Robię go od lat i zawsze jest dobry. Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Przepis na gofry jest bardzo prosty. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków.
To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Jaki jest przepis na gofry? Katalog Smaków, proponujemy przepis na GOFRY LEKKIE I CHRUPIĄCE, autorstwa smacznezdrowe.
Wyszukaj też inne przepisy za pomocą wyszukiwarki przepisów. Podstawowe ciasto na gofry samo w sobie jest tak słodkie i smaczne, że może stanowić pyszny deser. Wystarczy jednak słoiczek domowej konfitury, by przeobrazić gofry w wyborny deser, nie mówiąc już o świeżych owocach, bitej śmietanie czy innych dodatkach. Możesz też wzbogacić przepis na ciasto na gofry, dodając do niego szczyptę. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.
Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki.
Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. Chrupiące i słodkie , nie trzeba dodatkowo posypywać cukrem pudrem , już lepiej posmarować dżemem ;-) A jeśli ktoś woli gofry… Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania.
Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.
Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Przykryj i odstaw na minut. W drugiej misce ubij białko, następnie delikatnie połącz z masą z pierwszej miski.
Nasmaruj tłuszczem gofrownicę, porządnie nagrzej. Piecz około minut, następnie wystudź na kratce do pieczenia. Kolejny przepis na zdrowe gofry, które można przygotować w wersji bezglutenowej.
Smaczne gofry pyszny i sprawdzony przepis. Jajka utrzeć z cukrem, następnie wsypać mąkę uprzednio wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać mleko i olej mieszając do uzyskania jednolitego cias.
Oddziel białka od żółtek. Do mąki dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli, zmiksuj na jednolite ciasto. Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie wymieszaj ją z ciastem. Porcje ciasta nakładaj do gofrownicy i piecz 3-minuty na złoty kolor. Proste,smaczne gofry pyszny i sprawdzony przepis.
Wszystkie składniki dobrze wymieszać i rozgrzać gofrownic. Na rozgrzaną taflę gofrownicy wlać ciasto i jak się zarumienią - będą miały brązową twardą. W blenderze zmielić na gładką masę oliwki, kapary, czosnek wraz z oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Przekroić na pół, aby tworzyły trójkąty i przekłuć długą wykałaczką.
Sprawdzone przepisy na pyszne, chrupiące gofry! Poszukując sprawdzonego przepisu na gofry domowe, warto zajrzeć do Kuchni Lidla. Z niej dowiecie się, jak zrobić ciasto na chrupiące gofry, które będą smakować zarówno na słodko, jak i na słono.
Zwróćcie uwagę szczególnie na przepis prezentujący przygotowanie gofrów na dwa. Robienie domowych gofrów nigdy nie było łatwiejsze. Poznajcie sekret na najlepsze, domowe, chrupiące gofry.
Jak zrobić gofry szybko, łatwo i smacznie. Obejrzyj idealny przepis na pyszne gofry. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Idealny przepis na pyszne gofry.
Możliwość aranżacji jest niemal nieograniczona i zależy wyłącznie od Twojej kreatywności i indywidualnego gustu. Musi też być smaczne i wprawiać w dobry nastrój, a to na pewno można powiedzieć o gofrach. Choć kojarzą się one z niezdrową przekąską, to odpowiednio wykonane będą doskonałą alternatywą dla nudnych śniadań.
Jeśli chcesz, by gofry były chrupiące, po upieczeniu przestudź je na kartce lub ustaw pionowo, np. Pod żadnym pozorem, nie kładź ich jeden na drugim, ponieważ zmiękną i stracą swoją chrupkość.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.