czwartek, 15 stycznia 2015

Puszyste naleśniki z serem

Na sam koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Olej rozgrzewamy na patelni, gdy jest dobrze rozgrzana to zlewamy go do miski z ciastem naleśnikowym i mieszamy. Podawane z dżemem truskawkowym oraz - opcjonalnie - z gęstą śmietaną.


Puszyste naleśniki nadziewane twarożkiem z cynamonem,. Delikatne nadzienie z twarożku i śmietany.

Ser rozgnieść praską do ziemniaków. Naleśniki biszkoptowe są bardziej puszyste. Poza tym podajemy je tylko na słodko. Są puszyste i miękkie, niektórzy porównują je do omlecików, czy biszkopta.


Do przepisu na puszyste naleśniki zainspirowała mnie jakiś czas temu Asia z kwestiismaku, u której również znajdziecie te naleśniki. Jak jedna z wielu mam doskonalę się codziennie w sztuce przemycania. Oczywiście oficjalnie jestem zdania, że dzieci same powinny wybierać swoje smaki, że na wszystko przyjdzie pora, że to nie koniec świata, gdy Hania dżem bierze za podejrzaną substancję, którą od czasu do czasu próbuję podstępnie ją otruć.


Grube, puszyste i delikatne naleśniki.

Swoją puszystość zawdzięczają dodatkowi ubitej piany do ciasta. W zależności od preferencji smakowych można usmażyć grubsze lub nieco cieńsze naleśniki (nalewając więcej lub mniej ciasta na patelnię). Można podawać je z dowolnym nadzieniem, ale osobiście polecam słodkie nadzienie np. Jaki jest przepis na najlepsze naleśniki z serem? Przepisów jest wiele, ale ten który z którym chcę się z Tobą podzielić jest najlepszy!


Więc jeśli chcesz zrobić doskonałe naleśniki z serem koniecznie sprawdź mój przepis. PUSZYSTE NALEŚNIKI Z NADZIENIEM SEROWYM. Zmiksowane składniki połączyć z pianą delikatnie mieszając.


Usmażyć naleśniki na rumiany kolor. Najsmaczniejsze na ciepło. Jedno z ulubionych dań dzieci. NASTĘPNIE dodajemy cukier, sode, wodę, mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę później olej.


Smazymy na rozgrzanej patelni. Nadzienie: twaróg przepuszczamy przez praske dodajemy cukry do smaku. Upieczone naleśniki smarujemy serem, zwijamy w ruloniki.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na puszyste naleśniki z serem.

Witam Polecam przepis na pyszne nalesniki z serem, idealne wtedy, kiedy nie mamy głowy do ambitniejszych przepisów a zjedlibyśmy coś smakowitego. CO ZROBIĆ Z BIAŁYM SEREM. Makaronik ugotuj ser pokrusz i polej syropem owocowym oraz śmietaną, albo naleśniki z serem zrób, takie po wiedeńsku z żółtkiem i ubitą piana z białek, zapieczone potem w piekarniku. Truskawki umyj, odetnij szypułki, pokrój na kawałki.


Przed podaniem naleśniki przysmaż na odrobinie masła. Dodać mąkę, wlać mleko i wodę. Ubić jajka z odrobiną soli. Dokładnie wymieszać i sprawdzić, czy ciasto ma dobrą konsystencję, podnosząc łyżkę pionowo – powinno spływać i jednocześnie pokrywać powierzchnię łyżki. Smażyć naleśniki na płaskiej patelni na klarowanym maśle.


Opis przepisu: Autor: WINIARY Choć naleśniki to jeden z najprostszych przepisów i danie, które znają chyba wszyscy, w każdym domu czy restauracji mogą smakować nieco inaczej. Wszystko przez to, że do bazowego ciasta można dodawać rozmaite składniki, takie jak np. Porcje ciasta smażymy na rozgrzanym na patelni oleju z obu stron.


W tym przypadku naleśniki posmarowałam jabłkami smażonymi. Pyszne, puszyste, delikatne. Z przewracaniem nie ma żadnego problemu. Przepisy (31) Artykuły (3) Galerie (0) Filmy (0) chleb z syropem klonowym. Przypominają bardzie racuszki.


Nie wyobrażam sobie lepszego połączenia. Można też pominąć krem i podać naleśniki czekoladowe z serem. W mojej kuchni udoskonaliłam ten przep­­is stosując pełnoziarnistą mąkę, a do smażenia naleśników używam ceramicznej patelni wiec nie muszę się martwić jej natłuszczaniem. Upieczcie je, a już nigdy nie wrócicie do tych kupnych!


Smakują wybornie: mało pracy, puszyste, delikatne ciasto. Jedynym warunkiem jest uzbrojenie się w cierpliwość – ciasto drożdżowe musi rosnąć w ciepłym miejscu. Naprawdę warto poczekać! Nie chcecie przegapić żadnego nowego przepisu?


Niektórzy dodają do nich jogurt inni żółtka, po to by masa była bardziej puszysta, czasem podaje się je z sezonowymi owocami. Do farszu możemy wykorzystać również inne rodzaje sera.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty