piątek, 3 sierpnia 2018

Przepis na biszkopt z 4 jaj

Czas przygotowania: min. Biszkopt jasny lub kakaowy. Dawno nie pisałam ale niestety nie zawsze mamy na tyle czasu aby pisać systematycznie. Składniki: jaj szkl. Własnie upiekłam z tego przepisu biszkopt po raz drugi.


Z jaj, za pierwszym razem bez proszku, teraz z proszkiem do pieczenia.

W obu wersjach sie ładnie udaje. Pięknie wyrośnięty biszkopt to podstawa wielu ciast z kremami. Przeważnie wysokie biszkopty robi się z sześciu jaj ale ja od wielu lat piekę wysoki biszkopt z czterech jaj. Ciasto bardzo szybko się przygotowuje a najważniejsze jest dobre ubicie całych jaj. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.


Zrobić idealny biszkopt wcale nie jest tak prosto! My jednak mamy na niego idealny sposób! Proszek do Pieczenia WINIARY oraz cukier wanilinowy WINIARY sprawią, że biszkopt z czterech jaj zrobisz w niezwykle łatwy i przyjemny sposób.

Sprawdź nasz sposób na biszkopt z czterech jaj! Dodane przez emaw: Tylko o kuchni. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy. Upieczony biszkopt wyłożyć z tortownicy na czystą ściereczkę i ostudzić. Ostudzony biszkopt kroić na płaty i przekładać dowolnym kremem.


Sernik na biszkoptach z wiśniami wrz. To najlepszy biszkopt do mini tortów pieczony bez dodatku proszku do pieczenia. Ten jasny biszkopt zawsze się udaje. Pachnie pięknie, jest puszysty, a co najważniejsze - nie kruszy się, ponieważ do ciasta dodaje się łyżeczkę. Jestem w trakcie robienia torcika z musu mango i ten przepis jest tam na biszkopt, nie wiem czy to jest kwestia ze robie torrcik pierwszy raz czy co ale pierwszy raz wyszedł mi biszkopt taki jak na zdjęciach piękny, delikatny -rewelacja-dzięki za ten przepis!


Czym dłużej będziemy miksować jajka, tym bardziej biszkopt wyrośnie, będzie pulchny i taki ,,lekki. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Polecane przepisy Doradcy Smaku. Następnie do ubitej piany, dodawać po żółtku i dalej ubijać. Na koniec przesiać mąkę z proszkiem i. Gotową masę pieczemy, a następnie wykorzystujemy jako podstawę dla wielu wyśmienitych wypieków!


Piekę sporo, ale rzeczywiście do przepisu „kakaowego” podchodzę jak do jeża. Przepis na jasny biszkopt też nigdy mnie nie zawiódł.

Nie wiem dlaczego, ale gdy tylko do miski trafia kakao z mąką, od razu skleja mi się cała masa, opada. Nie wiesz, jak zrobić puszysty biszkopt czekoladowy? Wystarczy czekolada deserowa lub gorzka. Kluczem są dobrze ubite białka na sztywno z dodatkiem cukru. Do tego jest potrzebny idealny przepis i ten poniżej właśnie taki jest!


Wypróbowałam już wiele przepisów na biszkopt, ale ten jest najlepszy, zawsze wychodzi, pięknie i równo wyrasta, no i oczywiście jest bardzo. Chciałam jeszcze powiedzieć, że od kiedy znalazłam przepis na ten biszkopt częściej piekę ciasto z truskawkami i galaretką właśnie na tym biszkopcie. Wczoraj znowu go piekłam i wszyscy sie zachwycali jak mi pięknie urósł i,że jest taki równiutki Dobry przepis to podstawa. Idealny przepis na biszkopt ! Najlepszy z najlepszych – biszkopt błyskawiczny.


Jest idealny do rolad (łatwy w rolowaniu), ale też niezastąpiony w tortach (tych jednostopniowych lub po prostu trzeba upiec trzy spody oddzielnie). Jeśli szukacie typowego biszkoptu do tortu, to polecam przepis na biszkoptowe spody. Szczególnie wtedy, gdy muszę upiec szybko kilka spodów. Nie :) Moje wcześniejsze zdjęcia pokazują biszkopt robiony ręcznym mikserem (chyba najtańszy dostępny na rynku Zelmer).


Podstawą do niego był przepis na biszkopta tradycyjnego, który pochodzi od znajomej mojej mamy. Jak dla mnie – niezawodny. Powstanie przepyszny i kolorowy deser. Na tym biszkopcie cudownie wygląda również warstwa galaretki.


Tutaj polecam mój przepis na kostkę biszkoptową z galaretką i truskawkami. Jeśli zaś szukasz przepisu na biszkopt z minimum jaj, to polecam zerknąć na przepis na uniwersalny biszkopt do tortów. O przepis na wersję bezglutenową zostałam poproszona przez jedną z mam dziecka uczulonego na gluten, jajka kurze i nabiał! To dość duże wyzwanie, ale udało się!


Muszę przyznać, że biszkopt jest wspaniały lekko wilgotny i puszysty pięknie. Do tej pory eksperymentowałam z różnymi przepisami na biszkopt. Zawsze był za niski, mało puszysty lub robił mi się zakalec.


Zaryzykowałam z tym przepisem i REWELACJA! Wszystkie inne przepisy idą do śmieci. Tak przygotowany biszkopt posłuży nam zarówno do tortu jak i do ciasta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty