piątek, 23 stycznia 2015

Jak długo piec gofry

Był już taki wątek na Forum. Im większa moc tym szybciej gofry się pieką i są bardziej chrupiące. Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Gofry rosną głównie dzięki dokładnemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z resztą składników.


Pyszne z bitą śmietaną i owocami.

Gofry sa pyszne, chrupiace niestety musze je bardzo długo piec ponad minut. Znów rozmyślasz co zrobić na śniadanie bądź kolację? Masz ochotę na tosty lecz niestety nie posiadasz tostera? Techniki pieczenia Przystawki, Zupy i Sałatki.


Przekąski Zimne Zupy Sosy i Dipy Sałatki Przystawki Surówki Pasty Więcej Jak mrozić owoce i zioła? Niżej znajdziecie wskazówki jak zrobić gofry. Sami spróbujcie i komentujcie ! Można je jeść np: z dżemem, bitą śmietaną i owocami.

CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Wszystko zależy od tego jakiej masz mocy gofrownicę. Ale najczęściej piecze się gofry ok.


Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry.


Może ktoś mógłby mnie poratować przepisem na wafle ,ale chodzi mi o upieczenie samych wafli a nie o przełożenie gotowych. Może jest gdzieś taki przepis na forum ale nie dopisało mi szczęście przy wyszukiwaniu. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić.


Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Dużą łyżką stołową nakładamy naszą masę ( ciasto jest mniej więcej tak gęste jak majonez dekoracyjny) do nagrzanej na maksa gofrownicy. Rozprowadzamy ciasto łyżką, aby wszędzie było równo rozłożone.


Nie nakładać ciasta „z czubkiem” tylko na płasto.

Jest sporo proszku do pieczenia i gofry będą rosnąć. Zaczynamy od stopienia margaryny i zostawiamy do ostygnięcia. W tym czasie do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, żółtka, cukier.


Wody należy dodać tyle aby ciasto było jak gęsta śmietana. Dodajemy zimną margarynę. Jak komuś wychodzą zbyt cieńkie gofry - nałóżcie więcej ciasta, wyjdą grubsze (sprawdzone przeze mnie), piekę w mojej gofrownicy 7-minut, gofry wychodzą ładnie zrumienione i chrupiące.


Jak ktoś twierdzi, że gofry wychodzą gumowe, polecam dłużej piec. Do gofrownicy nakładać po dwie łyżki ciasta na każde pole grzewcze i piec gofry po 3-min (czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy). Upieczone gofry przekładać na kratkę.


Twoje dane i jak możesz się temu sprzeciwić, jakie inne prawa Ci przysługują: prawo dostępu do danych i. Jedyny punkt, w którym popełniłam błąd to to, że lekko ubiłam całość mikserem, ale moim zdaniem nie zrobiło to znacznej różnicy, błąd musi być w przepisie :) Do tego gofry nie chciały odkleić się od gofrownicy (piekłam w piekarniku, w metalowych formach). Gofry - puszyste i chrupiące, przepis z kategorii Desery. Czy wiecie w jakiej temperaturze piec i jak długo? Moje pierwsze podejście do gofrów!


Czy zamiast oleju rzepakowego mogę użyć kokosowego? Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.


Po pierwsze ważny jest gatunek dyni. Niektóre dynie, jak Hokkaido na przykład mają miękką skórkę i można piec je bez obierania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty