czwartek, 2 sierpnia 2018

Gofry w piekarniku

Piekarnik rozgrzać do 200C. Delikatnie wmieszać pianę do masy powstałej przy połączeniu reszty składników. Przelać do form i piec ok. Jedyny punkt, w którym popełniłam błąd to to, że lekko ubiłam całość mikserem, ale moim zdaniem nie zrobiło to znacznej różnicy, błąd musi być w przepisie :) Do tego gofry nie chciały odkleić się od gofrownicy (piekłam w piekarniku, w metalowych formach).


Ciasto było dla mnie już przed upieczeniem dziwne, takie gorzkie.

Po tym czasie wyjąć z pieca, wyłożyć gofry na papier do pieczenia i zapiekać jeszcze około minut. W ten sposób zarumienią się i będą chrupiące. Bitą śmietanę przygotować według przepisu na opakowaniu. Na każdy gofr nakładać dowolną ilość śmietany. Często używam do upieczenia gofrów gofrownicy, ale zdarza mi się je upiec w foremce w piekarniku (są bardzo dobre i wychodzą jak gofry z budki).


Zdrowa konkurencja dla frytek czy wytworów sklepowych. Uwielbiane przez domowników.

Gofry ryżowe pieczone w piekarniku w silikonowej formie są pyszne i proste w przygotowaniu. Możemy je upiec na deser po obiedzie, gdy wyjmiemy już z piekarnika Zobacz więcej. Piłka w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Piłka w kuchni. Porcje ciasta nakładaj do gofrownicy i piecz 3-minuty na złoty kolor.


Gofry można podawać z bitą śmietaną, owocami, dżemem lub cukrem pudrem. Jak upiec chleb na drożdżach, zakwasie, w piekarniku, razowy. O, a ja zawsze chciałam spróbować upiec gofry w piekarniku , ale nie mam odpowiedniej formy :) bardzo się cieszę, że i tak się sprawdziły! Szkoda mi było je jednak dzisiaj wyrzucić więc podgrzslam w piekarniku i stały się super chrupiące! Więc według mnie odgrzewać można ale nie w gofrownicy tylko w piekarniku.


Moje pierwsze gofry w życiu! Z racji mojej miłości do cukru dodałam trochę więcej i też dobrze smakuje. Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad.


Jedna z nich jest taka, że nie wolno zaglądać do gofrów w trakcie pieczenia. Jest to kluczowe przy przepisie na ciasto na gofry chrupiące. Inaczej gofry zaczynają się pocić a temperatura w grzałkach spadać.


Przygotuj to danie we własnym zakresie i podziel się swoja opinią!

Możemy w nich upiec gofry o różnych kształtach – klasyczne prostokątne, kwadratowe, okrągłe, a nawet w formie serca. Gofry pieczemy w piekarniku nagrzanym do 1st. Idealne gofry wymagają dobrego przepisu i odpowiedniego przygotowania. Ciepłe, z mnóstwem dodatków do wyboru są doskonałym deserem dla całej. Mam silikonowe foremki do gofrow do piekarnika i tak sie zastanawiam?


Spodobają się osobom, które uwielbiają smak czekolady. Pyszne gofry, idealne na podwieczorek. Gofry możemy podawać same, z cukrem pudrem, polane czekoladą, z bitą.


Sama nigdy nie próbowałam, ale gofry można też piec w piekarniku. To świetna opcja, jeśli robisz je rzadko i nie chcesz zagracać kuchni dodatkowym sprzętem. Kształt nada im specjalna forma do pieczenia.


Myślę, że po dobraniu odpowiedniego czasu i temperatury, wychodzą całkiem podobne do tych z gofrownicy. Jeśli masz w tym temacie. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na gofry pieczone w piekarniku.


Gdy gofry wystygną wystarczy je podgrzać w piekarniku lub opiekaczu. Podaję tak jak placki ziemniaczane. Ciasto na gofry można przygotować w domu na kilka sposobów. Zapraszam na mój przepis na ciasto na gofry, takie lekkie, że będziecie je robić bardzo.


GOFRY przepis: Ciasto na gofry. Wlewać małymi porcjami masę na rozgrzane foremki i piec na złoty kolor. Gotowe gofry układamy na kratce od piekarnika by przestygły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty