wtorek, 21 sierpnia 2018

Gotowe gofry z lidla

Do miski z żółtkami, cukrem i masłem dodajemy stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Mieszamy tak długo, aż ciasto będzie miało aksamitną konsystencję, następnie dodajemy białka. Na sam koniec możemy dodać alkohol. Ciasto na gofry odstawiamy na minut, następnie tradycyjnie pieczemy w gofrownicy.


Sprawdzone przepisy na pyszne, chrupiące gofry!

Poszukując sprawdzonego przepisu na gofry domowe, warto zajrzeć do Kuchni Lidla. Z niej dowiecie się, jak zrobić ciasto na chrupiące gofry, które będą smakować zarówno na słodko, jak i na słono. Gotowe sałatki-i tu analogicznie jak w Biedronce (zauważam nawet zbieżność opakowań:) Smaczne, zdrowe, sycące i idealnie jako posiłek zajętego człowieka! Wyglądają pysznie :D Uwielbiam gofry, nasze dzieci z resztą też :) Sami posiadamy gofrownice z Lidla, tyle że silikonową ;).


Mam podobną gofrownicę z Lidla ale pojedynczą. Szukasz idealnego przepisu na chrupiące. Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.


Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Mam tez gofrownicę Dezala ale jej nie lubię bo jest wielka. Ta z Lidla jest nieduża i taka poręczna. Piekę gofry z przepisu Moni, który niedawno podawała na forum, tzn dodaję śmietany albo maślanki i nie dodaję w ogóle proszku do pieczenia. Gofry wychodzą super chrupiące.


Niestety jak poleżą, nawet na kratce, to robią się. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry.


Też mam dezal 300zl ale gofry min i już gotowe też polecam a nie te po 1zł co nie pieką w ogóle. Tak jak u Katarzyny - gofry wychodzą ze wszystkiego. Ostatnio robię z mąki ze zmielonych płatków owsianych i jęczmiennych, woda, olej, proszek do pieczenia, czasem jajko. Proporcje na oko i zawsze są pyszne i chrupiące, bardziej nam smakują niż z pszennej mąki. Dodane przez marianna w: Tylko o kuchni.


Podobnie, jak ciasteczka orzeszki przypominają mi beztroskie lata i wyprawy z koleżankami z klasy do budki, gdzie robili najlepsze gofry w mieście. Chrupiące gofry, jeszcze gorące posypane cukrem pudrem lub ozdobione bitą śmietaną uwielbiają dzieci i dorośli. Dobrze jest na początek przygotować próbnego gofra, aby sprawdzić jej moc.

Moja gofrownica z Lidla potrzebuje dokładnie minut :) W trakcie pieczenia właściwych gofrów nie otwieramy gofrownicy. Ważne, aby były one zdrowe i smaczne. Delikatnie wymieszaj białko z ciastem. Mocno rozgrzej gofrownicę.


Nakładaj chochlą porcje ciasta i smaż około 3–minut, aż ciasto się przyrumieni. Gotowe, jeszcze ciepłe gofry podawaj z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami. Pyszne gofry z ciasta nocnego, bardzo wygodna opcja - wieczorem przygotowujemy ciasto, a rano jest ono gotowe do przyrządzenia gofrów.


Przyznam, że w weekendy dosyć często je robię wg tego przepisu, a Zobacz więcej. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Gęste drożdżowe ciasto z dodatkiem dużych kryształków perłowego cukru, który w trakcie pieczenia się karmelizuje, pozostawiając gofry chrupiące, mocno słodkie, o smaku karmelu. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.


Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Polecam gołąbki Pikok z Lidla, najlepsze tanie słoikowane gołąbki. Sos nawet smakuje pomidorowo(!) - a kto jadał takie specjały wie że w większości jest to pomarańczowa, słona breja, a. Z goframi nie jest łatwo, trzeba trochę poćwiczyć i znaleźć dla siebie idealny przepis.


Ja znam kilka, ale najczęściej przygotowuję gofry na szybko według poniższej receptury. Prosto, łatwo, bez zbędnych ceregieli. Szybkość pieczenia się gofrów w dużej mierze zależy, od jakości samej gofrownicy. Im macie większą z większa.


Ciasta Dania mięsne Dania śniadaniowe Dania warzywne Dodatki do dań gotowych Makarony, kluski, pierogi Sałatki Zupy Pozostałe. Zaloguj się aby zapamiętywać przepisy. CHRUPIĄCE GOFRY - IDEALNY PRZEPIS - przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. To przepis na najlepsze gofry!


Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.


Aby gofry były chrupiące należy po upieczniu układać je na kratce do przestygnięcia. Akcesoria, których potrzebujesz. Podawać z bitą śmietaną i owocami.


Ilość cukru można dowolnie regulować. Nie ma ona wpływu na puszystość i chrupkość gofrów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty