Polskie morze od zawsze kojarzy mi się z goframi. Z goframi klasycznymi – czyli z owocami, bitą śmietaną i cukrem pudrem. Lub od jakiegoś czasu – również z podłą nutellą.
Gofry sa chrupiace nawet nastepnego dnia w przeciwienstwie do innych. To nie są prawdziwe brukselskie gofry :) Brukselskie gofry są bardzo słodkie, do tego stopnia, że cukier na brzegach jest skarmelizowany. Podawane są oczywiście z różnymi dodatkami, jak np.
A druga sprawa to kształt, brukselskie gofry nie są tak kształtne jak polskie, są bardziej okrągłe i mają nieregularny brzeg. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam.
Dzukalam w ksiazkach, szukalam w necie i nie moglam znalezc nic dobrego. W koncu wyszly mi prawdziwe , pyszne, pulchne gofry. Wiem ze tutaj tez wiele osob szukalo dobrego przepisu.
Gofry miały być serwowane rano w pracy, a tam nie ma żadnych sprzętów kuchennych, dlatego by nie brać ze sobą miksera, misek i składników rozważałam możliwość przygotowania ciasta w domu wcześniej.
Prawdziwe Gofry - informacje, zdjęcia, materiały video. Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie wymieszaj ją z ciastem. Porcje ciasta nakładaj do gofrownicy i piecz 3-minuty na złoty kolor. Gofry można podawać z bitą śmietaną, owocami, dżemem lub cukrem pudrem.
Gofry - przepis na domowe, chrupiące, jak z budki nad morzem, z bitą śmietaną i owocami, dżemem, cukrem pudrem, polewą. Jak zrobić gofry - przepis i film. To był dla mnie prawdziwy symbol wakacji – zwłaszcza, że nigdy w domu nie miałam gofrownicy, więc ten niby zwyczajny przysmak kupowałam zawsze w trakcie lata – czy to nad morzem, czy w górach.
Przepisów na gofry jest naprawdę dużo, szukając tego idealnego przetestowałam kilka i znalazłam przepis na bardzo chrupiące, smaczne gofry. Gdy dzieciaki nachodzi ochota na coś słodkiego, to pojawia się od razu przepis na gofry. Gofry lubi cała rodzinka, nie tylko dzieciaki. Oddzielamy żółtka od białek. A tymczasem kulinarna masakra.
Ciasto owszem gładkie, jedwabiste, gofry wyglądają ładnie, ale w smaku tragedia. Czuć mąkę, czuć proszek, tylko smaku pradzwdziwych gofrów nie czuć. Dodałam cukru, były trochę lepsze.
Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.
Dzięki dodatkowym wgłębieniom na powierzchni patelni, doskonale nadaje się ona do wypieku gofrów. Do mąki dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli, zmiksuj na jednolite ciasto. Przygotowujemy ciasto gofrowe, najlepiej takie jak na naleśniki tylko z. Na koniec do masy gofrowej dodaję ubitą na sztywno pianę z białek i mogę już piec gofry w gofrownicy. Nie zapominajcie o tym, żeby gofrownicę wysmarować olejem bo inaczej gofry będą przywierać.
Ja gofry lubię najlepiej z konfiturą z wiśni, odrobiną swojskiej bitej śmietany i polewą czekoladową. Zapraszamy do zakupu gofrownicy SilverCrest. Wykonana bardzo solidnie, obudowa to wytłoczka ze stali szlachetnej, dwie płyty grzejne to stop aluminium pokryty powłoką zapobiegającą przywieraniu. GOFRY DROŻDŻOWE Dla osób 1g mąki pszennej, przesianej przez sito.
Amerykańskie pancakes - prawdziwe! John James - przepisy Kuchni Lidla - Duration: 6:27. Bo kto nie ma w domu czekolady? Jeżeli lubisz gofry i czekoladę to ten przepis jest dla Ciebie. Gofry pieczesz az pokrywa się podniesie i będą rumiane - nie ma określonego czasu - piecze się je na oko i wyczucie.
Pierwsze gofry były ok, kolejne z tego samego ciasta były idealne, takie jakbym kupiła je na mieście, a może i lepsze. Były bez dodatków z bitą śmietaną i owocami to bylaby czysta poezja. Jedyne co mnei martwi, gofrownica po klasycznych gofrach jest sucha i czysta, a po belgijskich niestety nie. Po tym czasie możesz smażyć gofry!
Rozgrzej swoją gofrownicę. Pascal Brodnicki 209views.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.