Naszła mnie ochota na gofry. Po tym czasie smażę gofry. Na suchą (bez tłuszczu), rozgrzaną patelnię z nieprzywierającą powłoką wykładam łyżką ciasto i rozciągam lekko na boku formując placuszki o śr ok cm. Smażę ok 2-min na średnim.
Bezglutenowe gofry smażone na patelni grillowej. Doskonałe na słodko i na ostro.
Wykorzystaną przez niego bezglutenową mieszankę do wypieków Zobacz więcej. Szyszkin ciągle pichci Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Szyszkin ciągle pichci. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Zmiksować je z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem i solą na jednolitą masę.
Białka z cukrem ubić na sztywno i wymieszać z ciastem. Piec na rozgrzanej patelni do osiągnięcia pożądanego koloru (ok. 2-minuty).
Poza tym zwiększyłem ilość proszku do pieczenia, ponieważ mieszanki mączne (taka, jak użyta w przepisie JO) przeważnie wzbogacane są o. Ciasto można odstawić aby odpoczęło (na około minut), ale nie jest to konieczne.
Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni. Wypiekanie gofrów zajmuje sporo czasu i nie zawsze mogę sobie na to pozwolić. Nie zawsze też mam na to ochotę, chociaż dobrym gofrem nikt w domu nie pogardzi.
Jest jednak na to inny sposób. Wypiekane w ten sposób gofry nieco różnią się od tych klasycznych, ale robi się je błyskawicznie i smakują równie. Zobacz mój sprawdzony przepis na gofry na patelni! Przecież nic nie smakuje lepiej niż domowe gofry na patelni przygotowane samemu.
Jak przygotować gofry na patelni w szybki i prosty sposób? Sprawdź mój przepis na gofry na. Wlewamy ciasto, tak, żeby wypełnić dolny pojemnik, ale nie tak, żeby ciasto przelewało się poza brzgi.
Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. Rok szkolny to czas, gdy planowanie śniadań, tych pierwszych i tych drugich, spędza nam nieraz sen z powiek. To znaczy, że coś jest mega super.
Właśnie te Twoje gofry są nie z tej ziemi! Skoro podobno robię „najlepsze gofry na świecie”, które są dodatkowo „nie z tej ziemi”, to koniecznie muszę się z Wami podzielić przepisem. Testowałam wiele przepisów, ale ten jest zdecydowanie najlepszy.
CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Gofry są kruche i chrupiące. Idealne rozwiązanie dla osób które kochają gofry a nie maja gofrownicy , ja gofrownicę posiadam , ale czasem dla odmiany robię właśnie te gofry, są super.
Przepis na gofry na patelni. Domowe gofry to pyszny deser, który ucieszy zarówno dzieci, jak i dorosłych, a ciasto na gofry nie jest wcale trudne do przygotowania. Ciasto piekłam na średnim palniku ale małym gazie. Cały czas pod przykryciem! Odstaw ciasto na około minut.
Kilka łyżek ciasta powinno wystarczyć na jedną porcję. W tym czasie rozgrzej gofrownicę. Złociste i pulchne gofry najlepiej smakują podane natychmiast po upieczeniu, ale można je zjeść również nieco później, po przestygnięciu. Co prawda bardziej smakiem przypominają wtedy racuszki, czy naleśniki w amerykańskim stylu, ale są równie smaczne.
Marchewkowe ciasto na patelni bez pieczenia. Odrobina cynamonu, mielonego kardamonu i anyżu w połączeniu z chrupiącą marchewką tworzy idealną kombinacje do stworzenia czegoś pysznego. Dotychczas, bardziej lub mniej dietetyczne ciasto marchewkowe przygotowywane w piekarniku, zachwycało niejednego amatora tego warzywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.