czwartek, 30 listopada 2017

Gofry lekkie

Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Pyszne z bitą śmietaną i owocami. Często używam do upieczenia gofrów gofrownicy, ale zdarza mi się je upiec w foremce w piekarniku (są bardzo dobre i wychodzą jak gofry z budki).


Zaraz obok placuszków i naleśników, to nasz ulubiony pomysł na słodkie śniadanie albo podwieczorek. Lekkie gofry śniadaniowe.

Często z tego samego ciasta robie po prostu placuszki. Kombinuje z ciastem idealnym. Długo szukałam przepisu idealnego.


Zaloguj się, żeby skomentować Podobne inspiracje Dodaj do swojej kolekcji Edytuj Lubię to Ustaw jako okładkę kolekcji Komentuj. Udany przepis to połowa sukcesu, ale do chrupiących gofrów niezbędna jest również dobra gofrownica. Droga Pani, wypróbowałam wiele przepisów na gofry, sama też modyfikowałam cudze receptury i żadne nie były tak wspaniale jak tee.


Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie , chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.

Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Metodą prób i błędów udało się dojść do najlepszego przepisu na lekkie i chrupiące gofry.


Niesamowicie chrupiące, a zarazem lekkie i delikatne – a jj, na samo wspomnienie cieknie ślinka. Teraz takie gofry przygotowuję w domu i przyznam się Wam, że kocham robić gofry tak samo, jak kocham naleśniki! Przygotowanie dania gofry - lekkie i chrupiące - domowe, najlepszy przepis. Białka oddziel od żółtek. Dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli.


Zmiksuj na jednolite ciasto. Delikatnie wymieszaj z ciastem. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Tak naprawde, żeby gofry się udały potrzebujemy nie tylko dobrego i sprawdzonego ciasta, ale również sprzętu, czyli gofrownicy.


Są lekkie, pyszne i chrupiące. Doskonale smakują z dodatkiem dżemu, świeżych owoców lub bitej śmietany. Dla mnie - po prostu idealne!

A do tego w latwy sposob mozna uzyskac rowniez ich zdrowsza wersje, ktora jest rownie. Przepis na najlepsze gofry jakie możesz sam przygotować w domu, lepsze od tych zbudki. Są super chrupiące z zewnątrz, a w środku lekkie i bardzo puszyste.


Ciasto jest stosunkowo rzadkie, ale tak ma być. Kiedy Twoja dieta jest poważnie zagrożona? Kiedy ulubionym deserem Twojego kochanego samca są gofry!


Recepturę na ciasto już mam, odrobinę muszę tylko popracować nad cierpliwością przy wypiekaniu #128522;. Gofry - super lekkie i chrupiące. Ale jak przychodzi do jedzenia gofrów, to wymagań mamy przecież więcej - chrupiące, nie miękkie, lekkie, nie gumowate, nie za słodkie, by można je jeść z dowolnym dodatkiem.


Wszystkie skladniki oprocz bialek ubic mikserem na gladka mase. Bialka ubic na sztywna piane i delikatnie wymieszac z ciastem. Piec w gofrownicy na rumiano- okolo 2-minut, podawac z bita smietana lub ulubionymi dodatkami. Od Stylowa Kuchnia Obserwuj.


Złociste, chrupiące, lekkie, biszkoptowe. Aby gofry wyszły nam lekkie, puszyste i chrupiące trzeba pamiętać o kilku rzeczach: - wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wiele osób to lekceważy, ja też kiedyś o to nie dbałam, jednak uwierzcie mi, to naprawdę robi różnicę!


Ciasto na gofry można przygotować w domu na kilka sposobów. GOFRY przepis: Ciasto na gofry. Zapraszam na mój przepis na ciasto na gofry, takie lekkie, że będziecie je robić bardzo często.


Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące. Ma to swoje zalety, bo gofry stają się bardzo uniwersalne:) Jeśli chcę wersję słodką, to słodkie są dodatki, jeśli wersję wytrawną, to także mogę z takich właśnie dodatków skorzystać. Idealnie smakują z bitą śmietaną, owcami, dżemem, czy z lodami.


Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki. Szukałam jakiegoś przepisu , do którego mogłabym wykorzystać maślankę (została mi jeszcze od ciasta czekoladowego) , no i znalazłam ten oto przepis na gofry. Zmniejszyłam tylko ilość soli (pół łyżeczki to stanowczo za dużo , jak na taką małą porcję) , ale poza tym niczego nie zmieniałam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty