników, które używamy codziennie do obiadów czy pieczenia ciast, dlatego też można je wykonać praktycznie od razu bez potrzeby poszukiwania składników w sklepie. Przedstawiam przepis, z którego ja często korzystam. Mleko wymieszajcie z żółtkami, przesianą mąką, cukrem.


Dodajcie rozpuszczone masło i wodę gazowaną (oraz, opcjonalnie, ekstrakt z wanilii), połączcie dokładnie. Robilam razy gofry ale z ciasta gotowego w proszku i zawsze mialam ten sam problem. Bo nie wiem czy to wina ciasta czy moich umiejetnosci kucharskich, bo gifrownica jedt nowa. Dużo piekąc zawsze mam wielkie ilości białek i nie chcę ich marnować.


Dzisiaj mam dla Was jeden z takich przepisów: na chrupkie gofry. Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę.


Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej!

Sprawdź nasze przepisy na Polki. Resztę składników mieszamy ze sobą, ubijamy mikserem. Dodajemy pianę , delikatnie mieszamy. Nalewamy porcjami ciasto, pieczemy ok 3-minut.


Gotowe gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. Uwielbiam gofry, bo są pyszne oraz przypominają mi smaki dzieciństwa. Kiedy byłam małą dziewczynką, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich przechodniów.


Przepisy na pyszne chrupiace gofry bez proszku do pieczenia w wyszukiwarce kulinarnej - przynajmniej idealnych przepisów na pyszne chrupiace gofry bez proszku do pieczenia. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Przepis na gofry jest bardzo prosty.


To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Jaki jest przepis na gofry? To znaczy, że coś jest mega super. Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Właśnie te Twoje gofry są nie z tej ziemi!


Skoro podobno robię „najlepsze gofry na świecie”, które są dodatkowo „nie z tej ziemi”, to koniecznie muszę się z Wami podzielić przepisem. Testowałam wiele przepisów, ale ten jest zdecydowanie najlepszy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty