Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry.
To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. Robię go od lat i zawsze jest dobry. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.
Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Podawajcie z dodatkami takimi, jak bita śmietana, dżem, syrop klonowy. A Ty z czym najbardziej lubisz gofry? Gofry domowe są smaczne i zdrowe.
Przepis na gofry jest bardzo prosty. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser.
Jaki jest przepis na gofry? Nie wiem jak ten przepis może NIE WYJŚĆ, jest bardzo prosty. To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę. Fasolka po bretońsku i kotlety mielone.
Ciasto na gofry, jak zrobić? Przesianą mąką umieścić w misce, podsypać solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Nie chcecie przegapić żadnego nowego przepisu?
No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu? Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz. Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa. Kuanan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga kuchenne-czarymary.
Bez oddzielania białek od żółtek, bez rozpuszczania masła-miksujesz i wylewasz na gofrownicę. Oddziel białka od żółtek. Do mąki dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli, zmiksuj na jednolite ciasto. Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie wymieszaj ją z ciastem.
Porcje ciasta nakładaj do gofrownicy i piecz 3-minuty na złoty kolor. Chrupiące gofry belgijskie są mniejsze niż tradycyjne gofry, zdrowsze, bo na drożdżach oraz mają ciekawszą strukturę - ich brzegi są chrupiące, a środek mniej miękki niż tradycyjnych gofrów na proszku. Wspaniały przepis na gofry domowe Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje!
Sprawdź, jak zrobić chrupiące gofry z bitą śmietaną lub owocami, lekkie i pyszne, które rozpłyną się w ustach. Oto oryginalny przepis na gofry z programu Ewy Wachowicz. Zmiksuj tak, aby ciasto na gofry nie miało grudek. Delikatnie wmieszaj je do ciasta na gofry belgijskie, odstaw na minut w ciepłe miejsce, by drożdże zaczęły pracować.
Rozgrzej gofrownicę, piecz w niej gofry przez 3-minut, aż będą złociste. Właśnie zrobiłam drożdżowe gofry typu belgijskiego, bardzo dobry smak, ale zdecydowanie za słodkie mimo, że cukru dałam mniej niż w przepisie. Uważam, że połowa ilości cukru w zupełności wystarczy, tym bardziej, że gofry można później dosłodzić dodatkami. Dzisiaj przepis na gofry brukselskie - delikatne, chrupiące, wypełnione mnóstwem kieszonek powietrza, które czynią je bardzo lekkimi.
Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na gofry magdy gessler. Serwuj je również posypane cukrem pudrem przesianym przez sito. W takiej wersji sprawdzą się do popołudniowej kawy lub herbaty.
Koniecznie sprawdź nasz przepis i przyrządź dzięki niemu smaczne gofry bezglutenowe. Co sądzisz o tej propozycji? Te ostatnie ubij na sztywną pianę, którą dodasz do masy na ciasto gofrowe dopiero na samym końcu, delikatnie mieszając wszystkie składniki. Złocisty kolor gofry zyskają dzięki wcześniejszemu utarciu żółtek z cukrem waniliowym. Te gofry nadają się zarówno do podawania w wersji wytrawnej jak i na słodko.
Ja jadłam je na wytrawnie z awokado i jajkiem. Jedna porcja to gofry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.